Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Úřad práce povede Daniel Krištof, dřívější šéf marketingu ČEZ Prodej

Úřad práce povede Daniel Krištof, dřívější šéf marketingu ČEZ Prodej
Profimedia
 ČTK

Novým generálním ředitelem úřadu práce se v pátek stane Daniel Krištof, který měl do poloviny letošního roku na starosti marketing ve společnosti ČEZ Prodej. Jmenuje ho ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Hospodářským novinám to potvrdil šéf ministerské sekce informačních technologií Karel Trpkoš, který úřad práce dočasně řídí.

Reklama

Pozice šéfa úřadu práce je neobsazená od poloviny února, kdy Jurečka odvolal tehdejšího generálního ředitele Viktora Najmona.

Ministerstvo jméno nového šéfa tajilo

Do výběrového řízení se přihlásili tři uchazeči a tři uchazečky. Jedna z nich podmínky nesplnila a byla vyřazena. Ministerstvo práce jméno nového šéfa tajilo. Kritizovali to někteří poslanci sněmovního sociálního výboru. Stěžovali si na to, že ani několik týdnů po ukončení výběru nevědí, kdo instituci povede. Na začátku dubna bylo v úřadech práce podle údajů ministerstva vnitra 12 150 míst. Po republice fungují téměř tři stovky poboček.

Konec školního roku na základní škole v Brně, vysvědčení žákům předával ministr školství Mikuláš Bek.

Lukáš Kovanda: Stát opět selhal. Patnáctiletí končí na úřadech práce

V Česku je nejvíce nezaměstnaných mladých lidí za posledních více než osm let, říká Eurostat. Jejich pracovní perspektivy jsou mizerné, místo nádeničiny proto volí pohodlí mamahotelu. A stát platí, nutno dodat, že svojí vinou.

Přečíst článek

Jurečka už dřív novinářům řekl, že by nové vedení mělo dokončit proměnu instituce v klientsky vstřícný a plně digitalizovaný úřad. Minulý týden na tiskové konferenci oznámil, že v příštích dvou letech by se měla síť poboček úřadu díky digitalizaci upravit. Pracovišť i úředníků by mohlo ubýt.

Podle HN Krištof ve společnosti ČEZ Prodej skončil letos v polovině roku. Předtím působil v České spořitelně či Direct Pojišťovně.

Nezaměstnanost v Česku dál klesá

AKTUALIZOVÁNO: Nezaměstnanost v Česku po čtyřech měsících stoupla. Na úřadech se v létě hlásí lidé ze školství

Nezaměstnanost v Česku po čtyřech měsících poklesu stoupla letos v červenci na 3,5 procenta z červnových 3,4 procenta. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Úřad práce ČR (ÚP ČR). Počet lidí bez práce oproti červnu vzrostl o více než 9000 na 258 933. Volných míst naopak mírně ubylo, a to o přibližně tisícovku na 285 627. Meziroční nárůst nezaměstnanosti byl výraznější. Lidí bez práce bylo loni v červenci asi o 18 tisíc méně než letos a podíl nezaměstnaných činil 3,3 procenta.

Přečíst článek

Úřady práce digitálně zatím zpracovávají žádosti o rodičovský příspěvek. U dalších dávek lidé sice mohou žádost on-line podat, nutné je ale dál papírové vyřizování. Trpkoš v polovině srpna novinářům řekl, že začne být od letošního listopadu či prosince celý digitální proces možný také u příspěvku na bydlení a u přídavků na děti. Podle Jurečky se do digitální podoby převádí nejdříve nejpočetnější dávky.

Úřady čelí od loňského roku náporu žadatelů i kritice za zpoždění výplaty dávek. Pracovníci a odbory si stěžovali na zahlcení, fluktuaci, zastaralé vybavení i podobu digitalizace. Sněmovní sociální výbor Jurečku opakovaně vyzval k řešení situace. Ministr v polovině února odvolal někdejšího šéfa úřadu Najmona. Uvedl, že dlouhodobě nebyl spokojen s jeho řízením. Vystavil mu nepříznivé služební hodnocení. Najmon si na postup stěžoval. Okolnostmi odvolání se zabývali policisté, případ odložili.

Ministra zemědělství Zdeňka Nekulu (KDU-ČSL) v čele ministerstva zemědělství vystřídá Výborný

AKTUALIZOVÁNO: Konec po roce a půl. Nekulu v čele ministerstva zemědělství vystřídá Výborný

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) po roce a půl končí ve vládě. Oznámil, že rezignuje ke konci června. V posledních týdnech necítil podporu vedení lidové strany, řekl. Od začátku letních prázdnin ho má nahradit současný šéf poslaneckého klubu KDU-ČSL Marek Výborný, nominaci předsednictva strany ještě musí potvrdit širší vedení lidovců. Nekula vzbudil rozporuplné reakce nejen odborné veřejnosti kvůli svým postojům ke zdražování potravin nebo úpravou dotací pro zemědělce. Opozice jeho odchod uvítala.

Přečíst článek


 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme