Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk vyvrátil spekulace, že Trumpovi zaplatí kampaň

Donald Trump
ČTK
 ČTK

Aby bylo jasno, nepřispívám penězi žádnému z kandidátů na prezidenta USA, napsal Elon Musk na síti X poté, co se do médií dostala informace o jeho tajné schůzce s Donaldem Trumpem a jeho sponzory v opětovném boji o prezidentské křeslo.

Reklama

Miliardář Elon Musk dnes na své sociální síti X napsal, že se nechystá finančně přispět žádnému z kandidátů na amerického prezidenta. Očekává se, že se v listopadových prezidentských volbách bude opakovat duel mezi současným demokratickým prezidentem Joem Bidenem a jeho republikánským předchůdcem v Bílém domě Donaldem Trumpem.

„Jen aby bylo jasno, finančně nepřispěji ani jednomu z kandidátů na amerického prezidenta,“ napsal Musk.

List The New York Times (NYT) v úterý informoval, že se Musk setkal s Trumpem v jeho floridském sídle Mar-a-Lago, jelikož Trump usilovně shání finanční injekci pro svou prezidentskou kampaň. NYT v této souvislosti napsal, že Musk, jehož jmění se pohybuje kolem 200 miliard dolarů, by mohl Trumpovu ztrátu na jeho rivala prakticky sám vymazat, kdyby se rozhodl republikánského kandidáta podpořit. Televizi CNN se podařilo ověřit, že k setkání skutečně došlo a že měl Trump o víkendu v Palm Beach schůzky také s dalšími potenciálními sponzory.

Biden a Trump míří k repríze souboje o Bílý dům

Biden a Trump míří k repríze souboje o Bílý dům

Nejrušnější den prezidentských primárek ve Spojených státech nic nezměnil na tom, že americký prezident Joe Biden a jeho předchůdce Donald Trump míří k listopadové repríze souboje o Bílý dům. Klání konaná během tzv. superúterý ale znovu naznačila, že oba čelí ve svých táborech značnému odporu, píší americká média.

Přečíst článek

Doposud Musk za prezidentské volby na rozdíl od jiných amerických miliardářů příliš neutrácel a v minulosti přispěl na kampaň politikům z obou velkých stran. Před dvěma lety ovšem na sociální síti Twitter, kterou později koupil a přejmenoval na X, napsal, že bude volit Republikánskou stranu. Později své fanoušky vyzval, aby tak ve volbách do Kongresu učinili také.

V rámci nynějších soubojů o nominaci na kandidaturu do Bílého domu to přitom nebyl první případ, kdy Musk naznačil podporu jednomu z politiků, ačkoliv ji následně stáhl, napsal web CNN. Pochvalně se například vyjádřil o floridském guvernérovi Ronu DeSantisovi a zahájení jeho kampaně odvysílal na síti X. Start kampaně tehdy DeSantisovi nevyšel podle představ, když plánovaný rozhovor s Muskem začal se zpožděním kvůli technickým problémům sociální sítě. DeSantis, který byl ještě před rokem předpokládaným hlavním vyzývatelem Trumpa, boj o republikánskou nominaci do listopadových prezidentských voleb vzdal koncem ledna a podpořil kampaň republikánského exprezidenta.

Haleyová končí v boji o Bílý dům

Haleyová končí v boji o Bílý dům

Bývalá guvernérka Jižní Karolíny Nikki Haleyová oznámila, že vzdává souboj s Donaldem Trumpem. Odstoupení Haleyové ze souboje o republikánskou nominaci do prezidentských voleb se očekávalo poté, co ji Trump jednoznačně porazil v klíčových primárkách napříč USA, naposledy nyní v takzvaném superúterý.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme