Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Putin mluvil se svou digitální verzí. Ta se ho zeptala, zda používá dvojníky

Putinovi na tiskové konferenci položil dotaz jeho digitální dvojník
ČTK
 ČTK

Ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi na dnešní obsáhlé tiskové konferenci položil jednu z otázek jeho vlastní „digitální dvojník“ vytvořený pomocí umělé inteligence (AI), který se představil jako student z Petrohradu. Hlavy státu se zeptal, zda je pravda, že má řadu dvojníků a jak se dívá na problematiku AI. Informoval o tom list Kommersant, který ze situace zveřejnil video.

Reklama

„Dobrý den, Vladimire Vladimiroviči. Jsem student na státní univerzitě v Petrohradě. Chci se zeptat, je pravda, že máte hodně dvojníků?“ zaznělo z obrazovky společně s dotazem, jak šéf Kremlu nahlíží na případné nebezpečí umělé inteligence. Kreml po loňské pauze letos výroční Putinovu tiskovku spojil s další dříve obvyklou akcí, maratonem televizních odpovědí na živě pokládané otázky ruských občanů.

„Vidím, že se mi můžete podobat a mluvit mým hlasem. Ale přemýšlel jsem o tom a rozhodl jsem se, že jen jeden člověk by měl být jako já a mluvit mým hlasem. A tím člověkem budu já,“ reagoval Putin, který se v některých okamžicích tvářil překvapeně a pobaveně.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj: Putin letos nic nezískal, Evropa nesmí upadnout do nerozhodnosti

Je velmi důležité, aby Evropa neupadla zpět do své nerozhodnosti, řekl unijním lídrům na summitu v Bruselu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v projevu prostřednictvím videokonference. Prezidenti a premiéři EU si podle něj uvědomují, že není čas na polovičatá opatření nebo váhání. Evropa vždy dělala silná rozhodnutí a následně je i prováděla, uvedl ukrajinský prezident s tím, že je vděčný za takovou sílu v Evropě.

Přečíst článek

„Tohle je můj první dvojník,“ dodal šéf Kremlu, který se poté věnoval tématu umělé inteligence. Jejímu vývoji podle něj nelze zabránit a Rusko by proto mělo být v této oblasti lídrem.

V médiích se opakovaně objevují spekulace, že jednasedmdesátiletý Putin kvůli údajným zdravotním problémům využívá dvojníky, kteří ho při některých veřejných vystoupeních zastupují. Kreml to popřel a uvedl, že prezidentův zdravotní stav je v pořádku. Agentura AP podotkla, že Putin dnes působil klidně a uvolněně, i když si často odkašlával - za což vinil klimatizaci.

Majitel bývalé továrny švédského Volva v Rusku obnovuje výrobu

Majitel bývalé továrny švédského Volva v Rusku obnoví výrobu nákladních automobilů

Nový vlastník bývalého ruského závodu švédského výrobce nákladních automobilů Volvo AB po téměř dvouleté přestávce obnovuje produkci. V příštím roce plánuje vyrobit 2000 nákladních automobilů. S odkazem na sdělení nového majitele o tom dnes informuje agentura Reuters. Společnost Volvo loni v únoru po ruské invazi na Ukrajinu pozastavila veškerý prodej, servis a výrobu v Rusku.

Přečíst článek

V přímém přenosu, který vysílaly ruské televize, vystupoval na tiskové konferenci, která se obvykle koná v závěru roku. Zároveň odpovídal na dotazy občanů. Vloni se ani jedno z těchto tradičních vystoupení nekonalo. Akce, které jsou určené především domácímu publiku, jsou silně aranžované a je to spíše podívaná než skutečné podrobování prezidenta kritickým dotazům, napsala AP.

Navzdory tomu některé otázky - na které Putin neodpověděl - podle ní jako by proklouzly sítem a objevily se na obrazovkách po celém sále. „Rád bych věděl, kdy se náš prezident bude věnovat vlastní zemi? Nemáme vzdělání, nemáme zdravotní péči. Před námi leží propast,“ cituje AP jeden z těchto dotazů.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ruský prezident Vladimir Putin

Více než 30 milionů volebních hlasů pro Putina bylo zfalšovaných, tvrdí ruský opoziční web

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme