Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Pozor na Babiše, Havlíčka a Betynu

Bývalý premiér Andrej Babiš
ČTK
Jana Havligerová

Babiš zůstává v čele ANO. Že post předsedy neobsadí nikdo jiný, potvrdil sněm hnutí. Nedivte se, stávající šéf neměl protikandidáta, tak co mu zbývalo. Musel to vzít. I když politika, jak tvrdí, pro něj nikdy nebyla cílem života ani vrcholem kariéry, nikdy ho neživila a živit nebude. A když už je ten předseda, tak chce být i volební lídr a premiér. Tečka. Je to jasný, Havlíčku?

Reklama

O čem sní Babiš, už víme delší dobu. Teď své nitro odhalil i Havlíček. Je to „defializace¨. Opřená o tři pilíře, mimo jiné o odmítnutí politického papalášství. To by tedy měli být ve střehu i Havlíčkovi spolustraníci. Stínový premiér navíc hodlá až do řádných parlamentních voleb v roce 2025 pořádat kobercové nálety na voliče. Bacha na to, kde se pohybuje teriérka Betyna. Procházka se psem může být jen kamufláž.

Fialův kabinet měl v uplynulém týdnu podstatně vážnější starosti. Ministerský sbor vymýšlel, jak se nikoho v EU příliš nedotknout postojem české vlády k novým migračním a azylovým pravidlům. Neobsahují sice povinné kvóty, proti těm je Česko dlouhodobě, ale… Takže vláda řekla v Bruselu rozhodné slovo: Zdržíme se. No nepotěšili jste nás, ani my vás nepotěšíme.

Vít Rakušan

Politický diář Jany Havligerové: Politici bez cenzury

Ministr Rakušan jezdí na „Debaty bez cenzury“, a pouští si při nich hubu na špacír. Ještě aby cenzuroval sám sebe… V Sokolově to minulý týden pořádně rozjel. Vláda prý jedná o privatizaci ČEZ. Holt „musíme naši politiku (rozuměj Starostů) přitvrdit a důrazně dělat jen to, co je správný“. Chybička se ale vloudí. Zatímco při debatě tvrdil, že současný kabinet privatizaci elektrárenské společnosti stihne, vzápětí na síti X napsal, že vláda nic nepodniká: „Žádné takové kroky neprobíhají“. Rakušan je zkrátka aktivní. A co jeho aktivitu změřit dozimetrem. Pro sichr.

Přečíst článek

Reklama

Související

Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Andrej Babiš je zklamaný, pivo zdarma ani salám nezabraly

Přečíst článek
Sledování výsledků komunálních a senátních voleb ve štábu hnutí ANO, 24. září 2022, Praha. Zleva předseda hnutí Andrej Babiš a místopředseda Karel Havlíček.

Dalibor Martínek: Češi dali vládě vysvědčení. Bude příštím premiérem Babiš, nebo Havlíček?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme