Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

e-shopy - informace o tématu

Visa pomáhá e-shopům zvyšovat tržby prostřednictvím inovací

V době online nakupování je pro prodejce důležité, aby svým zákazníkům celý nákupní proces co nejvíce zjednodušili. To platí i o platbách. Zákazníci očekávají vysoce personalizovaný, intuitivní a bezproblémový platební zážitek – takový, který jim umožní spravovat své finance způsobem, jaký nejlépe vyhovuje jejich individuálním potřebám, ať už si kupují kávu, dělají velký nákup nebo žádají o půjčku. Více než tři čtvrtiny zákazníků dnes preferují při nákupu na e-commerce stránkách platbu kartou. Visa ve spolupráci se společností Global Payments pracuje na neustálém zlepšování uživatelské zkušenosti a dodání řešení, které pomáhá dokončit nákupy a tím zvýšit konverzi. Příkladem takové inovace je nová verze platební brány.

Přečíst článek
Pavel Vopařil, CEO Bonami

Vopařil z Bonami: Chceme dělat vše pro zákazníky co nejsnazší

„Kamennou prodejnu jsem si vysnil. Ocenění za nejlepší prodejnu je pro mě i celý tým velká obměna, “ říká CEO Bonami Pavel Vopařil. V rozhovoru prozradil, že kamenných prodejen nábytku a dekorací Bonami by mělo v budoucnu přibývat.

Přečíst článek

V týdnu slevových akcí Black Friday Češi utratili na internetu sedm miliard

Ve výprodejích k černému pátku (Black Friday) Češi minulý týden na internetu utratili podobně jako loni, tedy více než sedm miliard korun. Největší poptávku e-shopy zaznamenaly po elektronice, hračkách, oblečení nebo kosmetice, uvedl to výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci Jan Vetyška. Chuť Čechů nakupovat podle něj po posledních třech čtvrtletích roste.

Přečíst článek
Black Friday

Pět věcí, které si ohlídat při nákupech online

Black Friday, tedy velké nakupovací šílenství je na spadnutí, odehraje se už tento týden. Z výkladních skříní kamenných obchodů i z e-mailových schránek na nás vyskakují slevy. I malí obchodníci, kteří celý rok klimbají, se zrovna kvůli této akci probudili. Pokud chcete nakupovat bezpečně online, je třeba ohlídat pět základních věcí - vaše zařízení, používané aplikace, vyhlédnutý e-shop, platbu a doručování. Tady jsme to pro vás s odborníky shrnuli.

Přečíst článek
Rohlík posílil na německém trhu. Koupil konkurenčního online prodejce potravin Bringmeister

Rohlik se vrhá na německý trh. Koupil konkurenčního online prodejce potravin Bringmeister

Společnost Rohlik Group, do které patří on-line prodejce Rohlík.cz, získala německý internetový obchod s potravinami Bringmeister. Firmu koupila od české investiční skupiny Rockaway Capital, která za to získá podíl v Rohlik Group. Transakci firma potvrdila na svém webu. Kvůli posílení v Německu se Rohlik Group stáhla ze španělského a italského trhu.

Přečíst článek
Tržby obchodů klesly patnáctý měsíc za sebou. K růstu se po roce a půl vrátily e-shopy

AKTUALIZOVÁNO: Tržby obchodů klesly patnáctý měsíc za sebou. K růstu se vrátily e-shopy

Maloobchodní tržby v červenci se meziročně snížily patnáctý měsíc za sebou. Tempo poklesu bylo ale nižší. K růstu tržeb se vrátily po osmnácti měsících internetové a zásilkové obchody, uvedl Český statistický úřad.

Přečíst článek
Amazon zahladil loňské ztráty, přehoupl se do miliardových zisků

Amazon zahladil loňskou obří ztrátu, přehoupl se do miliardových zisků

Americký internetový prodejce Amazon ve druhém čtvrtletí letošního roku hospodařil se ziskem 6,7 miliardy dolarů (148,1 miliardy Kč) po ztrátě dvě miliardy dolarů ve stejném období předchozího roku. Tržby se zvýšily o 11 procent na 134,4 miliardy dolarů.

Přečíst článek

Zářijová konference ShopCamp odtajnila program. Vystoupí na ní eshopařská esa

Desátý ročník komunitní e-commerce konference ShopCamp, která proběhne 7. září v Praze, už má pevný program. Zkušenosti i pořádnou dávku inspirace návštěvníkům předají zástupci zajetých e-shopů jako jsou Trenýrkárna, Econea, Libristo, Kulina či Breno. Chybět nebudou ani experti na datovou analytiku, umělou inteligenci či reklamu. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop

Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop

Společnost WOOD SPAC One (WSO) ze skupiny Wood & Company získala podíl 48,5 procenta v on-line prodejci obuvi a oblečení Footshop. Po fúzi obou společností, která by se měla uskutečnit k 1. srpnu 2023, budou obchodovány veškeré akcie Footshopu na trhu Standard Start pražské burzy. Výše transakce byla 445 milionů korun. 

Přečíst článek
Šéf Shoptetu Samuel Huba: Každá čtvrtá koruna, která se utratí v české e-commerce, pochází z naší platformy

Šéf Shoptetu: Každá čtvrtá koruna, která se utratí v české e-commerce, pochází z naší platformy

Na platformě Shoptet nyní funguje víc než 34 tisíc e-shopů v Česku, Maďarsku a na Slovensku. „V následujících letech máme v plánu expanzi do několika dalších zemí,” říká šéf firmy Samuel Huba. Svět e-commerce dle něj zažije větší zapojení umělé inteligence. Jak bude vypadat budoucnost české e-commerce, popisuje Samuel v seriálu Young Money Patrika Borýska.

Přečíst článek
Alibaba se chystá na krizi v Číně. Do čela míří otcové-zakladatelé spojení s Jackem Ma

Alibaba se chystá na krizi v Číně. Do čela míří otcové-zakladatelé spojení s Jackem Ma

Čínský internetový prodejce Alibaba oznámil zásadní změny v nejvyšším vedení. Cílem změn je podle agentury AP urychlit růst v oblasti internetového obchodu v době, kdy čínská ekonomika zpomaluje navzdory uvolnění protipandemických opatření.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme