Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

RECENZE: Restaurace CottoCrudo nabízí nejvyladěnější brunch v Praze

Brunch v restauraci CottoCrudo
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

Pražský hotel Four Seasons rozjel v restauraci CottoCrudo nový brunch. Nabídka je středomořská, formát kombinovaný – něco si naberete sami, něco si objednáte, a všechno můžete opakovat. K tomu výhled na Hrad, dobře vybraná vína a sladká tečka z vozíku. Málokterý brunch v Praze funguje takhle uceleně.

V CottoCrudo se brunch nebere jako rigidní záležitost s předem danou strukturou. Můžete začít vajíčky nebo sýrem. My jsme začali dezerty. Mini tiramisu, panna cotta, čokoládová pěna – lehké, vkusné, a žádná přeplácanost. Zbytek odpoledne se pak odvíjel v podobném duchu: nic vás netlačí, nic nechybí.

FOTOGALERIE: Co všechno nabídl brunch v restauraci CottoCrudo

Celé menu. A znovu

Brunch se skládá z bufetové části (uzeniny, sýry, zelenina, crudo bar s rybami a mořskými plody) a části à la carte. Z té si můžete objednat cokoliv, kolikrát chcete – což je možná hlavní důvod, proč vás po třech chodech nenutí vstát a jít si pro další talíř.

My jsme zkusili skoro vše: vejce Benedikt s pražskou šunkou, carbonaru s guanciale, focacciu s prosciuttem, fritto misto i hovězí tagliatu. A všechno bylo dotažené – dochucené, načasované, porce rozumné. Brunchové jídlo, které neuráží, ani nepůsobí jako „z nouze ctnost“.

Wagyu striploin steak

REPORTÁŽ: Nejlepší Wagyu steak v Dubaji nabízí restaurant Attiko. A za lidovku

Na vrcholu hotelu W Dubai – Mina Seyahi se nachází restaurace Attiko. Podnik nabízí nejen panoramatické výhledy například na umělé souostroví Palm Jumeirah, ale i gastronomický zážitek. Já jsem okusil mimo jiné i steak Wagyu striploin, který byl tím nejlepším kusem hovězího, co jsem v pouštní megapoli kdy ochutnal. A také nejlevnějším. Stál jen 1320 korun.

Přečíst článek

Když už bubliny, tak DOCG

K brunchi se podává welcome drink (v našem případě mimosa z čerstvého pomerančového džusu), následovaný neomezeným výběrem nápojů podle balíčku. Ve verzi „free-flow“ dostanete kvalitní prosecco Masottina DOCG, růžové Château Minuty z Provence a dvě česká vína – červené André od Filipa Mlýnka a Sauvignon od Gala. A co je důležité: všechna vína dávají smysl k servírovaným pokrmům.

Sladká tečka s retro vozíkem

Závěr? Zase sladký. A klidně znovu. A znovu. Mini dezerty, ovoce a domácí gelato ze stylového zmrzlinového vozíku, který potěší hlavně děti – ale nebudeme si nic nalhávat, dospělí si u něj stoupají minimálně se stejným nadšením.

Verdikt

Brunch v CottoCrudo není revoluce. Ale je to pravděpodobně nejvyladěnější brunchový koncept v Praze – neformální, ale precizní. Odpovídá tomu cenu. Celkem za 2 500 korun s alkoholem a 1 700 korun s nealko nápoji. Systém funguje, obsluha je přirozená, jídlo konzistentní. A když se to spojí s výhledem na řeku a Pražským hradem v pozadí, moc podobných míst tady nenajdete.

JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.

Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?

Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.

Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.

A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.

Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v červnu.

Související

Afternoon tea ve stylu seriálu Bílý lotos

Chutě Thajska v pražském hotelu. Navštívili jsme Afternoon tea ve stylu hitu Bílý lotos

Přečíst článek

V Praze září další kuchařská hvězda. Skrze spálený květák přináší chutě Ameriky, zapečenou fetou vzdává hold Evropě

Přečíst článek
Doporučujeme