Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejlepší čtečky knih roku 2022 podle recenzentů

elektronická čtečka (ilustrační foto)
Pixabay
 nst
nst

Uvažujete nad pořízením elektronické čtečky knih, ale nevíte, kterou zvolit? Představujeme vám trojici těch nejlépe hodnocených čtecích zařízení – Amazon Kindle 2020, PocketBook 628 Touch Lux 5 a Amazon Kindle Paperwhite 5. 

Reklama

Tisíce knih v jednom zařízení 

Čtečka elektronických knih je na trhu už nějaký ten pátek a její obliba stále roste. I v případě, že běžně dáváte přednost tištěným knihám, musíte uznat, že čtečka svým uživatelům nabízí spoustu výhod. Mezi ty hlavní patří fakt, že i relativně malé a lehké zařízení dokáže pojmout až tisíce knižních titulů. 

svazeček básní třináctileté Charlotte Brontëové

Miniaturní rukopis Charlotte Brontëové se prodal za 28 milionů korun

Rukopisný svazeček básní, které jako třináctiletá napsala známá anglická spisovatelka Charlotte Brontëová (1816–1855), se na antikvárním veletrhu v USA prodal za 1,25 milionu dolarů (více než 28 milionů korun). Informoval o tom server BBC, podle kterého je to nejvyšší částka, za kterou se kdy prodalo dílo britské autorky.

Přečíst článek

Co dalšího současné čtečky nabízejí? A které tři modely patří k těm nejlépe hodnoceným na Heurece? 

Amazon Kindle 2020: Hodně muziky za málo peněz

Zdaleka nejoblíbenější čtečka knih dle recenzentů má vskutku co nabídnout. Už desátá generace základního modelu Amazon Kindle vás potěší 6" dotykovým displejem, rozměry tak akorát do ruky a především skvělým poměrem cena/výkon. Kromě toho nabízí výdrž baterie až čtyři týdny a kvalitní nasvícení, které vám náležitě zpříjemní noční seance. 

Amazon spouští virtuální zkoušení bot. Od puchýře ale neochrání

Amazon chce svým zákazníkům zpříjemnit online nákup bot. Pomocí speciálního digitálního nástroje si budou moci vybranou botu vyzkoušet, píše CNBC. Funkce sice nepomůže zjistit, zda bota sedí, ale nakupující díky ní alespoň vidí, jak na jeho noze vypadá. Riziko reálného puchýře z otlačení už ale musí vzít zákazník na sebe.

Přečíst článek

Co je čtecímu zařízení Amazon Kindle 2020 nejčastěji vytýkáno? Především nižší rozlišení, které je ale pro běžný text naprosto dostačující, a chybějící voděodolnost. 

PocketBook 628 Touch Lux 5: Malé, ale výkonné zařízení 

Nejnovějším přírůstkem PocketBooku je Touch Lux 5. Malá a lehká čtečka je ideální na cesty, čemuž odpovídá i dlouhá výdrž baterie. Čtečka vám na jedno nabití vydrží s přehledem až čtyři týdny, takže si na kratší dovolenou ani nemusíte brát nabíječku. Nemluvě o množství knih, které můžete taktéž nechat doma. Dostatečná vnitřní paměť a možnost rozšíření za pomoci slotu pro paměťové microSD karty zajistí, že se do čtečky ukryjí tisíce elektronických titulů. 

Amazon končí v Číně se čtečkami i e-shopem

Amazon končí v Číně se čtečkami Kindle i e-shopem

Amazon od čtvrtka přestane dodávat maloobchodníkům v Číně své elektronické čtečky Kindle a příští rok tam uzavře své elektronické knihkupectví Kindle. Amazon rozhodnutí oznámil ve čtvrtek na svém oficiálním účtu WeChat s tím, že upravuje strategické zaměření svých operací a že jeho další obchodní linie v Číně budou pokračovat, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

A co nevýhody? Stejně jako čtečka Amazon Kindle 2020 i tento model postrádá voděodolnost, což je na škodu zejména v případě, že si rádi čtete ve vaně nebo u moře. Setkat se můžete také s pomalejší odezvou, a to navzdory dvoujádrovému procesoru. 

Amazon Kindle Paperwhite 5: Až deset týdnů čtení 

Již pátá generace čteček střední třídy Kindle Paperwhite nabízí 6,8" displej s kvalitním nasvícením, výdrž baterie až deset týdnů a dostatečnou vnitřní paměť (až 32 GB). Tentokrát nechybí ani voděodolnost (stupeň krytí IPX8), takže se nemusíte bát vzít si čtečku k moři ani do vany. Aby toho nebylo málo, čtečka slibuje až o 20 procent rychlejší otáčení stránek oproti předchozímu modelu, a to díky výkonnějšímu procesoru. 

Negativa se tentokrát hledají obtížně. Zmiňme alespoň chybějící podporu formátu EPUB, čímž je Kindle už poměrně dlouho známý, a vyšší pořizovací cenu. 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Norský dramatik a spisovatel Jon Fosse

Nobelovu cenu za literaturu získal Jon Fosse. Autor, který „dokáže formulovat nevyslovitelné“

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme