Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Štěpán  Kult

Štěpán Kult

Absolvoval Vyšší odbornou školu publicistiky. Nyní pokračuje v navazujícím studiu na Metropolitní univerzitě Praha. Rok pracoval v deníku E15. V redakci newstreamu je od května 2022. 

články autora

Jeden ze dvou obývacích pokojů domu již zesnulého magnáta Davida Rockefellera na Manhattanu

Nejdražší města USA. Patnáct míst, kde běžný Američan na solidní bydlení nedosáhne

Newyorská čtvrť Manhattan je tím nejdražším místem pro život v USA, píše server CNBC. Životní náklady jsou zde podle indexu, který vypracovala rada pro komunitní a ekonomický výzkum (C2ER) tak vysoké, že přesahují průměrné náklady o 122 procent, uvádí index, který zkoumá cenové rozdíly zboží a služeb ve 271 městských oblastech. Podívejte se na nejdražší města v USA v galerii.

Přečíst článek
Český miliardář Daniel Křetínský

Bloomberg odkrývá ambice Daniela Křetínského. Miliardář chystá obří expanzi v západní Evropě

Český miliardář Daniel Křetínský vlastní elektrárny, maloobchod i média. Všechny jeho současné nákupy měly jedno společné. Firmy byly ve finanční tísni, informuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Foot Locker

Akcie firmy Foot Locker se propadly o 30 procent. Chudnou i Křetínský s Tkáčem

Akcie prodejce obuvi Foot Locker se propadly o 30 procent. Během druhého čtvrtletí tržby firmy klesly téměř o deset procent, informuje server CNBC.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Zakladatel kryptoburzy FTX Bankman-Fried půjde do vězení kvůli manipulaci se svědky

Zakladatel kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried zamíří do vězení. Soudce se totiž přiklonil k žádosti federálních žalobců o zamítnutí kauce kvůli údajné manipulaci se svědky.

Přečíst článek
Hraní videoher

Videoherní průmysl v Africe překoná v roce 2024 jednu miliardu dolarů

Očekává se, že africký videoherní průmysl v roce 2024 poprvé překoná jednu miliardu dolarů (22,8 miliard korun), ukazují data společnosti Newzoo. Výzkum, který společnost Newzoo sestavila pro africký herní startup Carry1st naznačuje dynamický růst videoherního průmyslu. Navzdory tomu, že je v Africe hospodářský růst pomalý, protože se region potýká s přetrvávající inflací a vysokým zadlužením, píše server CNBC.

Přečíst článek
Americká internetová společnost Meta se chystá spustit textovou sociální síť Threads

Zuckerberg jde tvrdě proti Muskovi. Spustil novou konkurenci pro Twitter

Americká internetová společnost Meta, která vlastní sociální sítě Facebook a Instagram nově spustila textovou sociální síť Threads, která má konkurovat Twitteru Elona Muska. Šéf firmy Meta Mark Zuckerberg oznámil, že za prvních sedm hodin se do nové sítě zaregistrovalo deset milionů uživatelů.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Federální žalobci zabavili 700 milionů dolarů napojených na Bankmana-Frieda

Federální žalobci zabavili 700 milionů dolarů (15,5 miliardy korun) v aktivech napojených na bývalého šéfa zkrachovalé kryptoburzy FTX Sama Bankmana-Frieda. Z toho převážnou většinu tvoří akcie Robinhood, které Bankman-Fried měl údajně nakoupit za peníze uživatelů FTX, informuje server CNBC. Americké úřady případ označují za jeden z největších podvodů v historii USA.

Přečíst článek
Twitter, logo

Twitter čelí žalobě za nezaplacené tryskáče. Nové vedení odmítá odstoupit

Sociální síť Twitter čelí žalobě poskytovatele soukromých tryskáčů Private Jet Servises Group. Důvodem je, že společnost vlastněná nejbohatším mužem planety Elonem Muskem odmítla zaplatit za dva soukromé lety bývalé šéfky marketingu Twitteru Leslie Berlandové. K nim došlo v období, kdy se Musk připravoval na 44miliardovou akvizici Twitteru, informuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Singapur

Žebříčku nejdražších měst pro život dominují Singapur a New York

Singapur je opět nejdražším městem pro život na světě. O první místo se dělí s New Yorkem, který se umístil díky posilujícímu dolaru. Vyplývá to z globálního průzkumu společnosti Economist Intelligence Unit (EIU), který zkoumá výši životních nákladů ve 172 městech, uvádí server CNBC.

Přečíst článek
V srpnu 2022 se třetím nejbohatším mužem planety stal indický miliardář Gautam Adani.

Miliardář Adani: Ochlazování planety bude jeden z nejvýnosnějších byznysů

Indická ekonomika k roku 2050 dosáhne 30 bilionů dolarů, což je více než desetinásobek oproti dnešku, informuje agentura Bloomberg. Pohánět ji budou jednak rostoucí spotřeba a dále ekonomické a sociální reformy, řekl nejbohatší muž Asie Gautam Adani na konferenci v Bombaji.

Přečíst článek
Erika Piirmets, první dáma estonské digitalizace

Nemůžete čekat, že lidé digitalizaci uvěří, když nebude transparentní, říká první dáma estonské digitalizace

Estonsko je v otázce digitalizace nejpokročilejší země. Je zde možné vyplnit daňové přiznání online během tří minut či odvolit od počítače. „Estonci jsou pragmatičtí. Chtějí jednoduché a funkční věci,“ říká Erika Piirmetsová z estonské vládní organizace e-Estonia, která byla jedním z hostů na summitu Disraptors 2022 a je považována za „první dámu estonské digitalizace“.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk si svými chybami podřezává větev. Akcie Tesly klesly o 16 procent

Akcie společnosti Tesla miliardáře Elona Muska zažily svůj vůbec nejhorší týden od března 2020. Týden uzavřely celkovým poklesem o 16 procent na 233 dolarech za akcii. Za propad mohou především Muskova špatná rozhodnutí. Musk se k celkové situaci ohledně Tesly na Twitteru vyjádřil jako o velice „intenzivních sedmi dnech”.

Přečíst článek
Roušky

Němci spálí 800 milionů prošlých roušek

V Německu bylo vypsáno počáteční výběrové řízení zakázky na spálení 730 milionů chirurgických roušek a 60 milionů respirátotů FFP-2, informovalo německé ministerstvo zdravotnictví. Dále ministerstvo uvedlo, že pětina roušek, které byly pořízené od března 2020 byla vadná.

Přečíst článek
Barclays

Barclays čelí žalobě. Omylem prodala dluhopisy v hodnotě 15 miliard dolarů

Britská mezinárodní bankovní společnost Barclays čelí žalobě akcionářů, kteří tvrdí, že kvůli chybám v papírování utrpěli značné finanční ztráty. Barclays omylem prodala dluhopisy v hodnotě 15 miliard dolarů (381 miliard korun) více, než kolik jich měla zaregistrovaných k prodeji, informuje agentura Bloomberg.  

Přečíst článek
Porsche

Porsche chce veřejně nabídnout akcie. Velcí investoři už objednávají za miliardy

Porsche v září poprvé veřejně na burze ve Frankfurtu nabídne své akcie. Velcí investoři mají zájem o předobjednávky akcií v hodnotě mezi 60 až 85 miliardami eur, informuje agentura Bloomberg.  

Přečíst článek

News box

Politická vězeňkyně v Bělorusku fungování brutálního vězeňského systému v zemi popsala na kouscích 📜 toaletního papíru, které se jí podařilo propašovat z věznice. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na nezávislá běloruská média.
Čínský hrubý domácí produkt (HDP) v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl o 5️⃣,3️⃣ procenta a předčil tak očekávání. S odvoláním na čínské statistiky to dnes uvedla agentura AFP. Analytici agentury Reuters očekávali růst 4,6 procenta. Ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím HDP vzrostl o 1,6 procenta.
Pondělní útok 🔪 nožem v kostele poblíž Sydney policie vyšetřuje jako teroristický čin, oznámily dnes australské úřady. Podle dosavadních zjištění byl útok nábožensky motivován, informoval server The Sydney Morning Herald. 
Evropa i Spojené státy musejí aktivně pomáhat Ukrajině a nemohou připustit, aby ruská agresivní politika zvítězila. Uvedl to český premiér Petr Fiala po dnešním 🤝 setkání s americkým prezidentem Joem Bidenem, které označil za velmi přátelské.  Číst více
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme