Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Stanislav Šulc: Vary se vydařily. Přijeli ti správní

Jedním z hlavních hostů letošního filmového festivalu v Karlových Varech byl herec Russell Crowe
profimedia.cz
Stanislav Šulc

Karlovarský festival je v plném proudu. Již nyní je ale znát, že jde o velmi povedený ročník. Vedle až neskutečného množství lidí, které na kolonádě a ve festivalových ulicích nebylo vidět již roky, jsou toho důkazem zejména články v prestižním magazínu Variety, kterých je letos výrazně více než v předchozích ročnících. Důvod? Přijeli opravdu skvělí hosté, kteří mají co říct.

Reklama

Kdybyste se v neděli podívali na server Variety.com, skutečně byste mohli nabýt dojmu, že se filmový svět přestěhoval do Karlových Varů. Na homepagi nejprestižnějšího filmového serveru světa totiž z Varů byly hned čtyři zprávy. A denně se tu z Varů objeví hned několik příspěvků.

Australský herec Russell Crowe

Russell Crowe uvedl na festivalu v Karlových Varech film Master & Commander

Australský herec Russell Crowe osobně uvedl v Karlových Varech film Master&Commander: Odvrácená strana světa z roku 2003. V epickém příběhu z období napoleonských válek si zahrál roli kapitána Jacka Aubreyho, která patří mezi jeho neoceňovanější. Publikum zaplněného velkého sálu hotelu Thermal herci, který v pátek obdržel cenu festivalu za mimořádný přínos světové kinematografii, aplaudovalo ve stoje.

Přečíst článek

Důvodem jsou zejména opravdu atraktivní hosté, kteří letos na festival přijeli. A všichni měli v rukávu hned několik velmi dobrých hlášek/informací, kterými zaujali novináře.

Crowe, Vikander, McGregor a spol.

Russell Crowe se odmítl bavit o pokračování Gladiátora s takovou vervou, že to prostě nešlo opomenout, Alicia Vikander pohovořila o tajemné roli v chystané sci-fi The Assessment a Ewan McGregor, který se v Karlových Varech připojil ke své dceři Claře, prohlásil, že kultovní záchodovou scénu z Trainspottingu dětem pustil už dávno jen tak pro zábavu.

Nenasytní producenti. Audiovizuální průmysl měl loni rekordní příjmy, stejně prý ale hrozí „krize“

Audiovizuální průmysl měl loni rekordní příjmy, stejně prý ale hrozí „krize“

Český audiovizuální průmysl v roce 2022 dosáhl obratu 15,4 miliardy korun, překonal tím historicky nejvyšší obrat z roku 2021, který byl zhruba 12 miliard korun. Ve svém výročním zhodnocení to uvedla Asociace producentů v audiovizi (APA). Audiovizuálnímu průmyslu v ČR ale podle producentů hrozí krize. Důvodem jsou podle asociace pozastavené filmové pobídky a případný neúspěch při jednání o novele zákona o audiovizi.

Přečíst článek

„Uznejte, že je docela sranda mít možnost ukázat dětem scénu, ve které se jejich taťka ponoří do toaletní mísy,“ prohlásil McGregor.

Jak porazit Cannes

Karlovarský festival léta bojoval s tvrdou konkurencí Cannes, Benátek, Berlína a Toronta. Tyto čtyři festivaly budou vždy nabízet hlavní světové premiéry těch nejočekávanějších filmových hitů.

Vary ale mají něco jiného: atmosféru přátelskosti. Proto když už sem nějaká celebrita zavítá, zamiluje si to tu. A na tom se dá stavět hodně. Letošní ročník ukazuje, že to je ideální cesta, jak největší tuzemskou showbyznysovou událost dostat do světa. Gratulace.

Netflix, ilustrační foto

Platformy jako Netflix či HBO budou v Česku platit dvě procenta z příjmů

Do připravovaného Státního fondu audiovize budou přispívat všechny platformy, které se na šíření obsahu v Česku podílí, dvěma procenty z příjmů. Nově se to bude týkat i zahraničních videoték (VOD firem), jako je například Netflix. Dohodli se na tom na jednání představitelé platforem, producentů a ministerstva kultury za přítomnosti premiéra české vlády Petra Fialy (ODS). Dohoda by měla být součástí nového zákona o audiovizi, která by měla začít platit do roku 2025, řekl dnes novinářům ministr kultury Martin Baxa (ODS).

Přečíst článek

Reklama

Související

Obraz malířky Toyen Puis, plus tard (Potom, později) z roku 1950 se v květnu na aukci v Praze prodal za 37,44 milionu korun včetně aukční přirážky. Jde o nejdražší dílo malířky z jejího poválečného období.

Čeští sběratelé utratili do června za umění tři čtvrtě miliardy. Nejvíce za Toyen a Fillu

Přečíst článek
Monumentální instalace Krištofa Kintery v Drážďanech

Drážďany ukazují to nejlepší z českého umění za 100 let. Na návštěvu máte ještě měsíc

Přečíst článek
Ochromený Hollywood. Po scenáristech stávkuje i 160 tisíc herců

Ochromený Hollywood. Požadujeme úctu, vzkazuje studiím 160 tisíc stávkujících herců

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme