Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zelenskyj trénoval na prezidenta v seriálu. Nyní jej uvádí Netflix

Volodymyr Zelenskij v seriálu Sluha národa
Netflix
Stanislav Šulc
sta

Globální televize koupila práva na satirický seriál Sluha národu, v němž komik Volodymyr Zelenskij hraje učitele, který se shodou okolností stal prezidentem.

Reklama

Chcete si odpočinout od války? Tak si pusťte Netflix. A stejně uvidíte ustaranou tvář současného ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Ten si totiž již v roce 2015 v seriálu Sluha národu zahrál učitele, který se shodou okolností stal prezidentem.

„Když se z výlevu jednoho ukrajinského středoškolského učitele proti zkaženosti vlády stane na sociálních médiích virál, udělají z něj nového prezidenta země,“ uvádí anotaci seriálu globální videotéka Netflix, která nyní Sluhu národa uvádí. A to i její česká mutace.

Seriál je však dostupný pouze v ruštině, případně s anglickými titulky. Celkem vzniklo přes padesát epizod, Netflix zatím nabízí prvních 23 dílů, přičemž první je 46minutový, další již mají klasický sitkomový formát, tedy do 25 minut.

Volodymyr Zelenskyj, prezident Ukrajiny

Ukrajina mění ekonomiku i daně. Ruší DPH i daň z příjmu, zakazuje export surovin

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil první dvě významná opatření v daňové soustavě. Zároveň zrušil veškeré kontroly průmyslových podniků. „Ať byznys funguje co nejlépe v rámci možností,“ prohlásil Zelenskyj ve videu, na němž oznamuje reformy. 

Přečíst článek

Nový prezident si musí poradit se všudypřítomnou korupcí a podle diváků poodkrývá poměrně přesně problematickou povahu východních „demokracií“. Na úspěch seriálu navázal v roce 2016 ještě celovečerní film.

O popularitě seriálu svědčí to, že na základě jména celé série skutečně v roce 2018 vznikla politická strana Služebník lidu či v doslovném překladu Sluha národu. A za ni skutečně Zelenskyj v ukrajinských prezidentských volbách v roce 2019 úspěšně kandidoval. 

V ukrajinských parlamentních volbách před třemi lety pak strana zvítězila se ziskem 43,12 procenta a získala tak většinu 253 mandátů ze 450 v ukrajinském parlamentu.

Výroba v mladoboleslavské továrně Škoda Auto

V Evropě se prodává stále míň nových aut. Škodovce klesá podíl na unijním trhu

Kvůli výpadkům v dodavatelských řetězcích prodej nových osobních automobilů v Evropské unii nadále klesá. Tempo poklesu prodeje v únoru zrychlilo z lednových šesti procent.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme