Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

prezidentská kampaň - informace o tématu

Bůh žehnej USA. Trump začal prodávat bible

„Musíme Ameriku přimět, aby se znovu modlila,“ apeluje ve videu propagující patriotickou bibli Donald Trump. Bible s názvem Bůh žehnej USA se prodává za 59,99 dolaru (1402 korun).

Přečíst článek
V sobotu ve dvě se zavřou volební místnosti. A pak se začne počítat.

V sobotu ve dvě zazní výstřel startéra. Praha nerozhodne, přesto závod strhne ciferníky

Víte, co je nejzajímavější částí prezidentských voleb? Jsou to podle vás televizní debaty? Osobní útoky kandidátů, pokrmy z marketingových kuchyní? Či konečný výsledek? Chyba lávky, ani jedno z toho. Tím nejzajímavějším, elektrizujícím, co na volbách nejvíc přitahuje, je napětí. Nejzajímavější pasáží proto bude několik hodin poté, kdy se v sobotu ve čtrnáct hodin zavřou volební místnosti. V tom okamžiku začnou pomyslné dostihy.

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové: Co myslíte – kňučí Andrej Babiš, nebo jeho psi?

Andrej Babiš připustil, že se mu tisková konference po prvním kole voleb nepovedla. Ohradil se ale proti tomu, že by „kňučel“, jak byl jeho povolební výstup označen. „Tiskovka se mi nepovedla, to je pravda, ale určitě jsem nekňučel. Já určitě nekňučím, naši psi kňučí.“ Tak dobře. Nekňučel, nýbrž kňoural, fňukal, kvílel, bědoval… Může si vybrat, pan předseda. Doufejme, že se žádné takové zvuky nebudou pravidelně ozývat z Hradu. Bylo by o strach tam chodit.

Přečíst článek
Prezidentský kandidát Petr Pavel u studentů jednoznačně vyhrál.

Studentské volby vyhrál Pavel, Babiš u nich propadl

Studentské volby vyhrál jednoznačně bývalý vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel. Ve druhém kole získal téměř 86 procent hlasů. Někdejší premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se přes 20 procent dostal těsně jen ve Zlínském a Ústeckém kraji. Studentské volby zorganizoval Člověk v tísni prostřednictvím svého programu Jeden svět na školách (JSNS).

Přečíst článek
Kandidáti na prezidenta před nedělní superdebatou na ČT. Ve vysílání oznámil Středula, že odstupuje z volby.

Povinnost zveřejnit dárce splnili jen čtyři kandidáti, ostatní chybovali

Povinnost zveřejnit dárce splnili jen čtyři kandidáti na prezidenta. Dva - Tomáš Zima a Josef Středula - to neudělali vůbec, oznámil Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Další uvedli neúplné údaje.

Přečíst článek
Andrej Babiš u soudu v dotační kauze Čapí hnízdo.

Politolog: Odstoupení Středuly pomůže Babišovi. Kdyby to vzdali Hilšer s Fischerem, Babiš by neměl šanci

Jak zamíchá s volebními kartami odstoupení Josefa Středuly a má Andrej Babiš druhé kolo jisté? „Odstoupení Marka Hilšera a Pavla Fischera by výrazně pomohlo jak Danuši Nerudové, tak i generálovi Pavlovi. Zřejmě by to kartami zamíchalo natolik, že by Babiš nemusel postoupit do druhé kola,“ říká politolog Miloš Brunclík z FSV UK v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek
Prezident Miloš Zeman

Politický diář Jany Havligerové: Prezidentská losovačka a humor Fialovy vlády

České předsednictví v Radě EU končí vskutku symbolicky. Zvolit jako tečku přímý televizní přenos komické opery Zabijačka, je trefa do černého. Pro ty, které zmíněné představení minulo, alespoň podtitul opery: „Hladový je vždycky smutný, nacpat bříško, to je nutný". Tak jestli si Fialova vláda skutečně myslí, že kus flákoty je východiskem z každé krize, měla by se o domácnosti, kterým po zaplacení všech poplatků na pořízení flákoty nezbývají peníze, skutečně postarat. To co je na jevišti komedie, se v reálu už mění v drama.

Přečíst článek
Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Dalibor Martínek: Babiš bude prezidentem. Od jara naplňuje vítěznou strategii, drahé energie mu jenom pomůžou

Bylo to jasné od začátku. Babiš dělal rok drahoty s oznámením, jestli bude nebo nebude kandidovat na prezidenta. Bylo snad až příliš průhledné, jak si hraje s veřejností. A už někdy v únoru či březnu se mluvilo o tom, že kandidaturu oznámí v říjnu. Stalo se.

Přečíst článek
Karel Janeček, kandidát na prezidenta
video

Karel Janeček: Jsem proti přetvářce a manipulaci. Pravděpodobnost mého zvolení prezidentem je 61,8 procenta

Miliardář Karel Janeček, který získal miliardy korun díky svým matematickým dovednostem, není řazen mezi favority prezidentských voleb. Nicméně, on sám si věří. A má to matematicky spočítané. Důležitou roli v jeho propočtech hraje číslo fí. Ví vůbec někdo, co je to za číslo?

Přečíst článek
Andrej Babiš kandidaturu na prezidenta zatím neohlásil, Česko ale obráží ve svém obytňáku.

Dalibor Martínek: Prezidentské volby rozhodne Instagram. Proč? A jak si kdo vede?

Andrej Babiš hlásil začátkem července, že rozjíždí svůj Instagram. A ať mu tam lidé dají, že chce být větší než Leoš Mareš. Povedený vtípek, Mareš má přes milion sledujících. Jenže v tom je právě ten vtip. Čím víc vtípků a „bezprostředních“ hlášek, fotek, videí a reakcí, tím je člověk sledovanější. Andrej Babiš má za svých pouhých 49 příspěvků již přes 38 tisíc sledovatelů.

Přečíst článek
Reklama

News box

Evropská unie dnes poprvé uvalila 📜 sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na Palestince na okupovaném Západním břehu. S odvoláním na diplomaty o tom informuje agentura DPA, podle níž členské státy sankce schválily v písemném řízení.
Německá vláda zvýší odhad letošního růstu ekonomiky na 0,3 procenta z dříve očekávaných 0,2 procenta, uvedl zdroj agentury Reuters. Pro příští rok vláda podle něj počítá, že hrubý domácí produkt (HDP) stoupne o procento. Očekávaná prognóza je součástí návrhu jarních projekcí vlády, které má ministr hospodářství Robert Habeck představit příští středu.
Dopravci v prvním čtvrtletí za mýtné 🚛 🚚 na českých silnicích zaplatili 4,01 miliardy korun, meziročně o 8,6 procenta více 📈. V samotném březnu stát na mýtném vybral 1,49 miliardy korun, což byl v meziročním srovnání růst o 9,5 procenta. Na výběr mýtného měly vliv zejména Velikonoce a nová emisní složka mýta zavedená od března, uvedla společnost CzechToll, která mýtný systém spravuje.
Apple odstranil ze svého čínského internetového obchodu App Store aplikace WhatsApp a Threads firmy Meta Platforms. Americké firmě to nařídila čínská vláda kvůli obavám o národní bezpečnost. S odkazem na sdělení Applu o tom informovala agentura Reuters. Podle firem Qimai a AppMagic, které se zabývají sledováním aplikací, dnes z obchodu zmizely i další dvě zahraniční aplikace pro zasílání zpráv - Telegram a Signal. Číst více

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili šest lidí z kšeftování s městskými byty v jedné z brněnských městských částí. Podle závěrů vyšetřování šlo o získávání neoprávněného majetkového prospěchu při přidělování či směnách obecních bytů. Uvedl to mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.
Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme