Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Soros těží z růstu akcií. Zvýšil svůj podíl v Amazonu. Portfolio rozšiřuje o Teslu

George Soros
ČTK/AP
Štěpán Kult

Miliardář a filantrop George Soros zvýšil přes svůj fond Soros Fond Managment podíl akcií ve velkých technologických firmách. Stalo se tak před sérií růstů akcií těchto firem v uplynulých čtyřech týdnech. Zvýšil podíl v největším e-shopu na světě Amazonu, softwarové společnosti Salesforce a konglomerátu Alphabet, informuje agentura Bloomberg.

Reklama

Soros také nově do svého portfolia zahrnul akcie Tesly miliardáře Elona Muska v hodnotě 20 milionu dolarů. Tato částka ale reprezentuje jen 0,4 procenta z celkového akciového portfolia George Sorose, které má hodnotu 4,6 miliardy dolarů. Hodnota portfolia ve druhém čtvrtletí klesla o 664 milionu dolarů.

Akcie technologických firem prudce vzrostly

Zároveň přidal více než 201 milionů dolarů v podílech akcií American Campus Communities, což je největší developer studentského bydlení v USA. Jeho dalším novým přírůstkem jsou cenné papíry investiční společnosti Alleghany v hodnotě 168 milionu dolarů.

Akcie technologických firem byly od začátku roku v medvědím trhu. Medvědím trhem se nazývá trh, jehož ceny mají klesající tendenci. Nyní ale jejich hodnota během uplynulých čtyřech týdnech prudce vzrosta. Zaznamenaly tak nejdelší nárůst od listopadu. Index Nasdaq 100 vrostl o 20 procent od svého minima v polovině června. Například akcie Amazonu se prodávají za 143,55 dolarů (3406 korun) za akcii, cenné papíry Tesly pak za 900 dolarů (21358 korun). 

George Soros

Soros: Evropa má silnou vyjednávací pozici. Plyn by měla vypnout, dokud to Putina bolí

Ruská invaze na Ukrajinu může znamenat začátek třetí světové války, řekl americký miliardář a filantrop maďarského původu George Soros na Světovém ekonomickém fóru (WEF) ve švýcarském Davosu. Nejlepším způsobem, jak zachovat svobodnou civilizaci, je podle něj porazit ruského prezidenta Vladimira Putina, a to okamžitým vypnutím plynu, upozorňuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Soros má většinu majetku v nadaci

Investiční firma miliardářského filantropa spravovala od začátku roku majetek v hodnotě více než 28 miliard dolarů včetně veřejného i soukromého kapitálu. Soros své jmění investoval do podpory skupin, které podporují spravedlnost, demokracii, lidská práva a progresivní politické myšlení skrze svou nadaci Open Sociaty Foundations.

Do svého filantropického úsilí již investoval miliardy dolarů a většina jeho majetku patří jeho nadaci. Daleko více než Sorosově rodině. Jeho osobní majetek má podle Indexu miliardářů agentury Bloomberg hodnotu 8,5 miliard dolarů.

Miliardář George Soros

Čína čelí hospodářské krizi. Důvěra lidí je po eskapádě Evergrande otřesena, tvrdí Soros

Čína čelí hospodářské krizi, nechal se slyšet americký finančník a miliardář George Soros. A je to kvůli realitnímu boomu, který loňský rok zakončil velkým třeskem - kauzou Evergrande.

Přečíst článek

Warren Buffett

Buffettova firma prodělala 43 miliard dolarů. Může za to pokles akcií Applu

Investiční firma Berkshire amerického miliardáře Warrena Buffetta vykázala za druhé čtvrtletí kvůli propadu akciových trhů čistou ztrátu 43,8 miliard dolarů. Minulý rok měla firma ve stejném období čistý zisk 28,1 miliardy dolarů. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Akcie Nvidie mohou díky silnému růstu překonat tržní hodnotu Amazonu

Raketový začátek roku pro Nvidii. Firma hodnotou vyrovnala Teslu a dotírá na Amazon

Přečíst článek
akciová bublina, ilustrační foto

Technologické akcie zažily nejhorší týden za dvacet let. Hrozí prasknutí bubliny?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme