Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Monika Zahálková povede kromě České bankovní asociace i asociaci stavebních spořitelen

Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) oznamuje změny v týmu a organizační struktuře. Výkonného řízení se nově ujímá Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace.
Česká bankovní asociace (ČBA), se svolením
 nst
nst

Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) oznamuje změny v týmu a organizační struktuře. Výkonného řízení se nově ujímá Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace. Vedoucím komunikace a kontaktem pro média pak bude Radek Šalša, který tuto pozici zastává i v ČBA.

Reklama

„Stavební spořitelny jsou nedílnou součástí finančního trhu. AČSS chce využít expertního a analytického zázemí České bankovní asociace a synergií, které tato změna přináší. Dál ale zůstává samostatným subjektem s vlastním prezidiem,“ říká předseda prezidia AČSS Libor Vošický.

hypotéky, hra, Monopoly, mezigenerační úvěry

Počet poskytnutých hypoték byl v lednu nejnižší za posledních 20 let

Banky a stavební spořitelny poskytly v lednu hypoteční úvěry za 6,5 miliardy korun, což je proti prosinci pokles o 16 procent. Úroková sazba u skutečně nových hypoték bez refinancování poprvé po dvou letech mírně poklesla, a to z 5,98 na 5,93 procenta. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace Hypomonitor. Do něj dodávají data všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek

„Česká bankovní asociace a Asociace českých stavebních spořitelen spolu dlouhodobě úzce spolupracují a mají v mnoha ohledech společné cíle a zájmy. Chceme proto naši spolupráci zefektivnit,“ uvedla Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace a Asociace českých stavebních spořitelen.

„Budeme se snažit ve veřejném prostoru vysvětlovat, že stavebko není jen spoření, ale jde o cestu do světa levných úvěrů na bydlení. Stavební spořitelny navíc státu nabízí hotovou a kontrolovanou infrastrukturu, kterou může ihned začít využívat pro kvalitní a cílené rozdělování dotací a podpor českým domácnostem,“ uvedl Radek Šalša, zodpovědný za komunikaci ČBA a AČSS

Reklama

hypotéky, hra, Monopoly, mezigenerační úvěry

Větší propad, než se čekalo. Objem úvěrů od stavebních spořitelen klesl o polovinu

Stavební spořitelny loni poskytly úvěry za 56,7 miliardy korun. Znamená to pokles o polovinu proti předchozímu rekordnímu roku a návrat k dlouhodobému průměru před rokem 2020, kdy se objem úvěrů stavebních spořitelen pohyboval mezi 50 a 60 miliardami korun. Zájem o nové smlouvy o stavebním spoření loni vzrostl o deset procent, spořitelny jich uzavřely zhruba 572 tisíc. Vyplývá to z údajů všech pěti tuzemských spořitelen.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme