Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bartoníček a Duvieusart prodali podíl v PPF. Kellnerovi jsou jediní vlastníci

Kellnerová s rodinou se stali stoprocentními vlastníky skupiny PPF
PPF

Renáta Kellnerová s rodinou odkoupili minoritní podíly ostatních akcionářů skupiny PPF, Ladislava Bartoníčka a J.-P. Duvieusarta a stali se tak stoprocentními vlastníky skupiny PPF. Bartoníček i Duvieusart shodně vlastnili 0,535 procenta akcií skupiny.

Reklama

„Naše minoritní podíly měly svoji logiku ve struktuře skupiny PPF tak, jak ji založil a řídil Petr Kellner. Dnes, kdy je akcionářská struktura rozdělena mezi Petrovy dědice, je i logika řízení PPF jiná, a proto jsme se oba rozhodli, po dohodě s Renátou Kellnerovou, své akcie prodat a akcionářskou strukturu tak zjednodušit,“ uvedli Ladislav Bartoníček a Jean-Pascal Duvieusart.

Vedle rozvíjení vlastních podnikatelských aktivit zůstávají oba aktivní v PPF, Bartoníček jako předseda představenstva firmy SOTIO Biotech B.V. a Duvieusart jako předseda představenstva PPF Financial Holdings. Kellnerová Bartoníčkovi a Duvieusartovi poděkovala za jejich dosavadní práci pro PPF. „Oba pánové svou profesionalitou výrazně přispěli k zachování stability PPF po odchodu mého muže před dvěma lety,“ uvedla.

Český premiér Petr Fiala

Lukáš Kovanda: Fialova vláda může vytvořit dluh, který Babiš nestihl za osm let

Vláda příští rok plánuje hospodařit se schodkem 252 miliard korun, vyplývá ze zveřejněného návrhu státního rozpočtu pro rok 2024. Resort financí tak potvrzuje několik dní starou neoficiální informaci. Částka 252 miliard korun se může jevit jako vysoká, když přece ta samá vláda tvrdila, že veřejné finance jsou rozvrácené. Pokud by byly rozvrácené, jak je možné, že vláda i v příštím roce hodlá hospodařit s jedním z nejvyšších schodků historie?

Přečíst článek
 

PPF podle svého webu vlastnila ke konci loňska aktiva za 40 miliard eur (víc než 960 miliard korun). Kellnerová a čtyři děti jejího zesnulého manžela dosud měly v PPF podíl 98,93 procenta.

Ladislav Bartoníček nastoupil do PPF v roce 1991 a od devadesátých let byl i jejím akcionářem. Řídil v rámci Skupiny řadu projektů. V letech 1996 až 2006 byl generálním ředitelem České pojišťovny a následně až do roku 2013 byl CEO Generali PPF Holding N.V. Od března 2014 do února 2018 byl generálním ředitelem biotechnologické společnosti SOTIO a.s. a v letech 2018 až 2022 byl odpovědný za strategické řízení investic do telekomunikací, médií a biotechnologií. Po tragické smrti Petra Kellnera v březnu 2021 zastával do června 2022 roli CEO PPF Group N.V.

Další miliardář na mediálním trhu. Dříve Babišovu Mafru koupí Karel Pražák.

Miliardář Karel Pražák finišuje nákup Mafry

Novým majitelem jedné z největších mediálních skupin v Česku, společnosti Mafra vydávající mimo jiné deníky MfDnes a Lidové noviny a provozující hudební televizi Óčko, se stane miliardář Karel Pražák. Uvedl to deník E15 s odkazem na své zdroje.

Přečíst článek

J.-P. Duvieusart byl akcionářem PPF Group N.V. od roku 2010. Ve skupině PPF byl odpovědný zejména za investice v Rusku a oblast Real Estate. Je výkonným předsedou představenstva Home Credit Group, ve které byl v letech 2020-2022 generálním ředitelem. Od června 2021 je předsedou představenstva PPF Financial Holdings a.s

Skupina PPF podniká ve 25 zemích Evropy, Asie a Severní Ameriky. Investuje do telekomunikací, médií, finančních služeb, e-commerce, biotechnologií, nemovitosti a strojírenství. PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu v Nizozemsku. Loni PPF vykázala čistý zisk 140 milionů eur, což bylo o 49 procent méně než o rok dříve. Aktiva skupiny loni klesla o 5,5 procenta.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

PPF miliardářky Kellnerové posílila v ProSieben. Je akcionářskou dvojkou po Berlusconim

PPF miliardářky Kellnerové posílila v ProSieben. Je akcionářskou dvojkou po Berlusconim

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme