Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Vládu čeká strkanice o daně

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS)
ČTK
Jana Havligerová

Ministr financí Stanjura i premiér Fiala mluví o snížení deficitu státních financí o 70 miliard ročně, a začínají dostávat na frak. Koaliční jednota je ta tam, vládní partneři ODS se předhánějí kdo a o kolik je schopen schodek snížit. Piráti mluví o 140 miliardách, STAN navrhuje 150 miliard korun ročně. Návod: zvednout daně bohatým a firmám. Zvýšení daní by nevadilo ani lidovcům, pokud se nedotkne rodin s dětmi. Mantra ODS – nedovolíme zvyšování daní, bere za své. Hrát se bude už jen o to, koho to postihne a jak moc.

Reklama

Prezident Pavel s chotí se setkali s hollywoodským hercem, velvyslancem dobré vůle UNICEF Orlandem Bloomem. Diskutovali o dopadech války na Ukrajině na děti, do debaty podle oficiálních zpráv přispěla i první dáma. „Orlando, pokračuj v tom, co děláš,“ prohlásil posléze na Facebooku Pavel. Dobrá rada nad zlato.

Hnutí ANO bude podle předsedy stínové vlády Havlíčka konzervativnější, vlastenečtější, prorodinné a antiprogresivistické. Zní vám to moc složitě? Tak jinak: „Jsem hrdý populista, populismus je politický přístup spočívající ve snaze oslovit běžného člověka, který se domnívá, že vládní skupiny nehájí nebo přehlížejí jejich zájmy. Jsou jich 2,4 milionů,“ hlásí šéf hnutí Babiš. Tak se mluví k lidem, Havlíčku…

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) vystoupil na briefingu po jednání se zástupci Agrární komory, Potravinářské komory a Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR), 27. února 2023, Praha.

Politický diář Jany Havligerové: Zlevníme potraviny, policistům přidáme. Slibuje se dobře, hůře plní

Lidovecký ministr zemědělství Zdeněk Nekula od podzimu loňského roku intenzivně řeší růst cen potravin. Po půl roce se dostavil výsledek. Vznikla mezirezortní skupina, která bude vysoké ceny potravin řešit. Bravo, glosuje s ironií komentátorka Newstream.cz Jana Havligerová. Co ji ještě zaujalo v uplynulém týdnu?

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové: Jak se vaří ve vládní kuchyni

Ministra Stanjuru neopouští ambice snížit napřesrok schodek státního rozpočtu o 70 miliard. Jak toho chce dosáhnout, sdělil ve čtvrtek. „Doporučený poměr úspor a příjmů na jedné straně rozpočtu jsou dvě ku jedné. Zhruba dvě třetiny z těch sedmdesáti miliard znamená, že by se měla snížit bilance o snížené výdaje a asi jedna třetina na straně příjmů,“ naznačuje. Díky za info. To jsme potřebovali vědět.

Přečíst článek

Reklama

Související

Premiér Petr Fiala a ministr financí Zbyněk Stanjura

Stanislav Šulc: Vláda protlačila nenáviděný balíček. Určitě přinese zdražení i růst daní. A snad i úspory

Přečíst článek
Stanjura a Fiala

Tempo ozdravování veřejných financí je sociálně únosné. A rychlejší, než si vláda vytyčila v programu, říká koordinátor NERV

Přečíst článek
Karel Havlíček, místopředseda hnutí ANO

Politický diář Jany Havligerové: Sen exministra Havlíčka a realita Fialovy vlády

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme