Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

e-shopy - informace o tématu

aMAZON

Dva pohledy na opakované nákupy. Amazon v nich viděl úsporu pro spotřebitele, úřad manipulaci

Italský antimonopolní úřad vyměřil Amazonu pokutu za nekalé obchodní praktiky. Internetový prodejce se brání. Argumentuje tím, že služba Subscribe and Save je pro spotřebitele ekonomicky výhodná.

Přečíst článek

V týdnu slevových akcí Black Friday Češi utratili na internetu sedm miliard

Ve výprodejích k černému pátku (Black Friday) Češi minulý týden na internetu utratili podobně jako loni, tedy více než sedm miliard korun. Největší poptávku e-shopy zaznamenaly po elektronice, hračkách, oblečení nebo kosmetice, uvedl to výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci Jan Vetyška. Chuť Čechů nakupovat podle něj po posledních třech čtvrtletích roste.

Přečíst článek
Black Friday

Pět věcí, které si ohlídat při nákupech online

Black Friday, tedy velké nakupovací šílenství je na spadnutí, odehraje se už tento týden. Z výkladních skříní kamenných obchodů i z e-mailových schránek na nás vyskakují slevy. I malí obchodníci, kteří celý rok klimbají, se zrovna kvůli této akci probudili. Pokud chcete nakupovat bezpečně online, je třeba ohlídat pět základních věcí - vaše zařízení, používané aplikace, vyhlédnutý e-shop, platbu a doručování. Tady jsme to pro vás s odborníky shrnuli.

Přečíst článek
Rohlík posílil na německém trhu. Koupil konkurenčního online prodejce potravin Bringmeister

Rohlik se vrhá na německý trh. Koupil konkurenčního online prodejce potravin Bringmeister

Společnost Rohlik Group, do které patří on-line prodejce Rohlík.cz, získala německý internetový obchod s potravinami Bringmeister. Firmu koupila od české investiční skupiny Rockaway Capital, která za to získá podíl v Rohlik Group. Transakci firma potvrdila na svém webu. Kvůli posílení v Německu se Rohlik Group stáhla ze španělského a italského trhu.

Přečíst článek
Tržby obchodů klesly patnáctý měsíc za sebou. K růstu se po roce a půl vrátily e-shopy

AKTUALIZOVÁNO: Tržby obchodů klesly patnáctý měsíc za sebou. K růstu se vrátily e-shopy

Maloobchodní tržby v červenci se meziročně snížily patnáctý měsíc za sebou. Tempo poklesu bylo ale nižší. K růstu tržeb se vrátily po osmnácti měsících internetové a zásilkové obchody, uvedl Český statistický úřad.

Přečíst článek
Amazon zahladil loňské ztráty, přehoupl se do miliardových zisků

Amazon zahladil loňskou obří ztrátu, přehoupl se do miliardových zisků

Americký internetový prodejce Amazon ve druhém čtvrtletí letošního roku hospodařil se ziskem 6,7 miliardy dolarů (148,1 miliardy Kč) po ztrátě dvě miliardy dolarů ve stejném období předchozího roku. Tržby se zvýšily o 11 procent na 134,4 miliardy dolarů.

Přečíst článek

Zářijová konference ShopCamp odtajnila program. Vystoupí na ní eshopařská esa

Desátý ročník komunitní e-commerce konference ShopCamp, která proběhne 7. září v Praze, už má pevný program. Zkušenosti i pořádnou dávku inspirace návštěvníkům předají zástupci zajetých e-shopů jako jsou Trenýrkárna, Econea, Libristo, Kulina či Breno. Chybět nebudou ani experti na datovou analytiku, umělou inteligenci či reklamu. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop

Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop

Společnost WOOD SPAC One (WSO) ze skupiny Wood & Company získala podíl 48,5 procenta v on-line prodejci obuvi a oblečení Footshop. Po fúzi obou společností, která by se měla uskutečnit k 1. srpnu 2023, budou obchodovány veškeré akcie Footshopu na trhu Standard Start pražské burzy. Výše transakce byla 445 milionů korun. 

Přečíst článek
Šéf Shoptetu Samuel Huba: Každá čtvrtá koruna, která se utratí v české e-commerce, pochází z naší platformy

Šéf Shoptetu: Každá čtvrtá koruna, která se utratí v české e-commerce, pochází z naší platformy

Na platformě Shoptet nyní funguje víc než 34 tisíc e-shopů v Česku, Maďarsku a na Slovensku. „V následujících letech máme v plánu expanzi do několika dalších zemí,” říká šéf firmy Samuel Huba. Svět e-commerce dle něj zažije větší zapojení umělé inteligence. Jak bude vypadat budoucnost české e-commerce, popisuje Samuel v seriálu Young Money Patrika Borýska.

Přečíst článek
Alibaba se chystá na krizi v Číně. Do čela míří otcové-zakladatelé spojení s Jackem Ma

Alibaba se chystá na krizi v Číně. Do čela míří otcové-zakladatelé spojení s Jackem Ma

Čínský internetový prodejce Alibaba oznámil zásadní změny v nejvyšším vedení. Cílem změn je podle agentury AP urychlit růst v oblasti internetového obchodu v době, kdy čínská ekonomika zpomaluje navzdory uvolnění protipandemických opatření.

Přečíst článek
Boj o zákazníka se vyostřuje. Úspěšní e-shopaři poradí, jak v konkurenci uspět

Boj o zákazníka se vyostřuje. Úspěšné e-shopy poradí, jak v konkurenci uspět

Vlivem plížící se recese se české e-shopy připravují na novou realitu. Po covidových žních nastává půst. Boj o zákazníka, který je stále méně ochotný utrácet, se vyostřuje. Jednou z možností, jak být napřed oproti konkurenci, je vzdělávat se v oboru a inspirovat se příběhy úspěšných e-shopařů. A přesně to nabízí akce ShopCamp, která proběhne v září v Praze. Pro registrované majitele internetových obchodů je zdarma. Zajistěte si místo včas. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Reklama

News box

Do Egypta uteklo z Pásma Gazy od loňského 7. října, kdy tam vypukla válka Izraele s hnutím Hamás, 80 tisíc až 1️⃣0️⃣0️⃣ tisíc Palestinců. Agentuře AFP to dnes řekl palestinský velvyslanec v Káhiře Dijáb Allúh. Egypt odmítá přijmout větší počet palestinských uprchlíků z Gazy, což znovu zopakoval jeho prezident Abdal Fattáh Sísí, který to zdůvodnil národní bezpečností, ale také obavami, že větší vysídlení z Pásma Gazy by ohrozilo dvoustátní řešení izraelsko-palestinského konfliktu.
Evropský výrobce letadel Airbus v prvním čtvrtletí zvýšil tržby meziročně o devět procent na 12,83 miliardy eur (zhruba 3️⃣2️⃣3️⃣ miliard korun). Jeho provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek však klesl o 25 procent na 577 milionů eur (zhruba 14,5 miliardy korun). Výrazně tak zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej odhadovali na 789 milionů eur, napsala agentura Reuters.
Ukrajinský ministr zemědělství Mykola Solskyj podezřelý z machinací se státními pozemky předal ukrajinskému parlamentu rezignační 📜 dopis. Podle serveru RBK-Ukrajina to oznámil předseda parlamentu Ruslan Stefančuk.
Ruské ministerstvo zahraničí dnes oznámilo vyhoštění 2️⃣ lotyšských diplomatů. Jde podle něj o reciproční krok za dřívější vykázání dvou pracovníků ruské ambasády z pobaltské země. Ruská státní agentura TASS dříve v souvislosti s dnešním předvoláním lotyšské chargé d'affaires na ministerstvo uvedla, že Riga na konci března prohlásila za personu non grata jednoho ruského diplomata.
Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s ➡️ navracením ukrajinských mužů v branném věku, oznámil dnes podle serveru Delfi litevský ministr obrany Laurynas Kasčiúnas. Ve středu s podobným prohlášením přišlo Polsko.
Koruna dnes 📈 posílila k oběma hlavním světovým měnám. Vůči euru zpevnila od středečního podvečera o devět haléřů na 25,17 koruny za euro. K dolaru si polepšila o 13 haléřů na 23,50 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online kolem dnešních 17:00.
Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta 👨 Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. 
Růst americké ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zvolnil a v přepočtu na celý rok činil 1️⃣,6️⃣ procenta. Ve svém odhadu to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činil ročně přepočtený růst hrubého domácího produktu (HDP) Spojených států 3,4 procenta.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme