Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

převzetí - informace o tématu

Šéf pivovaru Carlsberg označil státní převzetí aktivit firmy v Rusku za krádež

Nový šéf pivovaru Carlsberg zuří. Naše aktivity v Rusku ukradli, uvedl

Dánský pivovar Carlsberg přerušil veškeré vztahy se svými ruskými aktivitami a odmítá s ruskou vládou uzavřít dohodu, která by legitimizovala státní převzetí těchto aktivit, řekl nový šéf Carlsbergu Jacob Aarup-Andersen. Státní převzetí ruských aktivit Carlsbergu označil za krádež, informovala agentura Reuters.

Přečíst článek
Colm Kelleher, předseda představenstva UBS.

Akcionáři jsou rozezleni. Spojení nebude snadné a zahrnuje obří riziko, připouští šéf UBS

Přečíst článek
Evropské bankovní systémy zůstávají v zásadě v dobrém stavu, navzdory kolapsu některých amerických finančních ústavů a pokračujícím problémům švýcarské banky Credit Suisse.

Zklamali jsme, omlouvám se, řekl šéf Credit Suisse rozčarovaným akcionářům

Předseda správní rady švýcarské banky Credit Suisse Axel Lehmann se na úterní valné hromadě omluvil akcionářům za znehodnocení jejich majetku. Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Druhou největší banku ve Švýcarsku, která se dostala do potíží, musel v březnu na naléhání švýcarské vlády za tři miliardy švýcarských franků (téměř 71 miliard korun) převzít její větší rival UBS.

Přečíst článek
Credit Suisse

Švýcarská prokuratura prošetřuje převzetí banky Credit Suisse

Švýcarská federální prokuratura zahájila vyšetřování převzetí banky Credit Suisse větším konkurentem UBS, které podpořil stát. Prověřuje možné porušení švýcarského trestního práva vládními úředníky, regulátory a vrcholnými představiteli obou bank, píše list Financial Times (FT) s odvoláním na informace prokurátora.

Přečíst článek
Avast - pobočka

Přední akcionář Avastu: Nabídka Američanů je příliš nízká

Největší nezávislý akcionář Avastu, britský správce aktiv Schroders, je znepokojen z převzetí antivirové společnosti Avast americkou softwarovou firmou NortonLifeLock za 6,2 miliardy liber (185,3 miliardy Korun). Nabídku považuje za podhodnocenou, uvedl zpravodajský server The Times.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německá 👮 policie zadržela jednoho ze spolupracovníků lídra kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) pro volby do Evropského parlamentu. Informovala o tom veřejnoprávní televize ARD, podle které měl spolupracovník Maximiliana Kraha sledovat pro Peking čínskou opozici a předávat Číně informace o chodu europarlamentu.
Počet kybernetických útoků na klienty bank se v prvním čtvrtletí 2024 meziročně 📈 zvýšil o 21 procent, napadeno bylo 20 723 klientů. Za první čtvrtletí tzv. e-šmejdi způsobili škody za 357,2 milionu korun, což je však ve srovnání se stejným obdobím loni pokles o více než 18 milionů korun, uvedla Česká bankovní asociace.
Britský parlament v noci na dnešek  schválil kontroverzní návrh zákona o vyhošťování migrantů do Rwandy, oznámily tiskové agentury. Zákon se týká uchazečů o azyl, kteří do Británie vstoupili nelegálně.
Ruskem kontrolovaná Mezinárodní investiční 🏦 banka (MIB) přemístila své ústředí z Budapešti do Moskvy. S odvoláním na prohlášení finanční instituce o tom dnes informovala ruská státní agentura TASS. Spojené státy loni v dubnu uvalily sankce na banku i její představitele a Maďarsko se následně rozhodlo z této instituce odejít.
Reklama
Reklama
Doporučujeme