Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zemědělci - informace o tématu

Robert Fico

Fico se připravuje na setkání s Ukrajinci. Chce mluvit o zákazu dovozu vybraného zboží

Slovensko bude podle premiéra Roberta Fica jednat s Ukrajinou o svém jednostranném zákazu dovozu vybraných ukrajinských zemědělských a potravinářských produktů.

Přečíst článek
Na protest zemědělců do Prahy vyjelo 700 traktorů

A zase ty traktory. Zemědělci protestovali u úřadu vlády. Je to vydírání, uvedl Fiala

Zemědělci s traktory a další technikou přijeli do Prahy. Protestní jízdou městem a demonstrací před Strakovou akademií chtěli vyjádřit nesouhlas s dosavadními kroky vlády a prosadit své požadavky. Vláda podle zástupců Agrární komory a Zemědělského svazu nehájí zájmy českých zemědělců.

Přečíst článek
Zemědělci čelí kolapsu cen. Potraviny zlevňují nejvíc od roku 2009, půjdou ještě dolů

Zemědělci čelí kolapsu cen. Potraviny zlevňují nejvíc od roku 2009, půjdou ještě dolů

Čeští zemědělci čelí mimořádnému cenovému kolapsu. Výkupní ceny, za které prodávají do obchodní sítě či k dalšímu zpracování, totiž v lednu spadly meziročně o 19,8 procenta. To je nejvýraznější propad minimálně od roku 2010.

Přečíst článek
Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL)

Výborný zklamal zemědělce. Ti chystají další protesty

Vedení Agrární komory ČR (AK ČR) označilo dnešní jednání s ministrem zemědělství Markem Výborným (KDU-ČSL) o podpoře zemědělství za zklamání. Od šéfa resortu čekali konkrétní návrhy, které ale nepřinesl. Komora proto vyzvala zemědělce, aby zahájili přípravu na protestní akce 7. března v Praze. Pokud ministr předloží konkrétní návrhy, protest se konat nemusí, uvedli představitelé AK ČR po jednání. Novinářům představili pět požadavků, která vůči Výbornému a vládě mají.

Přečíst článek
ministr zemědělství Výborný

Politický diář Jany Havligerové: Kde můžeme, pomůžeme

Ministr zemědělství Marek Výborný vymyslel, jak podpořit střední zemědělské podniky. Ta pravá cesta je podle něj mimo jiné v osvobození dotací od daní. Pokud by vládní koalice navrhované opatření vzala za své, hladce by prošlo v parlamentu – zvedli by pro něj ruku i opoziční poslanci z ANO. Aby také ne, ""anoisti" přece hlasovat proti zvýšení podpory pro zemědělce ani nemohou. Osvobození dotací od daní nic jiného neznamená.

Přečíst článek
EU odblokuje 137 miliard eur z fondů pro Polsko

Poláci se od EU dočkají obřího balíku peněz. Miliardy dostanou i tamní zemědělci

Evropská unie příští týden rozhodne o odblokování 137 miliard eur (3,47 bilionu korun) z unijních fondů pro Polsko, oznámila ve Varšavě předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová. Ocenila zároveň pokrok Polska při obnově vlády práva po nástupu kabinetu Donalda Tuska.

Přečíst článek
Protestující zemědělci

Zemědělci to dokázali. Eurokomisaři jim vyjdou vstříc, představili návrhy na zjednodušení předpisů

Evropská komise představila návrhy na zjednodušení administrativní zátěže pro zemědělce a další opatření, která mají zmírnit tlak, jemuž zemědělci čelí.

Přečíst článek
Na protest proti politice EU dnes v ČR vyjelo asi 3000 kusů zemědělské techniky

Zemědělci pokračovali v protestech, zablokovali hranice. Jejich situace je skutečně zoufalá, uvedl šéf Agrární komory

Farmáři v Česku protestovali proti byrokracii a ekologickým požadavkům v zemědělství a proti dovozu ze zemí mimo Evropskou unii. S až stovkami traktorů v jednotlivých krajích zpomalovali dopravu ve městech, na hlavních silnicích a u hraničních přechodů. Tam se setkávali s kolegy z dalších středoevropských zemí, kteří se do protestu také zapojili.

Přečíst článek
Protest zemědělců v Praze

Jandejsek: V Praze bylo asi 800 traktorů. Někteří odjeli, protože na ně „doma čekala práce“

Na pondělní protest části zemědělců do Prahy přijelo kolem 800 traktorů, ve 14:30 se akce účastnilo 4000 až 5000 lidí, řekl jeden z organizátorů Zdeněk Jandejsek, bývalý prezident Agrární komory ČR a zemědělský podnikatel.

Přečíst článek
Dopis čtenáře: V Praze exhibuje lůza a burani. Všechny oficiální zemědělské organizace daly od této akce ruce pryč

Dopis čtenáře: V Praze exhibuje lůza a burani. Všechny oficiální zemědělské organizace daly od akce ruce pryč

Na komentář Dalibora Martínka s titulkem „Jste trapní, sedláci. Chcete blokovat město, peněz máte na rozdávání“ ze dne 17. února reagovala řada čtenářů. Některé reakce zveřejňujeme, v některých případech jsou drobně kráceny.

Přečíst článek
zemědělci, protest

Traktory v Praze. Ministr odmítl jednat s tím, že organizátoři mají politické cíle

Stovky traktorů a dalších zemědělských strojů přijely brzy ráno do Prahy kvůli protestu zemědělců. Ještě za tmy dorazili protestující před ministerstvo zemědělství, kde chtějí šéfovi rezortu Marku Výbornému (KDU-ČSL) předat dopis se svými požadavky. Výborný ale řekl, že organizátoři akce sledují politické cíle a změny v zemědělství s nimi konzultovat nehodlá. Protestní jízda farmářů částečně zablokovala pražskou magistrálu a v centru Prahy na chvíli omezila provoz tramvají.

Přečíst článek
Reklama

News box

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme