Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Kde můžeme, pomůžeme

ministr zemědělství Výborný
profimedia.cz
Jana Havligerová

Ministr zemědělství Marek Výborný vymyslel, jak podpořit střední zemědělské podniky. Ta pravá cesta je podle něj mimo jiné v osvobození dotací od daní. Pokud by vládní koalice navrhované opatření vzala za své, hladce by prošlo v parlamentu – zvedli by pro něj ruku i opoziční poslanci z ANO. Aby také ne, ""anoisti" přece hlasovat proti zvýšení podpory pro zemědělce ani nemohou. Osvobození dotací od daní nic jiného neznamená.

Reklama

Chystá se další mimořádná schůze sněmovny, o její svolání žádá hnutí Andreje Babiše. Podle šéfky parlamentní frakce Aleny Schillerové by vláda měla vysvětlit, proč Česko nehlasovalo pro schválení migračního paktu, když ho připravilo a vyjednalo za svého předsednictví EU. To zase bude zbytečných řečí.

Podpora Čechů pro uprchlíky z Ukrajiny je stabilní. Nicméně, dvě třetiny lidí by podle lednové ankety STEM po dvou letech války preferovaly její rychlé ukončení. A to i za cenu ústupku útočníkovi. Tolik k druhému výročí ruské invaze.

Jiří Paroubek

Politický diář Jany Havligerové: Že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky? Ale kdeže

Fialův kabinet sice nemá s inflací mnoho společného, to ale premiérovi nezabránilo, aby si rychle přisvojil nečekaně dobrý lednový výsledek. Petr Fiala okamžitě ohlásil „konec zdražování, stresu a strachu z budoucnosti“. Odvážné tvrzení. Nejen proto, že leccos dál zdražuje. Hlavně proto, že nižší růst inflace neznamená zlevňování, nýbrž pouze pomalejší zdražování. Navíc, Murphyho zákon praví: “Když se něco může pokazit, pokazí se to.“

Přečíst článek

Bývalý premiér Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Pozor na Babiše, Havlíčka a Betynu

Babiš zůstává v čele ANO. Že post předsedy neobsadí nikdo jiný, potvrdil sněm hnutí. Nedivte se, stávající šéf neměl protikandidáta, tak co mu zbývalo. Musel to vzít. I když politika, jak tvrdí, pro něj nikdy nebyla cílem života ani vrcholem kariéry, nikdy ho neživila a živit nebude. A když už je ten předseda, tak chce být i volební lídr a premiér. Tečka. Je to jasný, Havlíčku?

Přečíst článek

Reklama

Související

Babiš zpochybňoval jakost potravin z Ukrajiny, podle Výborného dezinformoval

Babiš se rozjel ve Sněmovně. Kritizoval dovoz „otráveného“ ukrajinského obilí. Král dezinformátorů, kontroval Výborný

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme