Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČBA - informace o tématu

Šéfka České bankovní asociace po třech letech končí

Šéfka České bankovní asociace po třech letech končí

Monika Zahálková opouští Českou bankovní asociaci (ČBA). V pozici výkonné ředitelky byla víc než tři roky a v době jejího působení došlo k zásadnímu rozvoji asociace, oznámila ČBA.

Přečíst článek

Česká ekonomika letos poroste jen pozvolna, doléhá na ni špatný stav té německé

Přečíst článek
Hacker (ilustrační foto)

Muži chtějí vydělat, ženy románek. Kyberpodvodníci jsou stále rafinovanější, říká policejní expert

Přečíst článek
Platby na kontakt startují. Vyzkoušeli jsme, jak fungují

Platby na kontakt startují. Vyzkoušeli jsme, jak fungují

Dva až tři kliky v mobilu a máte nastavenou novinku s názvem „Platby na kontakt“. Ode dneška to již umí a nabízí šest bank v Česku a další to připravují na rok 2024. Nejde sice o žádnou revoluci, ale je to docela pohodlné a usnadňuje to okamžité posílání drobných plateb v korunách mezi přáteli a rodinou. Současně to eliminuje chybné zadávání čísla účtu. Vyzkoušeli jsme novinku za vás hned ve čtyřech bankách a je to intuitivní a docela rychlé. Přečtěte si, jak na to.

Přečíst článek
Bankovní asociace mírně zhoršila výhled ekonomiky pro letošní rok. Bude lehce nad stagnací

Bankovní asociace mírně zhoršila výhled ekonomiky pro letošní rok. Bude stagnovat

Nová prognóza České bankovní asociace pro letošní rok předpokládá jen velmi mírný růst tuzemské ekonomiky o 0,1 procenta. Proti květnové prognóze se odhad nepatrně zhoršil a vrátil se zpět na odhad z kraje letošního roku. Inflaci pro letošní rok stále čeká 11 procent a v jeho závěru kolem osmi procent. Vyplývá to z nové makroekonomické prognózy, kterou dnes novinářům představila Česká bankovní asociace (ČBA).

Přečíst článek
Hypoteční trh mírně ožívá, meziročně je stále v hlubokém propadu

Hypoteční trh mírně ožívá, meziročně je stále v hlubokém propadu

Banky a stavební spořitelny poskytly v květnu hypoteční úvěry za 12,3 miliardy korun, což je proti dubnu nárůst o 17 procent. Úroková sazba u skutečně nových hypoték bez refinancování nepatrně stoupla z dubnových 5,89 na 5,9 procenta. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace Hypomonitor. Do něj dodávají data všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek
Sazba hypoték v dubnu vyrovnala dvacetiletý rekord, lidé si méně půjčují

Sazba hypoték v dubnu vyrovnala dvacetiletý rekord, lidé si méně půjčují

Banky a stavební spořitelny poskytly v dubnu hypoteční úvěry za 10,6 miliardy korun, což je proti březnu pokles o 16 procent. Úroková sazba u skutečně nových hypoték bez refinancování po třech měsících poklesů stoupla, a to z březnových 5,86 na 5,89 procenta. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace Hypomonitor. Do něj dodávají data všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek
Lepší, než se čekalo. Opatrný růst HDP dostal českou ekonomiku z recese, věří bankovní asociace

Lepší, než se čekalo. Opatrný růst HDP dostal českou ekonomiku z recese

Česká ekonomika vystoupila z recese, v letošním roce mírně poroste o 0,4 procenta. Růst bude postupně zrychlovat, v příštím roce se přiblíží ke třem procentům. Inflace se letos v průměru dostane k 11 procentům a citelněji ke třem procentům klesne až v roce 2024. Vyplývá to z makroekonomické prognózy České bankovní asociace (ČBA)

Přečíst článek
Půjčky v rodinách už se vyčerpaly. Češi kvůli hypotékám hledají jiné zdroje pro financování

Půjčky v rodinách už se vyčerpaly. Češi kvůli hypotékám hledají jiné zdroje pro financování

Pětina lidí stále plánuje si v nejbližších letech vzít hypotéku. Oproti minulosti se však lidé připravují nejen na vyšší splátky, ale i na vyšší sumu, kterou musí našetřit na dofinancování koupě nemovitosti. V rodině si ovšem může podle expertů už půjčit méně lidí než dřív. Vyplývá to z březnového reprezentativního průzkumu agentury IPSOS pro Českou bankovní asociaci (ČBA).

Přečíst článek
Obchody, kanceláře, kavárny, zelená piazzetta a bezmála 500 bytů. Domoplan postaví v Brně-Bohunicích multifunkční čtvrť Brixx za 4,5 miliardy korun.

Realitní trh překvapivě ožívá. I přes nejvyšší sazby hypoték za dvacet let

Banky a stavební spořitelny poskytly v březnu hypoteční úvěry za 12,6 miliardy korun, což je proti únoru nárůst o 60 procent. Úroková sazba u skutečně nových hypoték bez refinancování třetí měsíc za sebou klesla, a to z únorových 5,9 na 5,86 procenta. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace Hypomonitor. Do něj dodávají data všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek
Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) oznamuje změny v týmu a organizační struktuře. Výkonného řízení se nově ujímá Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace.

Monika Zahálková povede kromě České bankovní asociace i asociaci stavebních spořitelen

Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) oznamuje změny v týmu a organizační struktuře. Výkonného řízení se nově ujímá Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace. Vedoucím komunikace a kontaktem pro média pak bude Radek Šalša, který tuto pozici zastává i v ČBA.

Přečíst článek
hypotéky, hra, Monopoly, mezigenerační úvěry

Počet poskytnutých hypoték byl v lednu nejnižší za posledních 20 let

Banky a stavební spořitelny poskytly v lednu hypoteční úvěry za 6,5 miliardy korun, což je proti prosinci pokles o 16 procent. Úroková sazba u skutečně nových hypoték bez refinancování poprvé po dvou letech mírně poklesla, a to z 5,98 na 5,93 procenta. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace Hypomonitor. Do něj dodávají data všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek

Inflace bude klesat, tvrdí ekonomové. Neshodují se na tom, jak rychle

S blížícím se jarem bude růst tlak na zpomalení inflace, protože ceny energií a pohonných hmot se budou meziročně srovnávat s historicky nejvyššími cenami. V odhadech, o jak razantní zpomalení půjde, se ale analytici liší.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme