Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Majitel bývalé továrny švédského Volva v Rusku obnoví výrobu nákladních automobilů

Majitel bývalé továrny švédského Volva v Rusku obnovuje výrobu
ČTK
 ČTK

Nový vlastník bývalého ruského závodu švédského výrobce nákladních automobilů Volvo AB po téměř dvouleté přestávce obnovuje produkci. V příštím roce plánuje vyrobit 2000 nákladních automobilů. S odkazem na sdělení nového majitele o tom dnes informuje agentura Reuters. Společnost Volvo loni v únoru po ruské invazi na Ukrajinu pozastavila veškerý prodej, servis a výrobu v Rusku.

Reklama

V roce 2021 se Rusko podílelo na čistých tržbách firmy přibližně třemi procenty. Čisté tržby přitom činily zhruba 372 miliard švédských korun (813 miliard korun). Volvo, jehož výrobní závod měl roční kapacitu 15 tisíc vozů, bylo jedním z mnoha západních výrobců automobilů, kteří ruský trh na protest proti invazi opustili.

Po odchodu západních výrobců a v reakci na stagnaci ruské výroby získávají podíl na ruském trhu čínští výrobci automobilů. Podle údajů, které má Reuters k dispozici, tvoří čínské automobily nyní kolem 50 procent prodaných vozů v Rusku.

Výroba automobilů Škoda v Mladé Boleslavi

Český průmysl meziročně vzrostl skoro o dvě procenta. Nálada v něm ale zůstává pesimistická, uvádí analytici

Průmyslová výroba v Česku v říjnu meziročně reálně stoupla o 1,9 procenta. Předtím tři měsíce v řadě klesala, v září téměř o pět procent. K říjnovému růstu přispěla hlavně výroba automobilů. Meziměsíčně byla průmyslová produkce vyšší o 2,8 procenta, uvedl Český statistický úřad (ČSÚ), který zároveň představil i výsledky tuzemské stavební výroby i zahraničního obchodu.

Přečíst článek

Továrna společnosti Volvo byla v září předána skupině Industrial Investments Group a následně přejmenována na Automobile Motor Company (AMO). Podrobnosti prodeje firmy neoznámily.

Společnost Industrial Investments uvedla, že pod značkou Next vyrábí velkokapacitní nákladní automobil s vysokou průchodností terénem. V letošním roce vyrobí 50 nákladních vozidel a v budoucnu chce vedení závodu rozšířit sortiment. Generální ředitel Industrial Investments Group Andrej Alexandrov uvedl, že společnost vede další kolo jednání s blíže nespecifikovaným zahraničním partnerem.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme