Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Jak se vaří ve vládní kuchyni

Politický diář Jany Havligerové: Jak se vaří ve vládní kuchyni
ČTK
Jana Havligerová

Ministra Stanjuru neopouští ambice snížit napřesrok schodek státního rozpočtu o 70 miliard. Jak toho chce dosáhnout, sdělil ve čtvrtek. „Doporučený poměr úspor a příjmů na jedné straně rozpočtu jsou dvě ku jedné. Zhruba dvě třetiny z těch sedmdesáti miliard znamená, že by se měla snížit bilance o snížené výdaje a asi jedna třetina na straně příjmů,“ naznačuje. Díky za info. To jsme potřebovali vědět.

Reklama

Čistého vína vzápětí po inspekční návštěvě Stanjurova rezort, nalil obecenstvu premiér Fiala. S jakou věkovou hranicí pro odchod do důchodu vláda počítá? „Poctivá odpověď je – v tuto chvíli to nikdo neví,“ prohlásil. Co se týče daní, taky se nic neví. Vláda přemýšlí nad tím, „zda je daňový systém optimálně nastaven“. Pod pokličku vládní politiky můžete opět nahlédnout v dalším video díle Otázek a odpovědí z Kramářovy vily. Premiér bude moc rád, když se na ně podíváte.

Zvolený prezident Pavel zvažuje, že by mohl udělat radost filatelistům a přeci jenom dát své foto na poštovní známky. „Napadly mě dvě varianty – jedna na motorce v přilbě, ta se mi hodně líbí. Nebo krátce po odrazu při bungee jumpingu, jak je člověk v poloze vlaštovka. Ta se mi taky líbí, pravda, není úplně poznat, že jsem to já.“ A co oficiální portrét prezidentských zad?

Nově zvolený český prezident Petr Pavel.

Politický diář Jany Havligerové: O čem se šušká v politických kuloárech

Proslýchá se, že přítel po boku nově zvolené hlavy státu, lobbista Kolář, má téměř hotovou knihu o historické cestě generála Pavla z obce Černouček na Pražský hrad. Prozatím s pracovním názvem – „Jak jsem panáčkovi z gumy vdechl život“. Bude to prý bestseller. Coming soon.

Přečíst článek

Ministr financí Zbyněk Stanjura

Politický diář Jany Havligerové: Budíček, vládo. Volba prezidenta už skončila

Ministr financí Stanjura se svěřil tisku, že by kabinet mohl zvýšit daň z nemovitosti, a případně upravit daň z přidané tak, že se sjednotí její nižší sazby. Konkrétní opatření podle něj závisejí na jednání koaličních stran a výsledek politických dohod nebude předjímat. Bylo by fajn, kdyby vládní koalice konečně přišla s uceleným plánem fiskální konsolidace. Hra vadí – nevadí, kdy rezort u odborné i laické veřejností sonduje odezvu na možné zásahy, není moc zábavná.

Přečíst článek

Reklama

Související

Slovenský premiér Robert Fico a český premiér Petr Fiala

Politický diář Jany Havligerové: Fiala mrazí vztahy se Slovenskem, Pavel slaví první výročí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme