RECENZE: Restaurace CottoCrudo nabízí nejvyladěnější brunch v Praze

Pražský hotel Four Seasons rozjel v restauraci CottoCrudo nový brunch. Nabídka je středomořská, formát kombinovaný – něco si naberete sami, něco si objednáte, a všechno můžete opakovat. K tomu výhled na Hrad, dobře vybraná vína a sladká tečka z vozíku. Málokterý brunch v Praze funguje takhle uceleně.
V CottoCrudo se brunch nebere jako rigidní záležitost s předem danou strukturou. Můžete začít vajíčky nebo sýrem. My jsme začali dezerty. Mini tiramisu, panna cotta, čokoládová pěna – lehké, vkusné, a žádná přeplácanost. Zbytek odpoledne se pak odvíjel v podobném duchu: nic vás netlačí, nic nechybí.
FOTOGALERIE: Co všechno nabídl brunch v restauraci CottoCrudo
Celé menu. A znovu
Brunch se skládá z bufetové části (uzeniny, sýry, zelenina, crudo bar s rybami a mořskými plody) a části à la carte. Z té si můžete objednat cokoliv, kolikrát chcete – což je možná hlavní důvod, proč vás po třech chodech nenutí vstát a jít si pro další talíř.
My jsme zkusili skoro vše: vejce Benedikt s pražskou šunkou, carbonaru s guanciale, focacciu s prosciuttem, fritto misto i hovězí tagliatu. A všechno bylo dotažené – dochucené, načasované, porce rozumné. Brunchové jídlo, které neuráží, ani nepůsobí jako „z nouze ctnost“.
Na vrcholu hotelu W Dubai – Mina Seyahi se nachází restaurace Attiko. Podnik nabízí nejen panoramatické výhledy například na umělé souostroví Palm Jumeirah, ale i gastronomický zážitek. Já jsem okusil mimo jiné i steak Wagyu striploin, který byl tím nejlepším kusem hovězího, co jsem v pouštní megapoli kdy ochutnal. A také nejlevnějším. Stál jen 1320 korun.
REPORTÁŽ: Nejlepší Wagyu steak v Dubaji nabízí restaurant Attiko. A za lidovku
Enjoy
Když už bubliny, tak DOCG
K brunchi se podává welcome drink (v našem případě mimosa z čerstvého pomerančového džusu), následovaný neomezeným výběrem nápojů podle balíčku. Ve verzi „free-flow“ dostanete kvalitní prosecco Masottina DOCG, růžové Château Minuty z Provence a dvě česká vína – červené André od Filipa Mlýnka a Sauvignon od Gala. A co je důležité: všechna vína dávají smysl k servírovaným pokrmům.
Sladká tečka s retro vozíkem
Závěr? Zase sladký. A klidně znovu. A znovu. Mini dezerty, ovoce a domácí gelato ze stylového zmrzlinového vozíku, který potěší hlavně děti – ale nebudeme si nic nalhávat, dospělí si u něj stoupají minimálně se stejným nadšením.
Verdikt
Brunch v CottoCrudo není revoluce. Ale je to pravděpodobně nejvyladěnější brunchový koncept v Praze – neformální, ale precizní. Odpovídá tomu cenu. Celkem za 2 500 korun s alkoholem a 1 700 korun s nealko nápoji. Systém funguje, obsluha je přirozená, jídlo konzistentní. A když se to spojí s výhledem na řeku a Pražským hradem v pozadí, moc podobných míst tady nenajdete.
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.