Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Oběd nad Prahou je zážitek. Levné to však není

Jak se obědvá nad Prahou? Nic pro někoho se závratěmi
DITS
Zdeněk Pečený

Po roce se do Prahy na dva víkendy vrátila Dinner in the sky. A u toho jsme nemohli chybět. Jak se jí ve výšce 45 metrů?

Letos se obří jeřáb přesunul na smíchovský břeh Vltavy, kde si u vyšehradského železničního mostu mohou strávníci ve výšce 45 metrů – ne nad mořem, ale nad Vltavou – vychutnat menu Patrika Bečváře. Výhodou nové lokace je možnost parkování přímo v areálu. Občas prý něco spadne dolů, což by ale zde vadit nemělo, protože pod jeřábem není veřejná komunikace, ale soukromý pozemek.

FOTOGALERIE: Jak se obědvá nad Prahou? Podívejte se

Unikátní zážitek

Při příchodu do koktejlového stanu obdrží hosté na svůj „let“ pamětní cestovní pasy a skleničku šumivého vína. K dispozici jsou také nealko nápoje nebo i koktejly ve spolupráci s barem Anonymous, ty už ale nejsou v ceně oběda či večeře. Bylo nám doporučeno dorazit alespoň 20 minut před časem, abychom stihli skleničku na uvítanou.

Za chvíli už sedíme v kožených křeslech, do kterých personál hosty připoutá a za dalších pár minut se zvedáme. Celkem 22 hostů sedí okolo konstrukce, kde uprostřed stojí dva kuchaři a chystají strávníkům jídlo. Vedle nich ještě dva someliéři jídlo servírují a starají o skleničky s vínem. Je brzké odpoledne a teplota vzduchu se v Praze šplhá k 35 stupňům. Lehký vánek v oněch 45 metrech ve vzduchu z toho činí celkem příjemnou teplotu, díky bytelné střeše jsou všichni hosté během oběda schovaní ve stínu. Tato výška navíc nabízí neokoukané výhledy na Hradčany, Vyšehrad či panorama Pankráce.

Byznys kabina letounu Boeing 787-9

Jaký je let v business třídě aerolinek Saudia? Skvělá sedadla i pomalá obsluha

Přestupovat v Saúdské Arábii pravděpodobně není snem každého cestovatele. Tamní aerolinka Saudia však čas od času nabídne atraktivní ceny, za které není co řešit. Stejně tak to bylo v případě mé cesty z Amsterdamu do Dubaje. Jaký byl let v business třídě?

Přečíst článek

Víno překvapilo

Menu je předem dané. Lze si zvolit masovou či vegetariánskou verzi. Zvolil jsem tu první. Jako předkrm se podává máslová paštika z kachních jater s kmínovým chipsem, brusinkami s portským vínem. Hlavnímu chodu vévodí rump steak z Jižní Ameriky. Doplňuje jej karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí, bramborové rösti, telecí demi-glace s hořčičným semínkem a uzeným špekem. Na závěr jako dezert jablečná žemlovka s flambovaným sněhem a zmrzlina ze zakysané smetany, kterou za pomoci tekutého dusíku kuchaři připraví přímo ve vzduchu.

Co mile překvapilo, byla vína. Ke každému chodu jiné. Sauvignon ze Sardinie k paštice, červené Primitivo z jihu Itálie ke steaku a české polosladké od Jakuba Šamšuly k dezertu. Vín bylo tolik, že jsem měl co dělat je stíhat vypít během našich zhruba 45 minut ve vzduchu. A po dezertu se jako digestiv ještě podával rum Zacapa.

Dinner in the sky je rozhodně zážitkem. Jídlu není co vytknout a nejde zde jen o to. Jde o celý zážitek a výhled na Prahu z jedinečných úhlu. Ceny tříchodového oběda začínají na 2690 korunách, večeře při západu slunce přijde na 5850 korun.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Restaurant Papilio

OBRAZEM: Gastronomický zážitek bez kompromisů. Papilio potvrdila pověst nejlepší restaurace v Česku

Přečíst článek

V Praze září další kuchařská hvězda. Skrze spálený květák přináší chutě Ameriky, zapečenou fetou vzdává hold Evropě

Přečíst článek
Doporučujeme