Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

České podnikatelky a manažerky chtějí změnu. Založily proto vlivovou síť

Inspire Network
Inspire a Impact Network, užito se svolením
 nst
nst

Renata Mrázová, zakladatelka Inspire&Impact Network, a její skupina vlivných žen chtějí řešit palčivá témata - jako zastoupení žen ve vrcholových pozicích, rovné platové podmínky či finanční gramotnost žen.

Reklama
Renata Mrázová Talk PR

Muž bývá pro řadu institucí atraktivnějším kandidátem při výběru nového zaměstnance. Předpokládá se totiž, že neodejde na rodičovskou dovolenou a že nebude zůstávat doma s nemocnými dětmi. Ženy tak často mohou pohořet u výběrového řízení jen proto, že se narodily jako ženy. 

Ženy, které pečují o malé děti, zažívají zpravidla těžký návrat zpět do pracovního života. Chybí jim zkrácené úvazky, které by jim umožnily například vyzvednout včas dítě ze školky nebo doprovodit děti do volnočasových kroužků.  

I takovou praxi chce změnit Inspire&Impact Network. „Jsme součástí neformální sítě úspěšných českých žen – manažerek, podnikatelek, žen z neziskového sektoru a veřejného sektoru. Tato síť byla založena před třemi lety s cílem vzájemně se podporovat a ovlivňovat dění v české společnosti,” říká Renata Mrázová, zakladatelka Inspire&Impact Network. 

Renata Mrázová Talk PR
Renata Mrázová Inspire a Impact Network, užito se svolením

Cílem sítě je vytvořit akceschopnou strukturu, která bude vyhodnocovat vybrané palčivé otázky naší země, předkládat kroky k jejich řešení a následně usilovat o jejich přijetí. 

Ženy se chtějí zaměřit na klíčová témata jako jsou rovné platové podmínky (bez rozdílů v odměňování mužů a žen), zastoupení žen ve vrcholových pozicích (ve firmách, politice, veřejné sféře atd.), podpora diverzity na pracovním trhu (podpora zkrácených úvazků, infrastruktury, flexibility atp.), finanční nezávislost a finanční gramotnost, transformace školství či rekvalifikace žen a podpora segmentu 50+. 

Součástí sítě je 250 žen. Mezi nimi například: Senta Čermáková z Czechitas, Taťána le Moigne, bývalá šéfka Google, Diana Rogerová, exDeloitte; Dana Bérová, bývalá ministryně informatiky, Marcela Olmer z TALK PR,  Bára Nesvadbová, spisovatelka a novinářka,  Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny, Klára Kolouchová, horolezkyně či Vladimíra Glatzová, advokátka.  „Naše síť je zde, aby inspirovala a měnila svět k lepšímu,”  uvedla Renata Mrázová, zakladatelka Inspire&Impact Network. 

Veronika Souralová hostí další ze setkání Newstream Business Club českých a slovenských žen

Umění přináší do života krásu. A ženy ji pomáhají objevovat, říká fotografka Veronika Souralová, která hostí klubové setkání žen

Newstream Business Club českých a slovenských žen pořádá další setkání. Hostitelské role se nyní ujala fotografka a ředitelka soutěže Czech Press Photo Veronika Souralová. Členky klubu a další pozvané ženy provede galerií a podělí se o svůj příběh, který by pro mnohé ženy mohl být inspirací.

Přečíst článek

Mónica Sofia Duarte
video

23 140 korun. Tolik vybraly členky Newstream Clubu na kapverdské děti

Účastnice společenského setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen minulý týden, jehož hostitelkou byla česko-kapverdská podnikatelka a filantropka Mónica Sofia Duarte, vybraly na dobročinné projekty nadace Cabo Verde celkem 23 tisíc korun, a to atraktivní formou: nákupem doplňků od fashion brandu Móniky Sofie. 

Přečíst článek

Zapletalová: Největším luxusem a nejdražší investicí je čas. I proto by jej měly začít ženy dávat i sobě

Čas hraje zcela zásadní roli při ruční výrobě ve sklářství i v životě každého člověka. Čas je totiž tou nejluxusnější komoditou a měli bychom proto mnohem více promýšlet, do čeho jej investujeme. Na čas pro sebe by tak neměly zapomínat ani ženy, které v dnešní společnosti dávají často přednost všem a všemu před sebou samými, zaznělo jako hlavní motto na dalším inspirativním klubovém setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen, které tentokrát ve své Galerii Moser v Praze Na Příkopech hostila spolumajitelka sklárny Moser a šéfka nadačního fondu Flamínia Kateřina Zapletalová. 

Přečíst článek

Reklama

Související

I Češi budou muset dávat ženám stejný plat za stejnou práci, nařídil Brusel. Jak s tím mají firmy naložit, vysvětluje advokátka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme