Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Oběd nad Prahou je zážitek. Levné to však není

Jak se obědvá nad Prahou? Nic pro někoho se závratěmi
DITS
Zdeněk Pečený

Po roce se do Prahy na dva víkendy vrátila Dinner in the sky. A u toho jsme nemohli chybět. Jak se jí ve výšce 45 metrů?

Reklama

Letos se obří jeřáb přesunul na smíchovský břeh Vltavy, kde si u vyšehradského železničního mostu mohou strávníci ve výšce 45 metrů – ne nad mořem, ale nad Vltavou – vychutnat menu Patrika Bečváře. Výhodou nové lokace je možnost parkování přímo v areálu. Občas prý něco spadne dolů, což by ale zde vadit nemělo, protože pod jeřábem není veřejná komunikace, ale soukromý pozemek.

FOTOGALERIE: Jak se obědvá nad Prahou? Podívejte se

Unikátní zážitek

Při příchodu do koktejlového stanu obdrží hosté na svůj „let“ pamětní cestovní pasy a skleničku šumivého vína. K dispozici jsou také nealko nápoje nebo i koktejly ve spolupráci s barem Anonymous, ty už ale nejsou v ceně oběda či večeře. Bylo nám doporučeno dorazit alespoň 20 minut před časem, abychom stihli skleničku na uvítanou.

Reklama

Za chvíli už sedíme v kožených křeslech, do kterých personál hosty připoutá a za dalších pár minut se zvedáme. Celkem 22 hostů sedí okolo konstrukce, kde uprostřed stojí dva kuchaři a chystají strávníkům jídlo. Vedle nich ještě dva someliéři jídlo servírují a starají o skleničky s vínem. Je brzké odpoledne a teplota vzduchu se v Praze šplhá k 35 stupňům. Lehký vánek v oněch 45 metrech ve vzduchu z toho činí celkem příjemnou teplotu, díky bytelné střeše jsou všichni hosté během oběda schovaní ve stínu. Tato výška navíc nabízí neokoukané výhledy na Hradčany, Vyšehrad či panorama Pankráce.

Byznys kabina letounu Boeing 787-9

Jaký je let v business třídě aerolinek Saudia? Skvělá sedadla i pomalá obsluha

Přestupovat v Saúdské Arábii pravděpodobně není snem každého cestovatele. Tamní aerolinka Saudia však čas od času nabídne atraktivní ceny, za které není co řešit. Stejně tak to bylo v případě mé cesty z Amsterdamu do Dubaje. Jaký byl let v business třídě?

Přečíst článek

Víno překvapilo

Menu je předem dané. Lze si zvolit masovou či vegetariánskou verzi. Zvolil jsem tu první. Jako předkrm se podává máslová paštika z kachních jater s kmínovým chipsem, brusinkami s portským vínem. Hlavnímu chodu vévodí rump steak z Jižní Ameriky. Doplňuje jej karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí, bramborové rösti, telecí demi-glace s hořčičným semínkem a uzeným špekem. Na závěr jako dezert jablečná žemlovka s flambovaným sněhem a zmrzlina ze zakysané smetany, kterou za pomoci tekutého dusíku kuchaři připraví přímo ve vzduchu.

Co mile překvapilo, byla vína. Ke každému chodu jiné. Sauvignon ze Sardinie k paštice, červené Primitivo z jihu Itálie ke steaku a české polosladké od Jakuba Šamšuly k dezertu. Vín bylo tolik, že jsem měl co dělat je stíhat vypít během našich zhruba 45 minut ve vzduchu. A po dezertu se jako digestiv ještě podával rum Zacapa.

Dinner in the sky je rozhodně zážitkem. Jídlu není co vytknout a nejde zde jen o to. Jde o celý zážitek a výhled na Prahu z jedinečných úhlu. Ceny tříchodového oběda začínají na 2690 korunách, večeře při západu slunce přijde na 5850 korun.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Barcelonská restaurace Disfrutar získala prestižní ocenění nejlepší restaurace světa

Středomořská gastronomie táhne. Kde najdeme současnou nejlepší restauraci světa?

Přečíst článek
Steak ze svíčkové

Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining

Přečíst článek
Riccardo Lucque

Místo českého piva, italské víno. Restauraci v Lidovém domě bude provozovat Riccardo Lucque

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme