Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Bezpečnostní riziko - Babiš kontra Fiala

Premiér Petr Fiala a šéf ANO Andrej Babiš
ČTK
Jana Havligerová

Jestli je Andrej Babiš bezpečnostní riziko nebo ne, stále není jisté. Politici vládní koalice si sice myslí (a také říkají), že ano. Poslanecká sněmovna, v níž mají ODS, T0P09, KDU-ČSL, STAN a Piráti většinu, ale žádné takové ani podobné usnesení nepřijala.

Reklama

Mimořádná schůze dolní komory parlamentu svolaná na přání vládních stran trvala zhruba devatenáct hodin čistého času, jméno Babiš premiér Fiala vyslovil 37krát, celkově zaznělo 144krát. A nic.

Předseda hnutí ANO kontroval mimo jiné mimořádnou tiskovou konferencí. Odmítl, že by si vedl složky kompromitující jeho konkurenty a premiéru Fialovi doporučil psychiatrickou léčbu, protože podle něj trpí „antibabišismem“. Už to vypadalo, že z Babiše opět nevypadnou novinky. Omyl - šokující fakta vyplula na povrch poté, co přiblížil činnost bezpečnostní divize Agrofertu. Přesněji, ostrahy v jeho společnosti Agrofert, dočasně uklizené ve svěřeneckém fondu. Stručně: Expolicisté kontrolují spodní prádlo zaměstnankyň Vodňanské drůbeže, jestli v něm nepašují řízky. Maucta, jedlíci kuřat z Vodňan.

Hnutí ANO po vzoru koalice hodlá rovněž svolat mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny. Téma – Podnikatelská družstevní záložna. Za skutečné bezpečnostní riziko totiž jeho vedení pokládá údajné „nevyvrácené podezření na financování ODS a institutu Petra Fialy z peněz vypraných v kampeličce pražské galerky“. Takže oko za oko, zub za zub. Však my se k těm volbám nějak dobabráme.

Slováci volí nového prezidenta

Přetrvá mafiánský stát? Vítězství Pellegriniho by zaručilo beztrestnost pro Fica, píší Poláci

V prezidentských volbách na Slovensku se hraje o to, zda přetrvá mafiánský stát, napsal polský list Gazeta Wyborcza (GW). Vítězství Petera Pellegriniho, dávného stranického soudruha premiéra Roberta Fica, by vedlo k centralizaci moci podle maďarského vzoru, tvrdí list a dodává, že Pellegriniho vítězství by také nynější vládnoucí skupině zaručilo beztrestnost.

Přečíst článek

Zleva právník Tomáš Sokol a obžalovaný moravskoslezský hejtman Jan Krkoška u soudu

David Ondráčka: Případ hejtmana Krkošky poukázal na korupci ve zdravotnictví. Změnilo se něco?

Hejtman v Ostravě Krkoška za ANO stanul před soudem za uplácení českých lékařů a jejich „motivování“ za preskripci léků. Politická rovina je jasná, hejtman okamžitě skončí, o tom není sporu. I když se u soudu nakonec přiznal a asi vyvázne bez podmínky, jen s pokutou, jako odsouzený politik nemůže dál reprezentovat kraj.

Přečíst článek

Reklama

Související

Šéf ANO Andrej Babiš

Babiš: Neskutečná mafie. Vládní strany spojují korupce, klientelismus, peníze a „koryta“

Přečíst článek
Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka

Stanislav Šulc: Konec šetření. Volby se blíží a rozdávání peněz z eráru je zpět

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme