Reklama

JPMorgan propustí tisíce lidí

JPMorgan Chase
iStock
 ČTK

Společnost JPMorgan Chase propustí 1000 zaměstnanců převzaté banky First Republic, která předtím zkrachovala. Uvádějí to zdroje agentury Bloomberg.

Reklama

Se zbylými z celkem 7000 lidí, kteří v podniku ještě pracují, počítá největší americká banka na přechodné období. Dočasné pracovní dohody se nový majitel First Republic chystá uzavírat na tři, šest, devět nebo 12 měsíců, v závislosti na pozici.

„Od naší akvizice First Republic 1. května jsme vůči jejím zaměstnancům transparentní a dodrželi jsme slib, že je do 30 dnů budeme informovat o jejich zaměstnaneckém stavu,” uvedl v prohlášení mluvčí newyorské JPMorgan. „Uvědomujeme si, že jsou od března ve stresu a nejistotě, a doufáme, že dnešek vnese do věci jasno a uzavře ji,“ dodala firma ve čtvrtečním prohlášení.

Bance First Republic se nepodařilo napravit škody způsobené chybnými investicemi a odlivem vkladatelů. Její pád na začátku tohoto měsíce přišel po bankrotech finančních ústavů Silicon Valley Bank (SVB) a Signature Bank. Veškeré její vklady převzala JPMorgan Chase & Co, která získala i většinu aktiv a zaručila se i za část závazků.

Průčelí pobočky americké First Republic Bank v Los Angeles.

Úřady zavřely First Republic. V USA končí za dva měsíce už třetí velká banka

Ve Spojených státech končí za méně než dva měsíce už třetí velká banka. Úřady zavřely finanční ústav First Republic Bank z Kalifornie, jeho novým vlastníkem bude největší americká banka JPMorgan Chase & Co, oznámila Federální společnost pro pojištění vkladů.

Přečíst článek

JPMorgan Chase

JPMorgan chce smáznout svoji uhlíkovou stopu. Vynaloží na to 200 milionů dolarů

Největší americká banka JPMorgan Chase má nový cíl. Do roku 2030 dostat z atmosféry 800 tisíc tun oxidu uhličitého. Na technologie a partnerství s firmami, které se na odstraňování uhlíku specializují, vynaloží 200 milionů dolarů, tedy 4,4 miliardy korun.

Přečíst článek

JPMorgan Chase

JPMorgan a ti další. Vyšší úrokové sazby bankám přihrály miliardové zisky

Největší americká banka JPMorgan Chase & Co zvýšila v prvním čtvrtletí zisk meziročně o 52 procent na 12,62 miliardy dolarů (bezmála 267 miliard korun). Vyšší úrokové sazby přispěly k růstu tržeb ze spotřebitelského a komunitního bankovnictví. Čtvrtá největší americká banka Wells Fargo zisk díky úrokovým výnosům zvýšila téměř o 32 procent na pět miliard dolarů. Banka Citigroup pak zvýšila čistý zisk o sedm procent na 4,6 miliardy dolarů a překonala odhady analytiků.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

JPMorgan Chase, sídlo

Rozdílné čtvrtletní výsledky velkých amerických bank. JPMorgan Chase zvýšila zisk

Přečíst článek
Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme