Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nové trendy a změny v hotelnictví

Nové trendy a změny v hotelnictví
Newstream & Partners
Newstream & Partner

Hoteliéři si pomalu zvykají na novou normalitu a na to, jak utváří moderní hotelovou současnost. Dnešní doba podněcuje k zamyšlení se nad stávajícími procesy, ale zároveň skýtá i skvělou příležitost implementovat nové technologie a služby a tím zvýšit zisky v ubytovacích zařízeních. Nastal tedy čas podniknout kroky potřebné k tomu, aby váš hotel držel tempo zrychleného vývoje. Představujeme vám některé z nových trendů a změn v hotelnictví.

Reklama

Mobilní aplikace

Poskytnutí možnosti okamžitého kontaktu s recepcí nebo objednání pokojové služby pozitivně ovlivní hodnocení kvality služeb ze strany hotelových hostů. Takto snížený počet osobních kontaktů s pracovníky nicméně nutně neznamená, že je hotel od svých hostů zcela odstřižen – naopak.

Takto bude vypadat resort Lesní stráně v Jeseníkách.

Opuštěný areál na Ramzové se změní v luxusní resort. Proměna vyjde na půl miliardy

V 80. letech se do Ramzové jezdily rekreovat děti. Nyní se opuštěný a značně zchátralý areál v Jeseníkách za půl miliardy promění na luxusní dovolenkový resort.

Přečíst článek

Použití nových technologií, zejména těch komunikačních, umožní úplnou automatizaci interakce a nonstop dostupnost. Moderní mobilní nástroje představují kromě přímého propojení také jedinečnou možnost konkurenčního odlišení a budování hotelové značky. Mobilní aplikace zkrátka zpříjemňují hostům celý pobyt, díky nim získají třeba možnost naplánovat úklid pokoje nebo rezervace wellness procedur.

Bezkontaktní technologie

Bezkontaktní řešení nejen že zlepšují spokojenost hostů, ale také vám umožňují optimalizovat počet hotelových zaměstnanců na recepci. Jinými slovy, mobilní zařízení může při kontrole a odhlášení úspěšně nahradit recepční.

Danilo Turletto, Sound´s Travel & Leisure Sarl

Jak se dělá hotelový byznys v exotických zemích

Madagaskar je opravdu překrásná země a turisté ji zatím ještě příliš neobjevili. Nechceme však, aby se stala turistickým skanzenem. Jde nám především o to, abychom co nejvíce zachovali původní přírodu, rozmanitost krajiny a atmosféru ostrova. To je ta jedinečná, autentická hodnota, kterou Madagaskar má a kterou chceme zachovat a představovat i našim klientům, říká mi při dálkovém letu z Nosy Be do Prahy Danilo Turletto, Director of Sales and Marketing a partner madagaskarské turistické a investiční skupiny Sound´s Travel & Leisure Sarl Group.

Přečíst článek

S tím souvisí další zajímavá technologie – chytré zámky. Po samoobslužné registraci v hotelovém systému (check-in) obdrží host aktivní mobilní klíč (např. na svůj smartphone), díky čemuž uvítací kontakt s pracovníkem recepce již nebude nutný. Hotelový host si nemusí jít na recepci pro kartu, neboť přiděleným mobilním klíčem odemkne sám svůj pokoj.

Booking engine

Booking engine neboli rezervační systém je jedním z nejoblíbenějších nových technologických nástrojů. Najdete jej zpravidla na webových stránkách hotelu či jiného ubytovacího zařízení. Hoteliér díky němu získá nejen více návštěvníků svých stránek z vyhledávačů či sociálních sítí, ale osloví klienta napřímo a nabídne mu možnost online rezervace ubytování i dalších služeb ve formě pobytových balíčků. Nepotřebuje k tomu žádného prostředníka v podobě cestovních agentur nebo slevových portálů.

Eko hotely

Hotelový průmysl je jedním z nejvíce energeticky náročných sektorů cestovního ruchu. I v této oblasti lze pozorovat zvýšené nároky cestovatelů na ekologii a udržitelnost. Většina z nich se domnívá, že by měla být podniknuta opatření motivující hoteliéry nabízet řešení šetrnější k životnímu prostředí.

Cestovní ruch se zotavuje. Turistů v Česku bylo v létě téměř stejně jako v době před covidem

Cestovní ruch se zotavuje. Turistů v Česku bylo v létě téměř stejně jako v době před covidem

V hotelech, penzionech a kempech v Česku se v letošním třetím čtvrtletí ubytovalo 7,3 milionu hostů, meziročně o 11 procenta víc. Proti létu roku 2019, ve kterém cestovní ruch ještě neovlivňovala epidemie koronaviru, byla návštěvnost hromadných ubytovacích zařízení jen o tři procenta nižší, uvedl Český statistický úřad (ČSÚ). Počet přenocování hostů se ve sledovaném období meziročně zvýšil o 7,4 procenta na 20,4 milionu nocí.

Přečíst článek

Můžeme předpokládat, že hotelová zařízení, která se chlubí svým ekologickým povědomím, získají stále větší popularitu. Současný technologický vývoj dává hoteliérům nespočet příležitostí propagovat své zařízení u nových cestovatelů, a to bez nutnosti vydávat tištěné informační brožury a letáky. Online marketing a marketingová automatizace přispívají velkou měrou k ekologizaci hotelových provozů.

Komerční sdělení

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Radim Jančura: Rakušané nesmyslně zvedají ceny. V našem hotelu je pivo za dvě eura

Jančura: V našich hotelech v Rakousku si Češi sami čepují a platí bez obsluhy. A já jim věřím

Přečíst článek
Hotel, který provozuje Nikola Dzurianová, prošel zásadní rekonstrukcí.

Češi na Kanárech hledají lepší work-life balance. Nikdo tu neřeší, jaké máte auto, ale jestli je grilovačka na pláži

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme