Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Umění přináší do života krásu. A ženy ji pomáhají objevovat, říká fotografka Veronika Souralová, která hostí klubové setkání žen

Veronika Souralová hostí další ze setkání Newstream Business Club českých a slovenských žen
Newstream
 nst
nst

Newstream Business Club českých a slovenských žen pořádá další setkání. Hostitelské role se nyní ujala fotografka a ředitelka soutěže Czech Press Photo Veronika Souralová. Členky klubu a další pozvané ženy provede galerií a podělí se o svůj příběh, který by pro mnohé ženy mohl být inspirací.

Reklama

„Umění je nedílnou součástí lidského života. Fotografie je umění. A já jsem přesvědčena, že jsou to právě ženy, které jsou v rodinách nositelkami a organizátorkami kultury,“ odpovídá Veronika na otázku, proč se rozhodla hostit setkání žen. To se uskuteční 19. října v podvečerních hodinách v Czech Photo Center v Nových Butovicích. 

Ze stavební inženýrky fotografkou

Pozvané dámy si budou moci vyslechnout inspirativní příběh hostitelky o tom, jak se ze stavební inženýrky stala fotografka a manažerka prestižní soutěže. Veronika je u toho provede aktuální výstavou Zahrada Rozkoší belgického fotografa Nicka Hannese, který dokumentuje bizarnosti Dubaje a nových metropolí v Africe. Veronika dámy také seznámí s historií vzniku výtvarného díla Trifot od Davida Černého. A k vidění bude i venkovní výstava ČTK s názvem Prezidentské okamžiky.

Účastnice setkání se mimo jiné dozvědí, co organizace Czech Photo dělá pro podporu fotografie u nás i v zahraničí, jak zviditelňuje profesionály a propojuje milovníky fotografie ze všech sociálních i věkových sfér.

„Žijeme v době, kdy je s mobilem v kapse vlastně každý fotograf. A my učíme novou generaci přemýšlet o tom, že ne každá fotka je dobrá,“ uzavírá Veronika.

Akce je pouze pro zvané.

Záměrem Newstream Business Clubu českých a slovenských žen je zviditelňování žen v médiích, jejich podpora a navazování nových kontaktů.

video

K soutěži Czech Press Photo mě přivedli mravenci, říká její ředitelka Veronika Souralová

Velkou část života Veronika Souralová věnovala fotografování hmyzu a psaní knížek pro děti. Proto ráda chodí sama do lesa a na louky, kde jí příběhy napadají. Před sedmi lety k umění přidala i funkci ředitelky společnosti Czech Photo, která pořádá prestižní soutěž Czech Press Photo. „Osobně jsem velmi introvertní, mám ráda přírodu a samotu. Naopak pracovně se pohybuji mezi velkým počtem lidí. Například na vernisážích, výstavách, kde před lidmi hovořím. Musela jsem se tuto extrovertnější polohu naučit,“ říká. Z vystudované stavební inženýrky se stala fotografka díky zálibě v makrofotografování sociálního hmyzu (mravenců), který je dle jejích slov dokonalým odrazem lidské společnosti, s tím rozdílem, že toto hmyzí společenství funguje.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme