Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bydlení v Klamovka Parku: Lávkou rovnou z domu do parku, zelená střecha a nízké náklady

Projekt Klamovka Park
Se svolením M.E estates
Newstream & Partner

Bydlení v zeleni, a přitom v centru metropole nabídne nový developerský projekt Klamovka Park. Jak už sám název napovídá, nachází se přímo v jednom z největších pražských parků v žádané lokalitě Smíchova.

Reklama

Místo je ideální, nachází se v docházkové vzdálenosti od pošty, obchodů, restaurací, školek i škol. Od centra ho dělí tramvají jen několik minut. Lokalita je ideální i pro ty, kteří chtějí bydlet v zeleni. Projekt Klamovka Park se nachází přímo ve stejnojmenném zámeckém parku, který velký rozkvět zažil díky pořadateli slavných květinových trhů Josefovi Blechovi.

Na to, jak bude vypadat projekt Klamovka Park se můžete podívat do následující galerie.

„Dům bude s parkem propojený lávkou, takže se stane jeho přímou součástí a odkloní se od Plzeňské ulice. V parku je školka i škola, zaměřili jsme se tedy na to, aby tam rodiče mohli bez obav pustit děti samotné. Vyběhnou ven a jsou skoro jako na vesnici,“ přibližuje Oldřich Mach, zakladatel developerské společnosti M.E estates.

Klamovka ale není jediným parkem, ideálním pro trávení volného času. Za pozornost stojí také Kinského zahrada nebo Ladronka.

Tři desítky bytů o dispozicích 1kk až 4kk v šesti patrovém domě se začnou stavět letos na jaře. Metr čtvereční vyjde od 147 tisíc korun. Byty jsou již v prodeji.

Klamovka Park Se svolením M.E estates

Dům má nejen energetický štítek A, ale splňuje i kritéria pasivního domu. To znamená roční spotřebu do patnácti kilowatthodin na metr čtvereční vytápěné plochy. Vytápět se bude plynem. Teplá užitková voda se připravuje tepelným čerpadlem v kombinaci se solárními panely na střeše.

Udržitelně projekt chová i k původní prvorepublikové zástavbě. „Držíme čistou, jednoduchou architekturu s arkýřem do ulice ale s moderními prvky, jako jsou tvarově a barevně rozehrané prosklené balkony na východní fasádě do ulice. Totéž se pak odehrává i v interiéru. Používáme terrazzo, tedy další prvorepublikový prvek, ale v moderním pojetí,“ uzavírá Oldřich Mach.

Více informací o projektu Klamovka Park se dozvíte na jeho webových stránkách.

Tam kde stával lihovar bude nová čtvrť.

Ceny bytů narazily na dno. V příštím roce se bude zdražovat

Rok 2024 přinese mírné oživení realitního trhu, zdražování a nárůst cen nájmů, shodují se experti.

Přečíst článek

Nový stavební zákon nepotřebujeme. Stačilo by víc a méně kreativních úředníků, shodli se experti

Nový stavební zákon nepotřebujeme. Stačilo by víc méně kreativních úředníků, shodli se experti

Dlouho očekávaný stavební zákon by podle ministerstva pro místní rozvoj měl významně urychlit a ulehčit stavební řízení. Realita ale podle hostů prosincového setkání Realitního Clubu, které pravidelně pořádá Newstream, bude mnohem horší. Spíš než nový předpis by systému prospěla menší kreativita stavebních úředníků, shodli se experti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Freedomek v Tachově.

Budoucnost českého stavebnictví? Dřevostavby by mohly tvořit až čtvrtinu nových projektů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme