Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

RECENZE: Chcete na dobrý brunch? Pak zajděte do Mama Shelteru

Nedělní brunch v Mama Shelter
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

Nedělní brunch plný chutí nabízí pražský hotel Mama Shelter. Pestrý výběr jídel s uvolněnou atmosférou za dobrou cenu ocení každý, kdo na nedělním brunchi nepotřebuje vypít litr levného vína.

Hotelová restaurace v pražském Mama Shelteru je eklektická, lehce artová, plná křiklavých výmaleb a barevných polštářů v orientálním stylu. Pro mě překvapivě to celé funguje a působí to neformálně a uvolněně. Je to dáno zaměřením osmnácti hotelů sítě Mama Shelter, které se snaží oslovit především mladší generaci. Toto není starosvětský luxusní hotel pro movité padesátníky. Pražský Mama Shelter otevřel na podzim 2018 na místě slavného Parkhotelu, tedy architektonické památky československého brutalismu.

K jídlu a k pití

Zdejší brunch se podává každou neděli mezi půl 12. a 15. hodinou. A že je z čeho vybírat. Z předkrmů stojí za výběr carpaccio či uzený losos. Když dojde na hlavní chod, volba nebude lehká. Od vajíček se slaninou, přes burgery, několik druhů čerstvé pizzy, plněné knedlíky s červeným zelím, chilli con carne, žebírka, rybu, kuřecí, asijské nudle až po lasagne. Za zastávku také stojí samostatný, vymazlený dezertní koutek.

Na tomto brunchi neteče alkohol proudem. V ceně je pouze sklenka prosecca na uvítanou a následně je k dispozici nápojové a la carte menu.

Díky dětskému koutku se mohou rodiče alespoň na chvíli věnovat jen svému talíři. Čas od času pořádá hotel i tematický brunch pro malé hosty. Na takových akcích nechybějí klauni, malování na obličej nebo hudba.

Co za to?

Hosté od deseti let zaplatí za brunch s welcome sklenkou prosecca a neomezeným množstvím vody, domácí limonády či ledového čaje 790 korun. Děti do 4 let jedí zdarma, do deseti let za polovinu.

Za cenovku 790 korun s nějakým nealkem a bohatým výběrem jídla je to super volba pro každého, kdo se chce dobře najíst a nepotřebuje k brunchi neomezenou konzumaci piva či levného víno, které v pražských hotelích stojí více než dvojnásobek. Příjemný způsob, jak strávit nedělní odpoledne, ať už s přáteli, nebo s rodinou včetně mrňat.

Ředitel pražského Marriottu: České metropoli stále chybějí lepší letecká spojení

Pražské hotely mají za sebou jeden z nejúspěšnějších roků v historii. Generální ředitel hotelu Prague Marriott Robert Grader v rozhovoru pro newstream.cz odhaluje, jak se mění složení hostů, proč se hotelová lobby stávají centrem dění a jak nové trendy v hotelnictví ovlivňují trh. Prozrazuje také, jaké výzvy a příležitosti čekají pražské hotely v roce 2025, nebo na čem majitelé hotelů nejvíce vydělávají.

Přečíst článek

Brunch v restauraci The Artisan

Chcete v létě na brunch? Restaurace The Artisan je správnou volbou

Většina pražských hotelů s příchodem léta pozastavila svou nabídku brunchů. To ovšem neplatí o restauraci The Artisan v hotelu Marriott Prague, kde je budou podávat i přes léto. Stojí za to si tam zajít?

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Bagel s lososem a chléb se sušenou šunkou

Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid

Přečíst článek
Bufet v hotelu Hilton Old Town

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Přečíst článek
Doporučujeme