Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dalibor Martínek: Babiš bude prezidentem. Od jara naplňuje vítěznou strategii, drahé energie mu jenom pomůžou

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO
ČTK
Dalibor Martínek

Bylo to jasné od začátku. Babiš dělal rok drahoty s oznámením, jestli bude nebo nebude kandidovat na prezidenta. Bylo snad až příliš průhledné, jak si hraje s veřejností. A už někdy v únoru či březnu se mluvilo o tom, že kandidaturu oznámí v říjnu. Stalo se.

Reklama

Je celkem jedno, jakou formou to udělal. Že to jen tak plácnul v TV Nova. Podstatné je, že to je výsledek dlouhodobé, připravené strategie, na které maká celý tým profíků. Když někteří protikandidáti váhali nebo dosud sbírají podpisy, Babiš měl vše dopředu dobře spočítané.

Jak volit prezidenta republiky? Základní informace pro voliče

Sedmá volba prezidenta ČR – a třetí přímá obyvateli – se blíží. Jak a kdy se jako volič zúčastnit nadcházejících prezidentských voleb? Kdo může volit, jak volit ze zahraničí, jak je to s hlasovacími lístky? Zde je přehled základních informací ke třetí přímé volbě prezidenta ČR, jejíž první kolo se uskuteční 13. a 14 ledna 2023 a případné druhé kolo o dva týdny později, sestavený na základě informací ministerstva vnitra.

Přečíst článek

On nemusel sbírat podpisy, má 72 poslanců. Na kandidaturu je nutných dvacet podpisů poslanců. On dostane 72 podpisů. Když bude chtít.

Důležitější než podpisy pro něj bylo, aby byl vidět ve veřejném prostoru. K čemu jinému by mu bylo dobré projíždět se v luxusním karavanu letní krajinou? On nepotřeboval sbírat podpisy. Potřeboval hezké fotky na Instagram, a také aby občas nějakou jeho hlášku z karavanu přebírala média.

Andrej Babiš se svým obytným vozem, se kterým v roce 2022 brázdil republiku v „nevolebním“ turné.

Babiš se konečně rozhoupal. Chci být prezidentem, prohlásil. Půjde do toho tvrdě, míní experti

Předseda opozičního hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš hodlá kandidovat na prezidenta republiky. Oznámil to dnes večer v televizi Nova. V pondělí požádá o důvěru předsednictvo hnutí. Pokud ji získá, obrátí se na poslance ANO, aby jeho kandidaturu podpořili. Chce hlavně hájit zájmy českých občanů, řekl. Osmašedesátiletý politik a jeden z nejbohatších obyvatel Česka nyní zároveň čelí před soudem obžalobě v případu dotačního podvodu při stavbě areálu Čapí hnízdo.

Přečíst článek

S mediálním pokrytím nemá problém. Protože jak on sám dobře ví, jeho „ksicht“ prodává. Samozřejmě má celou věc sichrovanou svými vlastními médii. Prostě propracovaná strategie, do které patří i jeho úsměv prosťáčka.

Kauza Čapí hnízdo, která se v minulých dnech kupodivu dostala až před soud, mu plány nikterak nenabořila. Evidentně se cítí být silný v kramflecích. A to jak před soudem, tak před veřejností.

Oportunista a pragmatik

Někteří dosavadní kandidáti, Danuše Nerudová například, se okamžitě po oznámení Babišovi kandidatury snaží posílit dojem, který již přednesly některé výzkumy veřejného mínění. A sice, že v případném druhém kole, pokud by do něj Babiš postoupil, o čemž nikdo nepochybuje že se stane, by se proti němu voliči spojili ve prospěch druhého kandidáta. Obávám se, že je to v duchu přání otcem myšlenky.

vysoké účty

Dalibor Martínek: Život na spotu? To je štvanice dodavatelů, kteří sami běží o život

Žiju na spotu, bez fixace. Mladická nerozvážnost, která se nyní hrubě nevyplácí. Z člověka se stává štvanec. Před rokem byly zálohy za plyn 1500 korun měsíčně. Na jaře se zvedly na dva a půl tisíce. V červenci na čtyři a půl tisíce, nyní na osm a půl tisíce. Měsíčně.

Přečíst článek

Ač je to k nevíře, českému národu Babiš vůbec nevadí. Možná mu dokonce vyhovuje. Je to oportunista a pragmatik. A jací jsou Češi? Vlastně mu dobře rozumějí. Poslední obecní a senátní volby to jenom potvrzují, s ANO nemá nikdo problém, Babišovo hnutí bere třicet procent hlasů. Možná i výsledky nedávných voleb Babišovi zapadly do jeho prezidentského plánu. Dokonce spíš předpokládám, že s takovým volebním výsledek dopředu počítal.

A je tu jedna klíčová okolnost, která nakonec povede k tomu, že Babiš bude prezidentem. A kupodivu to není fakt, že se kamarádí s Milošem Zemanem. Je to bohužel skutečně tragický výkon vlády v boji s drahými energiemi. Na tom se Babiš, který neváhal zneužít Evropské dotace, a neváhá zneužít vlastně cokoliv, krásně povozí. Pojede na vlně zoufalství lidí, kterým naskakují faktury za plyn a elektřinu. Pojede na naštvanosti lidí, na jejich zlobě. Emoce lidí umí perfektně využít.

solární panely

Dalibor Martínek: Na tepelná čerpadla a soláry jdou miliardy dotací. Stát dotuje bohaté, na chudé kašle

Zelená úsporám je vynikající státní program. Můžete z něj získat sto padesát nebo dokonce i dvě stě tisíc korun na dotacích. Na solární panely, na tepelné čerpadlo. A nemusíte se o nic starat. Dotaci vyřídí firma, která systémy instaluje. Inzerátů na tyto služby je plný internet. Je to nyní skvělý byznys.

Přečíst článek

Dělat si iluze, že v druhém kole vyhoří, protože lidé chápou podstatu jeho temných stránek, je fikce. Lidem je Čapí hnízdo a jeho minulost v StB jedno. Volí ho. A on to dobře ví. A využije to. Na protikandidátech nenechá nit suchou. Teď teprve to rozjede. A jelikož to bude s cenou energií čím dál horší, a volí se v zimě, není nic, co by ho zastavilo. Premiéru Fialovi skutečně neposloužilo, že desítky tisíc lidí protestujících na náměstích ponižuje. Babiš bude prezidentem. Bohužel.

Další komentáře (ne)korektního Dalibora Martínka čtěte zde

Reklama

Související

V sobotu ve dvě se zavřou volební místnosti. A pak se začne počítat.

V sobotu ve dvě zazní výstřel startéra. Praha nerozhodne, přesto závod strhne ciferníky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme