Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

fintech - informace o tématu

Revolut, ilustrační foto

Revolut je o krok blíž získání bankovní licence v Británii

Britská fintechová společnost Revolut se se svým investorem SoftBank dohodla na zjednodušení vlastnické struktury. Je tak blíže získání dlouho odkládané bankovní licence na svém domácím trhu, píše s odkazem na tři osoby obeznámené se situací deník Financial Times (FT).

Přečíst článek
Šéf Mastercard pro ČR a SR Michal Čarný ve firmě končí

Michal Čarný v Mastercardu končí. Firmu vedl čtyři roky

Generální ředitel společnosti Mastercard pro ČR a Slovensko Michal Čarný (35) po sedmi letech ukončí své působení ve firmě. Jeho mandát skončí na konci srpna. O nástupci společnost zatím nerozhodla. Čarný uvedl, že se chce zaměřit na nové kariérní příležitosti.

Přečíst článek
Alipay platební aplikace funguje už i v Česku.

UniCredit Bank zavádí službu Alipay jako první banka na českém trhu

S Alipay nově zaplatíte v tisících obchodů přes platební terminály UniCredit Bank.

Přečíst článek
video

Živě: O budoucnosti finančních služeb debatují experti na největší česko-slovenské fintech konferenci

Největší česko-slovenská fintech konference FinTech Roadmap právě začala. Odborníci z fintechu, bankovnictví, technologických firem, investičního sektoru a dalších souvisejících oblastí se sjeli do Prahy debatovat o nejžhavějších novinká a trendech ve finančním sektoru. Na akci vystoupí zajímaví řečníci ze společností jako je Mastercard, IDEMIA, Deloitte, Česká Spořitelna, Geetoo nebo Purple Ventures a další. Newstream nabízí celodenní živý stream z akce.

Přečíst článek

Největší česko-slovenská fintech konference se blíží. FinTech Roadmap odstartuje už za 10 dní

Největší česko-slovenská fintech konference se blíží a organizátoři slibují, že nabídne nejžhavější novinky a trendy ve finančním sektoru. Konference se uskuteční dne 4. května v Praze a přiláká odborníky z fintechu, bankovnictví, technologických firem, investičního sektoru a dalších souvisejících oblastí.

Přečíst článek
Apple card savings

Apple mění pravidla a nabízí spořící účet. Nejvýhodnější na trhu

Americká technologická společnost Apple má již za pár týdnů představit revoluční novinku v podobě náhlavního setu pro virtuální realitu. A údajně má jít o nejdůležitější produktovou novinku od uvedení Apple Watch. Mnohem tišeji pak Apple zavádí mnohem revolučnější novinku, která může ohrozit budoucnost bank – zavádí spořicí účet.

Přečíst článek
David Filippov nově povede obchod ve fintechu Skip Pay ze skupiny ČSOB

Obchod ve fintechu Skip Pay ze skupiny ČSOB povede David Filippov. Přichází z Klarny

Čtyřiatřicetiletý Filippov přebírá kompletní zodpovědnost za obchodní výsledky fintechu Skip Pay. Jeho úkolem bude posílit partnerství s největšími hráči na poli českého e-commerce.

Přečíst článek
Revoluční rok pro Revolut. Poprvé se loni dostal do zisku

Revoluční rok pro Revolut. Poprvé se dostal do zisku

Britská finančně technologická společnost Revolut, která působí i v České republice, loni zvýšila tržby o 33 procent na více než 850 milionů liber (22,6 miliardy korun). Růst zaznamenala díky platbám, předplatnému a podnikatelským účtům, řekl agentuře Reuters finanční ředitel Mikko Salovaara. Dodal také, že Revolut se v roce 2021 dostal poprvé od svého založení v roce 2015 do zisku.

Přečíst článek
zleva: Daniel Havel, CEO ThePay, Radim Oulehla, Co-founder Fintree

Fintree s ThePay učí veřejnost fintechové gramotnosti

Podpora široké veřejnosti ve fintechové a finanční gramotnosti. To je společný cíl platební brány ThePay a internetového magazínu Fintree. Jak se jim to po měsících spolupráce daří?

Přečíst článek
Twisto

Čechy baví odložené platby. Ukazuje růst Twista

Twisto loni rostlo, v transakcích i počtu zapojených e-shopů. Akcie jeho majitele se ale stále drží u dna.

Přečíst článek
Spoluzakladatel a šéf britského fintechového start-upu Revolut Nikolay Storonsky (Nikolaj Storonskij) se kvůli odporu vůči ruské invazi na Ukrajinu vzdal ruského občanství.

Další sbohem Rusku. Občanství se vzdal miliardář a zakladatel fintechového Revolutu

Spoluzakladatel a šéf britského fintechového start-upu Revolut Nikolay Storonsky (Nikolaj Storonskij) se kvůli odporu vůči ruské invazi na Ukrajinu vzdal ruského občanství. Informovala o tom agentura Bloomberg. Podobný krok oznámil tento týden podnikatel Oleg Tiňkov (Oleg Tinkoff). Ten po začátku invaze patřil k prvním z hrstky ruských podnikatelů, kteří otevřeně vystoupili proti válce a kritizovali ruskou armádu. Vyzval přitom další podnikatele, aby ho následovali.

Přečíst článek
Reklama

News box

Evropská unie dnes poprvé uvalila 📜 sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na Palestince na okupovaném Západním břehu. S odvoláním na diplomaty o tom informuje agentura DPA, podle níž členské státy sankce schválily v písemném řízení.
Německá vláda zvýší odhad letošního růstu ekonomiky na 0,3 procenta z dříve očekávaných 0,2 procenta, uvedl zdroj agentury Reuters. Pro příští rok vláda podle něj počítá, že hrubý domácí produkt (HDP) stoupne o procento. Očekávaná prognóza je součástí návrhu jarních projekcí vlády, které má ministr hospodářství Robert Habeck představit příští středu.
Dopravci v prvním čtvrtletí za mýtné 🚛 🚚 na českých silnicích zaplatili 4,01 miliardy korun, meziročně o 8,6 procenta více 📈. V samotném březnu stát na mýtném vybral 1,49 miliardy korun, což byl v meziročním srovnání růst o 9,5 procenta. Na výběr mýtného měly vliv zejména Velikonoce a nová emisní složka mýta zavedená od března, uvedla společnost CzechToll, která mýtný systém spravuje.
Apple odstranil ze svého čínského internetového obchodu App Store aplikace WhatsApp a Threads firmy Meta Platforms. Americké firmě to nařídila čínská vláda kvůli obavám o národní bezpečnost. S odkazem na sdělení Applu o tom informovala agentura Reuters. Podle firem Qimai a AppMagic, které se zabývají sledováním aplikací, dnes z obchodu zmizely i další dvě zahraniční aplikace pro zasílání zpráv - Telegram a Signal. Číst více

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili šest lidí z kšeftování s městskými byty v jedné z brněnských městských částí. Podle závěrů vyšetřování šlo o získávání neoprávněného majetkového prospěchu při přidělování či směnách obecních bytů. Uvedl to mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.
Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme