Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Renáta Kellnerová - informace o tématu

Renáta Kellnerová

Kellnerová i nadále vládne žebříčku nejbohatších Čechů, Babiš si pohoršil

Dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou zůstává i nadále v čele žebříčku nejbohatších lidí v Česku. Podle časopisu Forbes činí hodnota jejího majetku 386 miliard korun.

Přečíst článek
Vyhořelý zámek v Horním Maršově

Obchodní partner Kellnerové Otruba získal zámek v Horním Maršově. Vybuduje v něm domov pro seniory

Přečíst článek
Renáta Kellnerová

Kellnerová: Po smrti Petra jsem se s PPF seznamovala, loni jsem byla rozhodnější

K rozhodnějším krokům než dříve přistoupila v investiční skupině PPF loni podle svých slov Renáta Kellnerová, vdova po zakladateli skupiny Petru Kellnerovi. V ročence skupiny za rok 2023, kterou firma v pátek zveřejnila, uvedla, že v prvních letech po smrti manžela se s fungováním PPF nejprve jen seznamovala. Generální ředitel PPF Jiří Šmejc ve svém úvodním slově napsal, že se skupině podařilo splnit rozhodující část hlavních cílů, které si při nástupu do funkce v červnu 2022 stanovil. Zmínil třeba stažení z Ruska nebo restrukturalizaci portfolia.

Přečíst článek
Majitelem Harmony Club Hotelu v Krkonoších je Otruba a Kellnerová s dcerou

Renáta Kellnerová s dcerou a svým partnerem koupili hotel v Krkonoších

Novým majitelem čtyřhvězdičkového Harmony Club Hotelu ve Špindlerově Mlýně se stal právník a investor Tomáš Otruba, který horský hotel koupil spolu se svou partnerkou, nejbohatší Češkou Renátou Kellnerovou a její nejstarší dcerou Annou, uvedly Hospodářské noviny (HN).

Přečíst článek
Renáta Kellnerová

Nejvlivnější Češkou zůstává i nadále Kellnerová. Výrazně si polepšila Kijonková

Nejvlivnější ženou Česka je podle časopisu Forbes, stejně jako loni, podnikatelka, filantropka a většinová majitelka skupiny PPF Renáta Kellnerová. Na druhé příčce se umístila vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová, na třetím místě mezi vlivnými ženami figuruje místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová, jež letos v Bruselu končí. Bradáčová se loni umístila na čtvrtém místě a Jourová byla druhá.

Přečíst článek
PPF

Skupina PPF zvýšila zisk na 36 miliard. Jde o nejlepší výsledek za posledních 16 let

Skupina PPF vykázala za rok 2023 čistý zisk téměř 1,45 miliardy eur (v přepočtu zhruba 36 miliard korun), když předloni měla zisk 164 milionů eur (v přepočtu zhruba čtyři miliardy korun). Většího zisku dosáhla PPF pouze za rok 2008, kdy uskutečnila transakci s italskou pojišťovnou Generali.

Přečíst článek
InPost

PPF Renáty Kellnerové navýšila podíl v polském inPostu

Česká finanční skupina PPF se dohodla na koupi dalších deseti procent akcií polské logistické firmy InPost od společnosti Advent International. PPF tak má podíl přibližně 28,75 procenta na základním kapitálu InPostu, který provozuje samoobslužné schránky pro vyzvednutí zboží a logistická centra pro internetové obchody.

Přečíst článek
Michal Strnad, majitel holdingu Czechoslovak Group

Skokan mezi českými miliardáři. Strnad překonal Babiše, Zavorala i Dospivu

Mezi dolarové miliardáře se letos opět dostalo 11 Čechů, z nichž nejbohatší je nadále dědička investiční skupiny PPF Renáta Kellnerová s majetkem 18 miliard dolarů (v přepočtu asi 421 miliard korun). Skokanem roku se stal zbrojař Michal Strnad, který se ve světovém žebříčku meziročně posunul nahoru o stovky příček. S majetkem 4,4 miliardy dolarů (103 miliard korun) je mezi Čechy na šestém místě.

Přečíst článek
Renáta Kellnerová

Renáta Kellnerová poprvé mluvila s médii. Obrací PPF na Západ, všímá si Bloomberg

Když nejbohatší Čech a většinový vlastník obchodního impéria PPF Petr Kellner před téměř třemi lety tragicky zahynul na Aljašce, málokdo věděl, jak vypadá jeho manželka. To se ale změnilo a Renáta Kellnerová je teď prakticky synonymem PPF. V rozhovoru s agenturou Bloomberg popsala, jaké má o fungování podniku představy, ale i to, jak zaměření skupiny otáčí víc na Západ.

Přečíst článek
InPost

PPF Renáty Kellnerové bude vozit balíky v Polsku

Skupina PPF už vlastní víc než pětinu polské obměny české Zásilkovny ale mnohem větší.

Přečíst článek
PPF

Skupina PPF v pololetí vykázala čistý zisk přes 17 miliard, pomohl jí prodej filipínského Home Creditu

Skupina PPF vykázala v prvním pololetí letošního roku čistý zisk 709 milionů eur (17,4 miliardy korun) proti ztrátě 400 milionů eur (9,8 miliardy korun) ve stejném období loni. Aktiva skupiny PPF v prvním pololetí dosáhla 1,08 bilionu, v letošním roce tak stoupla o devět procent.

Přečíst článek
Renáta Kellnerová

Bohatí bohatnou. V Česku žije nejvíc dolarových miliardářů v historii

Energetická krize přinesla razantní nárůst majetku Daniela Křetínského. Většinový vlastník EPH přeskočil Pavla Tykače a Karla Komárka a stal se druhým nejbohatším Čechem a s majetkem 210,9 miliardy se dotahuje na Renátu Kellnerovou s rodinou. Uvádí nejnovější žebříček nejbohatších Čechů magazínu Forbes.

Přečíst článek
Reklama

News box

Soudy přestanou rozhodovat od ledna některé spory v senátech s laickými přísedícími, dříve známými jako 👨‍⚖️ soudci z lidu. Znovu o tom rozhodla Sněmovna, když přehlasovala veto prezidenta Petra Pavla. Hlava státu vetovala vládní předlohu se zdůvodněním, že zrušení laických přísedících v tak velkém rozsahu, včetně trestních kauz na okresních soudech, měl předcházet důkladnější rozbor. 
Lidé, kteří byli vážně zasaženi letošními povodněmi,  dostanou od státu mimořádnou finanční pomoc na péči o děti a na bydlení. Sněmovna to jednomyslně schválila ve stavu legislativní nouze, tedy ve zkráceném režimu. Normu nyní dostane k projednání Senát, který má o ní rovněž ve zrychleném režimu rozhodnout příští týden. O
Pražská burza 📈 posílila podeváté v řadě, dnes index PX stoupl o 0,23 procenta na 1631,26 bodu. Index dál vylepšil svá dlouholetá maxima, od minulého týdne je nejsilnější od poloviny června 2008. Vyšší byl naposledy 17. června 2008, kdy dosáhl 1633,60 bodu. Dnes se dařilo zejména energetické společnosti ČEZ, jejíž akcie si připsaly přes procento a půl. Z předních emisí zdražily ještě Moneta Money Bank a pojišťovna VIG, naopak Erste Bank ztratila a cena akcií Komerční banky se oproti pondělí nezměnila. 
Americký dolar se pohybuje kolem 2,5měsíčního maxima. Investoři věří, že 🏛️ americká centrální banka (Fed) bude úrokové sazby snižovat opatrně. V napětí drží měnové trhy těsný volební souboj před listopadovou volbou prezidenta Spojených států. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, je krátce před 17:00 středoevropského letního času téměř beze změny na 104,04 bodu.
Americké úřady kvůli obvinění ze sexuálního vykořisťování zadržely někdejšího šéfa 👕 oděvní společnosti Abercrombie&Fitch Mikea Jeffriese a dva další muže. Informovala o tom agentura AP s tím, že podrobnosti nejsou prozatím dostupné. Dodala, že zadržení přišlo poté, co Jeffries čelil roky obviněním ze sexuálního zneužívání.
Irácké ozbrojené složky zabily vůdce takzvaného Islámského státu (IS) v Iráku. Spolu s ním bylo zabito osm dalších ☝ významných členů této teroristické sítě. Podle agentury AP to dnes oznámil irácký premiér Muhammad Súdání.
Starostové a Spolu ve středních Čechách podepíšou ve čtvrtek 📜 koaliční smlouvu. Stejně jako před čtyřmi lety ji zástupci koaličních uskupení stvrdí v Dienzenhoferových sadech před krajským úřadem, informoval mluvčí hejtmanství David Šíma.
Rusko, Čína a Írán chtějí Američany před nadcházejícími prezidentskými a kongresovými volbami  rozdělit, vyloučeny nejsou ani násilnosti. Dnes to s odvoláním na nejmenovaného představitele amerických tajných služeb napsala agentura Reuters.
Americká zbrojovka Lockheed Martin, která vyrábí například ✈️ stíhačky F-35, zlepšila odhad celoročního zisku a tržeb. Lockheed Martin podobně jako jeho rivalové těží ze silné poptávky po vojenském vybavení, která je důsledkem rostoucího geopolitického napětí, uvedla agentura Reuters. Výsledky podniku bývají považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu.
Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se po loňském poklesu o 0,1 procenta v letošním roce o 1,1 procenta 📈 zvýší. Ve svém podzimním výhledu světové ekonomiky to dnes předpověděl Mezinárodní měnový fond (MMF). Zlepšil tak svou dubnovou prognózu, ve které na letošek předpovídal české ekonomice růst o 0,7 procenta. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme