Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Máte účet u ChatGPT? Pozor na hackery, kradou profily stále více

Máte účet u ChatGPT? Pozor na hackery, kradou profily stále více
ČTK
 ČTK

Na internetu roste objem obchodu s kradenými prémiovými účty ChatGPT, které kyberzločinci používají mimo jiné k obcházení zákazů a restrikcí v řadě zemí, například v Rusku, Číně nebo Íránu. Kyberzločinci při krádeži přístupových údajů získají navíc i historii dotazů původního majitele, které mohou obsahovat osobní i firemní informace. Uvedla to bezpečnostní firma Check Point.

Reklama

Účty ChatGPT jsou podle ní mezi kyberzločinci novým hitem vedle účtů finančních služeb, sociálních sítí, on-line seznamek nebo e-mailů. „Kyberzločinci často spoléhají na to, že uživatelé používají stejná hesla na různých platformách. Jakmile tedy dojde k libovolnému úniku přihlašovacích údajů, zadají zcizené údaje do specializovaného nástroje a provedou pokusy o přihlášení, aby identifikovali, zda jsou zcizené údaje platné pro přihlášení i na jiných službách," uvedl regionální ředitel Check Pointu Miloslav Lujka.

Kradené účty na prodej

Kradené účty podle firmy hackeři většinou prodávají, ale někdy je nabízí i zdarma, aby propagovali své vlastní služby nebo nástroje pro krádeže účtů. Ke kontrolám přihlašovacích údajů nebo k prolomení přístupu hrubou silou lze použít různé nástroje, například SilverBullet.

Chatbot_GPT

Nedokonalá hračka, nebo byznysová revoluce? Jak vnímají AI novinky zakladatelé předních českých startupů

Při psaní textů, kódování nebo třeba pro organizaci financí i kalendáře. Tak ve svých startupech využívají software založený na generativní umělé inteligenci přední čeští inovátoři. ChatGPT možná do jejich byznysu nepřináší až tak zásadní revoluci, ale rozhodně zvyšuje efektivitu práce týmů, zní téměř unissimo od 16 oslovených technologických špiček.

Přečíst článek

Check Point upozorňuje, že kyberzločinec nabízel například konfigurační soubor pro SilverBullet, který umožňuje automatizovanou kontrolu přihlašovacích údajů pro platformu OpenAI. Za minutu zvládne zkontrolovat 50 až 200 účtů, a umožňuje tak krást účty ve velkém. Umí navíc obejít různé ochrany na webových stránkách.

Populární chatovací systém ChatGPT společnosti OpenAI založený na umělé inteligenci (AI) dokáže na základě jednoduchých dotazů generovat články, eseje, vtipy, ale i poezii. Vedle účtů zdarma existují i placené prémiové účty ChatGPT s rozšířenými funkcemi.

Elon Musk varoval před umělou inteligencí. Ale spustí vlastního chatbota „hledajícího maximální pravdu“

Musk varoval před umělou inteligencí. Teď spustí vlastního chatbota „hledajícího maximální pravdu“

Miliardář Elon Musk spustí konkurenta chatovacího systému umělé inteligence ChatGPT, jeho TruthGPT vyzve rivaly od společností Microsoft a Google. Musk to řekl v pondělí v rozhovoru s americkou televizí Fox News, v němž mimo jiné kritizoval produkt konkurence.

Přečíst článek

Google 21. března 2023 zpřístupnil - zatím jen v USA - svého chatbota Bard s umělou inteligencí, jehož hlavním soupeřem je ChatGPT od Microsoftu.

Bard vs. ChatGPT. Souboj inteligentních chatbotů začíná, Google zpřístupnil projekt konkurující Microsoftu

Americká internetová společnost Google v úterý zpřístupnila veřejnosti konverzačního robota Bard. Konkurovat bude službě ChatGPT vytvořené společností OpenAI, kterou podporuje Microsoft. Přístup k Bardovi je možný zatím jen ze Spojených států a Británie, uvedla agentura AFP.

Přečíst článek

Zakladatel Microsoftu Bill Gares na snímku z 15. 2. 2023

Umělá inteligence je stejně zásadní jako počítače, internet a mobily, prohlásil Bill Gates

Sedmašedesátiletý průkopník osobních počítačů, zakladatel Microsoftu, miliardář a filantrop Bill Gates vysekl poklonu před nepřehlédnutelným trendem a fenoménem v technologiích, umělou inteligencí (AI). „Je to nejrevolučnější technologie, jakou jsem za poslední desetiletí viděl. Vývoj umělé inteligence je stejně zásadní jako vytvoření mikroprocesoru, osobního počítače, internetu a mobilního telefonu,“ napsal v úterý na svém blogu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme