Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Karel Havlíček - informace o tématu

ministr zemědělství Výborný

Výborný zvažuje osvobodit zemědělské dotace od daně, ANO by to podpořilo

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) zvažuje, že by se v rámci podpory českého zemědělství zrušilo danění dotací. Daň je podle něj v Evropské unii výjimkou, uplatňují ji pouze Česko a Slovensko. Osvobození zemědělských dotací od daní by podle prvního místopředsedy hnutí ANO Karla Havlíčka podpořilo i největší opoziční uskupení. Politici to uvedli v pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi Prima.

Přečíst článek

Fiala k potravinářům mluvil jako kovaný komunista, řekl Havlíček. Nesmyslné, kontroval Skopeček

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové: Sen exministra Havlíčka a realita Fialovy vlády

Přečíst článek
Andrej Babiš a Karel Havlíček (oba ANO).

Dalibor Martínek: Podivné okolnosti kolem zatýkání v ŘSD. Řídí Babiš policii, média, nebo koho?

Přečíst článek
Karel Havlíček, místopředseda hnutí ANO

Karel Havlíček: Energetické firmy zlobovaly vládu, proto mají Češi nejdražší plyn i elektřinu

Bereme vládním stranám voliče, protože vůbec nezvládají svou agendu, říká stínový premiér Karel Havlíček z ANO. Předvolební průzkumy jeho slova potvrzují, ANO se pohybuje kolem třiceti procent. Babišovo hnutí nyní změnilo rétoriku a začalo se řadit mezi takzvaně liberálně konzervativní strany. Co tento přemet na politické mapě znamená? Především fakt, že Babiš a jeho nejbližší cítí šanci sebrat voliče současné pětikoalici. A nyní na tom začínají intenzivně pracovat.

Přečíst článek
Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS)

Politický diář Jany Havligerové: Vládu čeká strkanice o daně

Ministr financí Stanjura i premiér Fiala mluví o snížení deficitu státních financí o 70 miliard ročně, a začínají dostávat na frak. Koaliční jednota je ta tam, vládní partneři ODS se předhánějí kdo a o kolik je schopen schodek snížit. Piráti mluví o 140 miliardách, STAN navrhuje 150 miliard korun ročně. Návod: zvednout daně bohatým a firmám. Zvýšení daní by nevadilo ani lidovcům, pokud se nedotkne rodin s dětmi. Mantra ODS – nedovolíme zvyšování daní, bere za své. Hrát se bude už jen o to, koho to postihne a jak moc.

Přečíst článek
Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Andrej Babiš je zklamaný, pivo zdarma ani salám nezabraly

Šéf ANO zhodnotil senátní volby na Vysočině, kde se osobně angažoval za Janu Nagyovou, jednoznačně. Zmobilizoval se proti nim celý polistopadový kartel – rozuměj především Kalousek a navrch se k němu přidali zpěváci „pan Koller z Lucie a pan Klus“, kteří na předvolebním koncertu podpořili šéfa Senátu Miloše Vystrčila. Navíc, když dělal v Jihlavě kampaň, tak „strašně pršelo“. Hrůza. A to přitom ten salám, který Babiš rozdával, ani neměl prošlou lhůtu spotřeby.

Přečíst článek
Karel Havlíček, místopředseda hnutí ANO

Karel Havlíček: Plyn nakonec bude, to si Německo pohlídá. Otázkou je za kolik

Rozhovor s Karlem Havlíčkem, místopředsedou sněmovny a korunním princem v ANO, jsme vedli v pátek velmi brzy ráno. Brzy proto, že Havlíček, jak známo, nikdy nespí. Jelikož je workoholikem. Debatovali jsme tedy ještě před volbami, ve kterých ANO nakonec solidně uspělo. Výsledek jsme samozřejmě v té brzké hodině ještě netušili. Věnovali jsme se energetice, Havlíček byl za minulé vlády vicepremiérem a měl na starost průmysl. Jak se následně při volbách ukázalo, ceny energií se staly klíčem k výsledku.

Přečíst článek
Sledování výsledků komunálních a senátních voleb ve štábu hnutí ANO, 24. září 2022, Praha. Zleva předseda hnutí Andrej Babiš a místopředseda Karel Havlíček.

Dalibor Martínek: Češi dali vládě vysvědčení. Bude příštím premiérem Babiš, nebo Havlíček?

V Praze sice zvítězila ODS v uskupení SPOLU, ale pohled na výsledky v celé zemi ukazují jiný obrázek. Ostatně, výsledek se celkem jasně zobrazil ve tvářích Andreje Babiše a Karla Havlíčka, když po prvních výsledcích nastoupili před novináře.

Přečíst článek
Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Dalibor Martínek: Babiš bude prezident, Havlíček premiér. Co na to kontrolní úřad?

Z cizího krev neteče, anebo, kdo nekrade, okrádá rodinu. To jsou moudra, která se vyprávěla po hospodách v osmdesátých letech minulého století, když tady ještě vládl bolševik. Zvrácené „pravdy“ zvráceného režimu, který pokřivil tři generace tohoto národa.

Přečíst článek
Karel Havlíček na sjezdu hnutí ANO.

Karel Havlíček: Vítězství je třeba si odpracovat

Někdejší superministr, vicepremiér stínové vlády a taky nově zvolený místopředseda hnutí ANO. Karel Havlíček měl na sobotním sjezdu strany dokonce větší podporu než jeho stranický šéf Andrej Babiš. V prvním kole volby dostal 82 z 93 hlasů. Stále spí jen pár hodin denně, jako v době svého ministrování a je si jistý, že se jeho strana znovu dostane do vlády.

Přečíst článek
Karel Havlíček

Karel Havlíček: Určitě se vrátíme do vlády. Nepochybuji o tom ani na minutu

Ze superministra se Karel Havlíček stal řadovým opozičním poslancem. Vlastně ne tak obyčejným. Od minulého týdne je opět vicepremiérem, tentokrát stínové vlády. Chce jít do vedení hnutí ANO, volby jsou za tři týdny. Potom bude objíždět republiku. Ne sice spolu s Andrejem Babišem v jeho novém obytňáku, ale určitě podobně intenzivně. Je si jistý, že se jeho strana znovu dostane do vlády. Stále spí jen pár hodin denně, jako v době svého ministrování. Vítězství je potřeba si odpracovat, říká stínový ministr průmyslu.

Přečíst článek
Karel Havlíček (za ANO), odcházející ministr průmyslu a obchodu a dopravy

Havlíček chce vrátit miliony povolenek na trh, narazí na odpor Německa

Snaha Bruselu o rychlý přechod na zelené zdroje energie se příčí některým zemím EU, včetně Česka. Končící ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček bude po Evropské komisi požadovat, aby „do oběhu“ vrátila 400 milionů emisních povolenek, které dříve stáhla.

Přečíst článek
Jiří Písařík z Bohemia Energy

Havlíček podal trestní oznámení na Bohemia Energy i na Písaříka a jeho ženu

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) podal trestní oznámení na společnosti Bohemia Energy, důvodem je podezření ze spáchání trestného činu proti majetku. Trestní oznámení míří jak na firmu, tak na její vlastníky, kterými jsou manželé Jiří a Hana Písaříkovi.

Přečíst článek
Reklama

News box

Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Projekt Daňová Kobra zaměřený na boj s daňovými úniky zabránil za deset let existence ztrátám na daních za 1️⃣6️⃣ miliard korun. V loňském roce to byla jedna miliarda korun, řekl generální ředitel Celní správy Marek Šimandl. Na Daňové Kobře se podílejí Finanční správa, Celní správa a policie, základem projektu je výměna informací a sdílení kapacit, což pomáhá odhalovat případy daňových úniků.
Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je po operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy už dva týdny v nemocnici, se nadále 👍 zlepšuje. Rehabilituje s pomocí chodítka, zdravotníci mu každý druhý den převazují rány. Na odhad termínu propuštění je stále brzy, uvedla dnes pražská Fakultní nemocnice v Motole v zaslaném prohlášení.
Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Reklama
Reklama
Doporučujeme