Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mezi banky, které mají pojistku na ochranu osobních věcí, se nově přidává i Air Bank

Air Bank platební karta u terminálu.
Air Bank
Věra Tůmová

Proti zneužití ztracené platební karty i ztrátě osobních věcí se mohou nově pojistit i klienti Air Bank, kteří dosud tuto možnost na rozdíl od zákazníků jiných tuzemských bank neměli. Novinku banka nabízí ve spolupráci s Maxima pojišťovnou a tvrdí, že má jedny z nejvyšších limitů u tohoto pojištění na trhu.

Reklama

Nové komplexní pojištění ztráty platebních prostředků a osobních věcí přináší nyní na trh také Air Bank. Má pokrývat odcizení a ztrátu osobních i pracovních věcí klienta jako například jeho mobil, tablet, či notebook. Vztahuje se však i na zneužití odcizené nebo ztracené platební karty, ale také na ztrátu dokladů, klíčů od domu nebo automobilu. Pojištění se přitom vztahuje nejen na běžné osobní věci klienta, ale stejně tak by mělo krýt také ztráty jeho firemních věcí. 

Pojistka pokryje i vyřizování ztracených dokladů

Novinka platí pro ztrátu a odcizení dokladů v Česku i v zahraničí. „V případě ztráty dokladů pojišťovna klientům navíc kromě nákladů na jejich znovu vystavení zaplatí ještě tisícikorunu jako náhradu za čas strávený vyřizováním na úřadech,“ upozorňuje Jana Pokorná z Air Bank. Pojištění platí podle ní po celém světě bez omezení.

Air Bank pojistku nabízí ve spolupráci s Maxima pojišťovnou s tím, že má u této pojistky nastaveny jedny z nejvyšších limitů na trhu. V případě zneužití odcizené nebo ztracené karty má pojišťovna vracet až 100 tisíc korun. To platí podle Pokorné pro platby potvrzené PINem, který mohl někdo spatřit například při placení v obchodě, ale i platby na internetu ověřené metodou 3D Secure. „U plateb, které nevyžadují potvrzení PINem nebo ověření metodou 3D Secure, pojištění kryje částky do výše 50 eur (1247 korun - pozn. red.). Tedy částky, za kterou by odpovídal klient a nebyla by bankou kompenzovaná. Opětovné pořízení odcizené elektroniky mladší pěti let pojišťovna proplatí až do výše 50 tisíc korun,“ shrnuje Pokorná.

Pojištění ztráty či odcizení přijde klienty na padesát korun měsíčně a dá se sjednat na pár kliknutí přímo v aplikaci mobilního bankovnictví My Air. Pojistka se týká ale jen konkrétního klienta. Pokud bude chtít klient pojištěním chránit osobní věci všech členů své domácnosti, musí si připlatit. Poplatek za pojistku ho v tomto případě vyjde na stokorunu měsíčně.

I do Krkonoš. Češi při lyžování doma na pojistky zapomínají. Chyba!

Zimní dovolené bývají obvykle kratší než ty letní, mohou se ale více prodražit. A platí to nejen pro týdenní zimní pobyty, ale i pro prodloužené víkendy na horách. Stačí zapomenout na pojistku anebo mít jen tu nejlevnější a cena za dovolenou se vyšplhá do astronomických částek. Ještě více to platí pro lyžařské výpravy do ciziny. V poslední době ale Češi prý ještě více podceňují pojištění při lyžování na českých horách. Přečtěte si, co je u pojistek na zimní cesty nejdůležitější a na co rozhodně nezapomenout i pro lyžařské zájezdy s cestovkou či na zimní tábory.

Přečíst článek

Mobilní bankovnictví, ilustrační foto

Jak se vyhnout nevýhodným kurzům? Multiměnové účty umí platby i ve více jak 14 měnách

Multiměnové účty jsou zatím v nabídkách tuzemských bank docela vzácností. V současnosti je mají ve svém portfoliu jen dvě velké banky a třetí nabízí produkt jen tak na půl, který se tomu multiměnovému tak trochu blíží. Ostatní banky se k nabídce těchto typů účtů většinou ale vůbec nechystají. Uvažují o něm jen dvě další. Zjistili jsme, kde si multiměnový účet můžete v Česku vůbec sjednat a jaké jsou jeho výhody a nevýhody.

Přečíst článek

Kde si už sjednáte DIP a kdy ho budou mít i další velké banky

Dlouhodobý investiční produkt, takzvaný DIP, se už pomalu začíná objevovat v nabídce tuzemských bank a investičních společností. Platí od 1. ledna 2024 a nyní se u ČNB zaregistrovalo už 15 jeho poskytovatelů. Zatím je mezi nimi ale jen jedna ze tří velkých bank, a to ČSOB. Pojďme si tedy shrnout, kde si DIP už nyní můžete pořídit a kdy s tím přijdou i další velké banky.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Nový způsob bezhotovostního placení Cvak má být jednoduchý i pro stánkaře či řemeslníky.

Čtveřice bank přináší nový způsob placení kartou Cvak. Zaplatíte tím instalatérovi i na stánku

Přečíst článek

Peníze přes telefonní číslo už umí posílat sedm bank. Češi se platby na kontakt ale stále učí

Přečíst článek
Kreditní karty

Z ulic mizí bankomaty i pobočky pošt. A cashback získává na popularitě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme