Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

spořicí účet - informace o tématu

Purple trading

Hledáte vhodnou alternativu ke spořícímu účtu?

Snižující se úrokové sazby patrně povedou ke zrušení výhodných úroků na spořicích účtech komerčních bank. Naštěstí existuje vhodná alternativa a její popularita každým rokem roste.

Přečíst článek

Srovnání spořicích účtů. Kde vám ještě stále dají úrok nad šest procent

Přečíst článek

První velká banka snižuje sazbu spořicího účtu. Při nesplnění podmínek úročí jen za půlku

Přečíst článek
Apple card savings

Apple mění pravidla a nabízí spořící účet. Nejvýhodnější na trhu

Přečíst článek

Spořicí účty v eurech jsou jako ufo. Mají úročení, které nikdo neviděl

Nakupovat euro při dobrém kurzu je jedna věc, výhodně je pak uložit, je ale věc druhá. Tuzemské spořicí účty v eurech ke zhodnocení zrovna příliš nepomohou. Nevydělají si totiž ani na poplatky týkající se běžných euroúčtů. Přečtěte si, jak vypadají spořicí účty v eurech v Česku. 

Přečíst článek
Účetnictví, ilustrační foto

Nenechávejte pasivně ležet peníze na účtu, vzkazují banky klientům. Plusy a minusy spořicích účtů s investováním

Spořicí účty spojené s investicemi nabízí u nás už minimálně trojice největších tuzemských bank. Cílem je přimět klienty, aby si spořili a současně pravidelně investovali a získali tak v součtu vyšší zhodnocení než ze samostatného spořicího účtu. Nápad to není špatný. Samotná sazba ani jednoho z takto nastavených spořicích účtů až tak závratná ale není. Nejvyšší je 4,5 procenta a má ještě speciální podmínky. ČNB přitom zvedla už v polovině června základní sazbu na sedm procent a je reálné, že bude záhy zvedat dál. Kdy na to zareagují banky u svých spořicích účtů s investicí?

Přečíst článek
Air Bank pobočka, ilustrační foto

Air Bank nově úročí úspory do půl milionu čtyřmi procenty

Air Bank bude nově na spořicích účtech úročit bonusovou sazbou 4 procenta ročně vklady až do půl milionu korun.

Přečíst článek

Expobank nově úročí úspory až 5,01 procenty ročně

Expobank CZ zvyšuje úročení na termínovaném účtu IQ MAXI na šest měsíců. U vkladu na jeden rok nově úročí prostředky sazbou 5,01 procenta.

Přečíst článek
Peníze, ilustrační foto

Porovnání spořicích účtů: Úroky se zvyšují, inflaci ale nedostačují

Spoření na spořicích účtech je se zvyšováním hlavních sazeb ČNB stále zajímavější. U nejlepších finančních ústavů získáte úrok nad tři procenta, a to i bez podmínek. Inflaci ale zdaleka nepřekonají.

Přečíst článek
bankovní přepážka

Trinity Bank zvedá sazbu na spořicím účtu. Nově nabízí úrok 3,18 procenta ročně

Trinity Bank zlínského miliardáře Radomíra Lapčíka obratem reaguje na zvýšení úrokových sazeb ČNB a zvedá úrok na spořicím účtu. Nově bude vklady bez omezení jejich výše úročit 3,18 procenty ročně.

Přečíst článek
Trinity Bank, Radomír Lapčík

Trinity Bank dál zvyšuje úroky na spoření. Nově nabízí zhodnocení 2,58 procenta ročně

Trinity Bank již popáté v průběhu tohoto podzimu zvyšuje úrokovou sazbu na spořicím účtu. Nově spoření klientů zhodnotí sazbou 2,58 procenta ročně.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme