Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Developerka, filantropka a hrdá Kapverďaňka. Mónica Sofia Duarte hostí klubové setkání českých a slovenských žen

Klubové setkání s Mónicou Sofií Duarte
Petr Svoboda / Newstream
 nst
nst

„V České republice žiji již mnoho let. Srdcem jsem ale stále na Kapverdách. Život jsem zasvětila podpoře žen a dětí prostřednictvím mé nadace a vytvářením příležitostí pro mladé lidi z Cabo Verde,“ říká Mónica Sofia Duarte, členka Newstream Business Clubu českých a slovenských žen. Mónica je zároveň hostitelkou blížícího se klubového setkání členek klubu a dalších pozvaných osobností, které proběhne již tento čtvrtek. „Setkání beru jako příležitost zapojit více českých a slovenských žen do mých projektů,“ dodává Duarte.

Reklama

„Misí klubu je zviditelňování inspirativních žen v médiích a Mónica rozhodně stojí za pozornost,“ dodala ředitelka Clubu Katarína Krajčovičová. Vedle své filantropické činnosti je Mónica také velmi úspěšnou byzsmenkou. Je zakladatelkou a majitelkou Cape Verde Real Estate, místopředsedkyní Česko-kapverdské obchodní komory a Nadačního fondu Naděje Cabo Verde.

Klubové setkání členek Newstream Business Clubu českých a slovenských žen a dalších pozvaných osbností proběhne tento čtvrtek v soukromých prostorách Česko-kapverdské obchodní komory. Pozvané dámy si budou moci vyslechnout nejen inspirativní příběh hostitelky, ale dozví se také o jejím nejnovějším projektu Dům snů nadace Naděje Cabo Verde.

Nebude chybět ani ochutnávka typických kapverdských delikates, což je podle kapverdské hostitelky další způsob, jak lze poznat kulturu této země. „Setkání beru jako příležitost zapojit více českých a slovenských žen do mých projektů. Věřím, že tato zkušenost bude pro všechny obohacující a inspirovaná naší sdílenou vášní pro podporu a rozvoj komunit,“ dodala Duarte.

„Účast na setkání přislíbila řada dalších zajímavých osobností z různých oblastí byznysu, jejichž přítomnost je rozhodně velkým obohacením akce jako takové,“ dodala za Newstream Krajčovičová.

Akce je pouze na pozvání.

video

Mónica Sofia Duarte: Moje mise jsou Kapverdy. A taky chci přinášet radost

„Vše co dělám, je s myšlenkou na Kapverdy. Chci jim pomoci rozvíjet se,“ říká úspěšná modelka a hlavně podnikatelka Mónica Sofia Duarte. V pořadu Newstreamu Značka: Osobně vzpomíná, že se nenarodila do privilegované rodiny a úspěch nemá zadarmo. Mónica Sofia vyrůstala v chatrči na jenom z Kapverdských ostrovů v srdci Atlantiku jako sirotek, do školy chodila jako mnoho dalších afrických dětí pěšky i několik hodin. Přes to všechno je z ní dnes úspěšná realitní byznysmenka. A Česko na její cestě sehrálo velmi významnou roli.

Přečíst článek

Češi a Slováci prchají na Tenerife. Život je tam levnější než v Praze

Češi si Kanárské ostrovy oblíbili jako dovolenkovou destinaci již dávno, s postupující válkou na Ukrajině a jejími následky v podobě drahých energií, ale o nich začali uvažovat také jako o dlouhodobém útočišti. „Když začaly padat bomby i na západě Ukrajiny, tak lidi v Košicích začali řešit, kam utéct,“ říká v rozhovoru pro Newstream Vlastimil Hájek z realitky TenerifeReal.

Přečíst článek

Tuto vilu v turistické oblasti Phuket můžou vlastnit i Češi.

Češi skupují luxusní apartmány v Thajsku. Stojí méně než garsonka v Ústí

Sen o vlastním domě v Malaze, Chorvatsku nebo na Tenerife si již splnila spousta Čechů. Nyní jejich sny směřují o poznání dál. Díky přímým letům, ale také pro stabilní klima i bezpečnostní situaci stále více Evropanů touží po domě v Thajsku. A platí to i pro Čechy, ačkoli to je s vlastnictvím nemovitosti v Thajsku poněkud složitější.

Přečíst článek

Reklama

Související

Zapletalová: Největším luxusem a nejdražší investicí je čas. I proto by jej měly začít ženy dávat i sobě

Přečíst článek

Češi smýšlejí podobně jako Irové. A vždy jsme se navzájem podporovali, říká irská velvyslankyně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme