Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chcete v létě na brunch? Restaurace The Artisan je správnou volbou

Brunch v restauraci The Artisan
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

Většina pražských hotelů s příchodem léta pozastavila svou nabídku brunchů. To ovšem neplatí o restauraci The Artisan v hotelu Marriott Prague, kde je budou podávat i přes léto. Stojí za to si tam zajít?

Podle webu zde brunch začíná ve 12:30. Zhruba v tolik dorážíme do hotelu Marriott v pražské ulici V Celnici. A restaurace The Artisan je tou dobou již téměř plná. Buď je tu jídlo tak dobré anebo se místní hosté posledních 24 hodin postili a už se nemohli dočkat.

FOTOGALERIE: Nahlédněte do restaurace The Artisan a její nabídky brunche

Šéfkuchař restaurace David Rejhon se opravdu snaží. A to nejen v kuchyni. Líbí se mi, že se při brunchi i zapojuje do servisu či nabízí hostům prohlídku bylinkové zahrádky. Z toho by si měli vzít příklad šéfkuchaři jiných hotelů, kteří při brunchi klidně postávají na „place“, většinou hypnotizovaní svým mobilem. Zajímavou vložkou je zde tombola, kde hosté vyplní lístečky a následně několik šťastlivců vyhraje láhev vína či poukaz do restaurace. Nechybí ani živá hudba.

Steak ze svíčkové

Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining

Sezona brunchů pomalu spěje do své letní přestávky a přichází čas zjistit, co pražské hotelové restaurace nabízejí mimo víkendové pozdní obědy. Volba tento víkend padla na nedávno otevřenou restauraci Seasons v hotelu Hilton Prague.

Přečíst článek

Široká nabídka pokrmů

Nabídka je tak široká, že úplně nevím, kde začít. Nakonec padne první volba na ústřice, mají tu pěkně masitý druh. Pokračuji salátem z červené řepy a výběrem tataráků – hovězí, lososový a mrkvový. Všechny jsou dobře ochucené, mile mě překvapuje vegetariánská verze.

Výběr ryb mě úplně nenadchl – byly celkem suché. Zato masa nezklamala – ribeye steak, trhané telecí, vepřová panenka či hovězí žebra. Chybu nemělo nic, ale u mě zvítězil křehký ribeye steak. Z hlavních pokrmů zkouším ještě segedínský guláš s karlovarským knedlíkem. Na kachnu s červeným zelím už mi nezbývají síly.

Výběr dezertů je široký – crème brûlée, panna cotta, medovník, brownies, zmrzlina a další. Vše vypadá skvěle. Specialitou během naší návštěvy byly jahody s espumou z prosecca

Neomezená konzumace vína

Hned po usazení dorazí welcome drink – sklenička prosecca. U toho je možné v rámci neomezené konzumace zůstat po celý brunch nebo přejít na víno (Veltlínské zelené či Zweigeltrebe z vinařství Mádl) nebo pivo (Pilsner Urquell). Samozřejmostí je výběr nealkoholických nápojů. Kromě nápojů ze sortimentu Pepsi jsou k dispozici také domácí limonády. Nechybí ani káva či čaj, která se také objednává u obsluhy, žádná samo.

brunch v hotelu Augustine

Elegantní brunch ve starém klášteře. To je hotel Augustine

Na cestě po pražských brunchích se tentokrát zastavíme v hotelu Augustine na zabíjačkovém speciálu.

Přečíst článek

Kolik to stojí?

Brunch v restauraci The Artisan vyjde na 1495 korun včetně neomezené konzumace alko a nealko nápojů. Za 1295 korun bez alkoholu. Děti do 6 let jsou zdarma, do 12 let za 645 korun. Velmi chválím balíček, který neobsahuje alkoholické nápoje. Ten v nabídce pražských brunchů často chybí.

Brunch nabízí velmi široký výběr pokrmů a – hlavně nealko – nápojů. Na rozdíl od většiny pražských hotelů se tu nechystá letní pauza, takže brunchovat se dá i celé léto. Mojí největší výtkou je „dětský“ koutek. Určitě by to šlo udělat lépe než stolem s omalovánkami. Anebo to nedělat vůbec.

JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.

Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?

Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.

Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.

A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.

Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v červnu.

Související

Bagel s lososem a chléb se sušenou šunkou

Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid

Přečíst článek
Bufet v hotelu Hilton Old Town

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Přečíst článek
Doporučujeme