Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V Praze září další kuchařská hvězda. Skrze spálený květák přináší chutě Ameriky, zapečenou fetou vzdává hold Evropě

V Praze září další kuchařská hvězda. Skrze spálený květák přináší chutě Ameriky, zapečenou fetou vzdává hold Evropě
Petra Nehasilová

Spálený květák, zapečená feta nebo langustové ravioly. To všechno nabízí nové menu v The Monkey Baru poblíž Václavského náměstí. Nový šéfkuchař Jakub Vyškovský jídelní lístek sestavil jako cestu kolem světa.

Nosnou myšlenkou nového menu restaurace The Monkey Bar jsou čtyři kontinenty. V každém pokrmu jsou použity vybrané ingredience typické pro dané kontinenty. Ameriku lze ochutnat skrze spálený květák s omáčkou chimichurri, typickou pro Argentinu, kokosem a jalapeňo olejem nebo smaženým kuřetem a pikantní citronóvou majonézou.

Jih Evropy na menu reprezentuje zapečená feta či langustová raviola s omáčkou z foie gras, máslovým zelím a lanýži. „Osobně doporučuji langustovou raviolu. Jedná se o recept, který jsem se naučil během svého působení v michelinské restauraci v Londýně,” dodává Vysocký.

Jednou z nejzásadnějších zkušeností byla pro něj práce v německé restauraci Überfahrt, oceněné třemi michelinskými hvězdami. Pod vedením šéfkuchaře Christiana Jürgense se tam naučil, co znamená dokonalost v každém detailu – od chutí až po čistotu a organizaci na pracovišti. Tři roky pracoval také v londýnském L'Atelier de Joël Robuchon s jednou michelinskou hvězdou.

Stejně jako koktejly, typické pro zdejší bar, které také pochází z různých koutů světa, chtěl šéfkuchař tuto rozmanitost přenést i do tapas menu.

„Zaujal mě koncept restaurace - baru. Snažíme se být jiní, a tak trochu ‘crazy‘. Mám rád naši odlišnost, líbí se mi, že The Monkey Bar není jen další bar ve městě. Mám tu velký prostor a svobodu v rozhodování, což je pro mou práci důležité. Líbí se mi také to, že se snažíme dělat věci jinak než ostatní,” odpovídá Jakub Vyškovský, proč vyměnil angažmá v londýnské michelinské restauraci za práci v Praze.

Šéfkuchařka Kristína Nemčková

Šéfkuchařka Kristína Nemčková: Smažáku se všichni ve světě smáli. Nakonec se po něm zaprášilo

Když jí bylo 17, vyhrála populární televizní kuchařskou show MasterChef. Odmaturovala a zamířila do prestižní školy Le Cordon Bleu v Londýně. V anglické metropoli načas zůstala, sbírala zkušenosti v michelinské restauraci Story. Aktuálně se Kristína Nemčková pohybuje mezi filipínskou Manilou a japonským lyžařským střediskem Niseku. Prací v kuchyni si plní sny, ten největší si ale splní, až si otevře svůj vlastní podnik.

Přečíst článek

Pavel Sapík: Češi v restauracích utrácejí mnohem víc než cizinci

Kdy poprvé Pavel Sapík vařil na Pražském Hradě? Co se naučil od svého táty, slavného kuchaře Jaroslava? A jsou Češi lepší zákazníci než cizinci? Odemykáme rozhovor s šéfkuchařem Brick´s Pavlem Sapíkem, který vyšel v zimním čísle magazínu Newstream CLUB.

Přečíst článek

JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.

Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?

Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.

Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.

A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.

Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v červnu.

Související

Afternoon tea ve stylu seriálu Bílý lotos

Chutě Thajska v pražském hotelu. Navštívili jsme Afternoon tea ve stylu hitu Bílý lotos

Přečíst článek
Doporučujeme