Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zelené investice na rozcestí. Odborníci poradí, jak vydělat na ESG

Konference Život90
JTI - použito se svolením
 nst
nst

Nová pravidla udržitelnosti mění svět podnikání. Velcí investoři řeší, kam vloží peníze svých klientů a zda se takové investice dlouhodobě vyplatí. Pravidla ESG se stávají čím dál vlivnějšími ve světě velkých peněz. Jak se v těchto pravidlech zorientovat? Jaký podíl by firmy orientované na udržitelný byznys měly zastávat v ideálním portfoliu? Nejen o tom budou mluvit odborníci z řad investorů i zástupce burzy na summitu udržitelného rozvoje Good Company Circle 2023, která se uskuteční v Křižíkových pavilonech na Výstavišti v pražských Holešovicích 23. listopadu. Byznysový portál je mediálním partnerem akce.

Reklama

Nefinanční reporting se stává hybnou silou evropského byznysu. Ačkoli investice do ESG fondů v letošním roce ztrácejí výkonnost, tlaky na udržitelný byznys zejména ze stran bankovního sektoru a institucionálních investorů pokračují.

Jak probíhá spolupráce komerčního a sociálního sektoru? Jaké výhody a někdy třeba i problémy přináší? Jak se k takové spolupráci dvou světů staví stát, legislativa a daně? A co přinášejí standardy ESG, tedy kvantifikované požadavky na firmy v oblasti životního prostředí, společenské odpovědnosti a diverzity vedení společnosti?

Odpovědi na tyto a mnohé další otázky nabídne konference nazvaná „Good Company Circle 2023, Summit udržitelného rozvoje“, která se koná 23. listopadu 2023 na Výstavišti v Holešovicích v prostředí Křižíkových pavilonů.

Na konferenci se potkají investoři, burzovní makléři, zástupci firem i státu.

Pozvánka na konferenci Good Company Circle Newstream

O legislativním ukotvení společenské odpovědnosti firem promluví mimo jiné ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák, poslankyně Barbora Urbanová či šéfka poradců ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky Jana Skalková.

Investice s pozitivním dopadem

Z investorů bude o investování s pozitivním dopadem na společnost mluvit například Andrea Ferancová Bartoňová, spoluzakladatelka fondu ESPIRA, která byla také spolumoderátorkou pořadu Jiný peníze na zpravodajském portálu newstream.cz.

Mnoho zkušeností s ESG pak má Eva Prokešová ze společnosti JTI, která je hlavním partnerem konference.

„JTI se v rámci investic do komunit, ve kterých podniká, zaměřuje na pomoc sociálně znevýhodněným osobám ať už zdravotně, sociálně, věkem, finanční situací nebo dalšími vlivy. Považujeme to za nesmírně důležité a za zásadní pro budoucí kvalitu života lidí kolem nás. I z tohoto důvodu vznikla konference Good Company Circle,“ vysvětluje Prokešová. „JTI dlouhodobě podporuje Tísňovou péči od ŽIVOTa90 Nadosah určenou seniorům či zdravotně znevýhodněným lidem. Kombinace ústředny s reproduktorem, náramku s tísňovým tlačítkem a čidlem pohybové aktivity může v domácím prostředí zachránit život. Tísňovou péči Nadosah jsme také před čtyřmi lety nabídli zaměstnancům coby firemní benefit. Naši zaměstnanci tedy mohou využít tuto službu pro své blízké,“ nabízí jednu z cest korporátního začlenění ESG kritérií Eva Prokešová z JTI.

Jak mohou společnosti využít potenciálu ESG ve své firemní kultuře? Lze ESG kritéria pozitivně využít také při investování? A jakou roli v tom bude hrát stát a evropská legislativa?

Konference Good Company Circle se blíží. Uskuteční se 23. listopadu v Křižíkových pavilonech v Holešovicích. Pro odběratele newsletteru Newstreamu Úspěšné ráno máme speciální kód, který zájemcům zajistí vstup na akci zdarma. Stačí se na našem webu přihlásit k odběru newsletteru, nejpozději však 22. listopadu.

Ženy investorky - ilustrační foto

Ženy málo investují. Sázka na spořící účty se jim brzy vymstí, varuje Markéta Jelínková z Amundi

Ženy investorky na rozdíl od svých mužských protějšků investují mnohem konzervativněji a s dlouhodobější strategií. Jejich hlavním cílem je zajištění na stáří. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK pro investiční společnost Amundi, největšího evropského správce majetku. „V posledních měsících se snažíme investorkám vysvětlovat, že se začátkem nové fáze cyklu, kdy začnou klesat úrokové sazby centrálních bank a s nimi úroky na spořících účtech, bude nutné volit jiné nástroje, zejména dluhopisy,“ uvedla pro newstream.cz portfolio manažerka Amundi Markéta Jelínková.

Přečíst článek

Udržitelné podnikání začíná být samozřejmostí a povinností, podporují ho i pojišťovny

Udržitelné podnikání začíná být samozřejmostí a povinností, podporují ho i pojišťovny

Udržitelnost hraje čím dál větší roli v řadě oblastí. Přístup malých a středních podniků i velkých korporací přitom není žádnou výjimkou. Stupeň udržitelnosti začíná být důležitým faktorem nejen pro potenciální zákazníky nebo zaměstnance firem, ale také pro mnohé instituce. „Jako zodpovědný pojistitel hledáme cesty, jak vycházet vstříc klientům, kteří aktivně řeší rizika spojená s klimatickou změnou, mobilitou nebo třeba obnovitelnými zdroji,“ upřesňuje Jan Marek, mluvčí Generali České pojišťovny.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme