Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trump loví sponzory. Sešel se i s Muskem

Elon Musk
Profimedia
 ČTK

Tajná schůzka mezi Elonem Muskem a Donaldem Trumpem vyvolala spekulace, že by šéf Tesly mohl financovat Trumpovu prezidentskou kampaň.

Reklama

Jeden z nejbohatších lidí na světě Elon Musk se o víkendu na Floridě setkal s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem, který usiluje o znovuzvolení a momentálně naléhavě shání dodatečné peníze na kampaň. S odvoláním na tři informované zdroje to v úterý napsal deník The New York Times (NYT). Není podle něj jasné, zda se Musk chystá Trumpa finančně podpořit.

Zpráva přišla v době, kdy Trump a jeho Republikánská strana zaostávají za demokraty a prezidentem Joem Bidenem, pokud jde o finanční aspekt kampaně. Republikánský tábor nahlásil, že měl na konci ledna 30 milionů dolarů (na 700 milionů korun), zatímco demokraté informovali o finanční rezervě ve výši přes 130 milionů dolarů.

Musk, jehož jmění se pohybuje kolem 200 miliard dolarů, by mohl Trumpovu ztrátu na jeho rivala prakticky sám vymazat, kdyby se rozhodl republikánského kandidáta podpořit, píše NYT.

S Trumpem se podle deníku setkal v neděli v Palm Beach na Floridě, kde exprezident od odchodu z úřadu žije. Schůzky se účastnilo i několik bohatých sponzorů Republikánské strany, píše list.

Haleyová končí v boji o Bílý dům

Haleyová končí v boji o Bílý dům

Bývalá guvernérka Jižní Karolíny Nikki Haleyová oznámila, že vzdává souboj s Donaldem Trumpem. Odstoupení Haleyové ze souboje o republikánskou nominaci do prezidentských voleb se očekávalo poté, co ji Trump jednoznačně porazil v klíčových primárkách napříč USA, naposledy nyní v takzvaném superúterý.

Přečíst článek

Musk antipatie k Bidenovi netají

Doposud Musk na prezidentské volby na rozdíl od jiných amerických miliardářů příliš neutrácel a v minulosti přispěl na kampaň politikům z obou velkých stran. Před dvěma lety ovšem na sociální síti Twitter, kterou později koupil, napsal, že bude volit Republikánskou stranu. Později své fanoušky vyzval, aby tak ve volbách do Kongresu učinili také.

Muskovy příspěvky z poslední doby naznačují, že šéf automobilky Tesla či firmy SpaceX se ztotožňuje s pozicemi Trumpa a republikánů. Miliardář mimo jiné začal varovat před imigrací do USA a dal najevo podporu konspirační teorii, že nelegální migrace je součástí plánu demokratů. Také často vystupuje proti progresivní sociální politice a důrazu na práva menšin, což označuje za „mozkový virus“.

Není nicméně dlouhodobým Trumpovým spojencem a v minulých letech se vůči němu v některých momentech vymezoval. Během jeho úřadování v Bílém domě například kritizoval jeho rozhodnutí odstoupit od Pařížské klimatické dohody.

Biden a Trump míří k repríze souboje o Bílý dům

Biden a Trump míří k repríze souboje o Bílý dům

Nejrušnější den prezidentských primárek ve Spojených státech nic nezměnil na tom, že americký prezident Joe Biden a jeho předchůdce Donald Trump míří k listopadové repríze souboje o Bílý dům. Klání konaná během tzv. superúterý ale znovu naznačila, že oba čelí ve svých táborech značnému odporu, píší americká média.

Přečíst článek

Výkonný ředitel OpenAI Sam Altman

Altman: Smutné, kam až Musk zašel. Žaluje nás za něco, co sám dřív chtěl

Technologický inovátor a protřelý byznysmen Elon Musk se pokouší žalobou zbrzdit úspěch společnosti OpenAI, jíž byl kdysi součástí. Smutné, budeme se bránit, reagoval nynější šéf OpenAI Sam Altman a předložil e-maily, které si s Muskem v minulosti vyměnili, a jež by mohly Muskovy argumenty smést ze stolu.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme