Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skupina PPF zvýšila zisk na 36 miliard. Jde o nejlepší výsledek za posledních 16 let

PPF
ČTK
 ČTK

Skupina PPF vykázala za rok 2023 čistý zisk téměř 1,45 miliardy eur (v přepočtu zhruba 36 miliard korun), když předloni měla zisk 164 milionů eur (v přepočtu zhruba čtyři miliardy korun). Většího zisku dosáhla PPF pouze za rok 2008, kdy uskutečnila transakci s italskou pojišťovnou Generali.

Reklama

Na mimořádném výsledku za rok 2023 se podílely jak telekomunikační společnosti, tak i banky a televize na všech trzích, kde PPF působí. Pozitivní roli sehrály podle PPF i jednorázové příjmy z prodeje filipínského a indonéského Home Creditu. Aktiva PPF stoupla o devět procent na 43,5 miliardy eur (v přepočtu zhruba 1,1 bilionu korun).

„Jsem hrdý na společnou práci našich týmů, která k vynikajícím výsledkům za loňský rok vedla. Zároveň mám radost, že se nám nově uzavřenými obchody podařilo vytvořit silný základ pro další rozvoj skupiny v příštích letech,“ uvedl výkonný ředitel skupiny Jiří Šmejc.

Rok 2022 byl podle něj negativně ovlivněn odchodem z ruského trhu. „Firmám se loni dařilo napříč odvětvími. Zhruba 540 milionů eur loni činil zisk telekomunikační části, 580 milionů eur tvořil profit finanční části skupiny,“ doplnila finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková. Šmejc na loňském roce oceňuje zejména to, že se naprosté většině firem podařilo zvýšit svou konkurenceschopnost.

Investiční skupina PPF podniká ve 25 zemích v Evropě, Asii a Severní Americe. Investuje do finančních služeb, telekomunikací, médií, biotechnologií, nemovitostí či strojírenství. Do skupiny patří například splátková společnost Home Credit, dále Air Bank, telekomunikační firmy Cetin a O2, mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), nemovitostní skupina PPF Real Estate Holding, strojírenská Škoda Group nebo provozovatel mýta v ČR CzechToll.

Reklama

Skupina Home Credit prodá za 80 milionů eur své podnikání v Indii

Home Credit prodá za miliardy své podnikání v Indii

Skupina Home Credit, která patří české investiční společnosti PPF, prodává své podnikání v Indii. Za 80 milionů eur (téměř dvě miliardy korun) je získá skupina investorů vedená společností TVS Holdings. Transakci ještě musejí schválit indické regulační orgány, uzavřena by měla být do konce roku, uvedla firma na svém webu.

Přečíst článek

InPost

PPF Renáty Kellnerové navýšila podíl v polském inPostu

Česká finanční skupina PPF se dohodla na koupi dalších deseti procent akcií polské logistické firmy InPost od společnosti Advent International. PPF tak má podíl přibližně 28,75 procenta na základním kapitálu InPostu, který provozuje samoobslužné schránky pro vyzvednutí zboží a logistická centra pro internetové obchody.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme