Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rusové mohou létat jen do 20 zemí na světě

Aeroflot, Moskva, letiště
B / Creative Commons via Flickr / CC BY-NC-SA 2.0
 nst
nst

Ruské ministerstvo dopravy aktualizovalo seznam přímých letů z Ruska do zahraničí. Tamní letouny přijímá jen 20 zemí. Z Evropy mohou Rusové létat jen do Srbska, Běloruska a Turecka.

Reklama

Sankce, které kvůli válce na Ukrajině zavedla proti Rusku řada západních zemí, znamenají sníženou možnost pohybu po světě i pro obyčejné Rusy. Podle prohlášení ruského ministerstva dopravy, které citovala agentura TASS, šest ruských leteckých společností pokračuje v mezinárodních letech a do země létá 29 leteckých dopravců.

„I přes omezení uvalená řadou cizích zemí na využívání jejich vzdušného prostoru pokračují ruské aerolinky v mezinárodních letech. Šest ruských leteckých dopravců provozuje lety do Ázerbájdžánu, Arménie, Běloruska, Kyrgyzstánu, SAE, Tádžikistánu, Turecka a Uzbekistánu s celkovou frekvencí přibližně 250 letů týdně,“ uvádí se v prohlášení.

Volodymyr Zelenskij v seriálu Sluha národa

Zelenskyj trénoval na prezidenta v seriálu. Nyní jej uvádí Netflix

Globální televize koupila práva na satirický seriál Sluha národu, v němž komik Volodymyr Zelenskij hraje učitele, který se shodou okolností stal prezidentem.

Přečíst článek

Letecké společnosti podle ministerstva používají k mezinárodním letům letadla, u kterých nehrozí riziko zadržení v zahraničí včetně 147 ruských letounů Suchoj Superjet 100. Letadla, která měly ruské aerolinky na leasing, totiž kvůli sankcím zůstaly často v zahraničí. 

A kam se Rusové mají možnost podívat? „Do Ruska létá 29 leteckých společností z Alžírska, Arménie, Bahrajnu, Běloruska, Venezuely, Izraele, Indie, Iráku, Kazachstánu, Kataru, Kyrgyzstánu, Maroka, Mongolska, Spojených arabských emirátů, Srbska, Sýrie, Tádžikistánu, Turkmenistánu, Turecka a Uzbekistánu,“ oznámil úřad.

Branou do Evropy je pro ruské turisty Srbsko. Národní dopravce Air Serbia od invaze výrazně přidal jak lety do Ruska, tak další spoje, kterými se Rusové přepravují dále po Evropě. Kromě lidí, co jsou na sankčních seznamech, totiž turisté omezené cestování nemají. Byť je komplikuje prudký pokles rublu i nemožnost vybrat si zahraniční měny či platit v cizině kartou. 

Srbsko za podporu Ruska čelí silné kritice. Prezident Aleksandar Vučić slíbil, že země sníží počet letů z patnácti na osm týdně. Přepravu navíc komplikují falešné hrozby bombových útoků. Za poslední týden jich bylo už nejméně pět, uvedlo srbské ministerstvo vnitra. 

Ilustrační foto

Rakouská Raiffeisen Bank zvažuje exit z Ruska

Rakouská finanční společnost Raiffeisen Bank International (RBI), která působí i v České republice, uvažuje o odchodu z Ruska. Banka uvedla, že tak reaguje na ruskou invazi na Ukrajinu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ruský prezident Vladimir Putin

K čemu jsou sankce? Rusko díky bulharské výjimce získává miliardy na financování války

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme