Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Air Bank - informace o tématu

Skupině Air Bank loni klesl čistý zisk o 14 procent. Ale kmen klientů banky roste

Skupině Air Bank loni klesl čistý zisk o 14 procent. Ale kmen klientů banky roste

Skupina Air Bank, kterou tvoří společnosti Air Bank, zahrnující také značku Zonky, a český a slovenský Home Credit, v roce 2023 vytvořila čistý zisk 2,55 miliardy korun. Meziročně to znamená pokles o 14 procent.

Přečíst článek
placení hodinkami firmy Apple

Placení přes Apple Pay je nejpoužívanější službou pro placení mobilem v Česku

Přečíst článek

Mezi banky, které mají pojistku na ochranu osobních věcí, se nově přidává i Air Bank

Přečíst článek
Air Bank pobočka, ilustrační foto

První banka výrazně snížila úroky u hypoték. Nabízí je skoro procento pod trhem

Air Bank snižuje úrokové sazby hypoték až o 0,4 procentního bodu, nově budou začínat už na 5,29 procenta ročně. Přičemž průměrná nabídková sazba hypoték podle Swiss Life Hypoindexu v srpnu činila 6,1 procenta.

Přečíst článek
Air Bank klientům vrátí až dvě procenta z plateb kartou v zahraničí.

Air Bank klientům vrátí až dvě procenta z plateb kartou v zahraničí

Air Bank i letos přichází s letní cashback akcí. Klientům za platby kartou v zahraničí vrátí jedno procento z nákupů zpět na účet. A ti klienti, kteří mají zároveň za operátora O2, mohou získat cashback dokonce dvě procenta.

Přečíst článek
Air Bank pobočka, ilustrační foto

Air Bank loni vydělala téměř tři miliardy. Chce přijít s produkty pro malé podnikatele

Skupina Air Bank, kterou tvoří společnosti Air Bank, zahrnující také značku Zonky, a český a slovenský Home Credit, loni vytvořila čistý zisk 2,947 miliardy korun. Meziročně jde o nárůst o 31 procent. 

Přečíst článek
Air Bank pobočka, ilustrační foto

Air Bank nově úročí úspory do půl milionu čtyřmi procenty

Air Bank bude nově na spořicích účtech úročit bonusovou sazbou 4 procenta ročně vklady až do půl milionu korun.

Přečíst článek
Jiří Šmejc, ředitel PPF

Nový šéf PPF Šmejc: Čínský Home Credit jsme nestihli prodat včas. Nyní budeme investovat hlavně v Evropě

Těžiště investic skupiny PPF by nyní mělo být v Evropě. PPF pokračuje v úplném opouštění ruského trhu, na trzích spotřebitelského financování v Asii chce hledat partnery, kteří by pro společné podniky získali finance k jejich dalšímu rozvoji. V Číně by chtěla tamní Home Credit postupně prodat. Uvedl to ředitel PPF Jiří Šmejc, který do čela skupiny nastoupil v červnu.

Přečíst článek
Akcie Monety klesají kvůli krachu jednání s PPF

Akcie Monety padají. Reagují na krach jednání s PPF

Akcie Monety klesají o 5,08 procenta na 74,80 koruny za akcii po oznámení o ukončení akvizice společností Air Bank a Home Credit v ČR a na SR, uvedl server Patria.cz.

Přečíst článek
bankomat Monety v Praze

Lukáš Kovanda: Zrušení spojení Monety a Air Bank není překvapením. Je to kvůli válce a inflaci

Zrušení spojení Monety Money Bank a Air Bank není vzhledem k ekonomickým podmínkám v Česku i v zahraničí, ale také vzhledem k podmínkám geopolitickým, nijak překvapivé.

Přečíst článek
PPF

PPF zařízla spojení Monety a Air Bank. Není k tomu vhodná doba, tvrdí

Třetí největší banka v Česku nevznikne. PPF odvolala dohodu o sloučení Monety a Air Bank. Oznámila to PPF v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Air Bank pobočka, ilustrační foto

Air Bank už podruhé v tomto měsíci zvyšuje úrok u vkladů

Air Bank už podruhé během května zvyšuje sazbu na spořicím účtu. Klienti budou nově moci získat bonusový roční úrok čtyři procenta.

Přečíst článek
Air Bank pobočka, ilustrační foto

Air Bank zvyšuje úrok na spoření na 3,5 procenta

Air Bank zvýší od pátku 13. května 2022 bonusový úrok na korunovém spořicím účtu. U vkladů do 250 tisíc korun budou moci všichni klienti nově získat sazbu 3,5 procenta ročně.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme