Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Výhled z jídelny je přesně takový
Newstream/Petra Jansová
Petra Jansová

Polévka, hlavní jídlo a pití za necelé dvě stovky u Karlova mostu? Není to nereálné, i v turisty nabitém místě se můžete chutně a výhodně najíst.

Reklama

Už potřetí jsme se vydali na cestu za výhodným obědovým meníčkem do centra Prahy. A mezi davy turistů jsme narazili na jedno speciální místo přímo u Karlova mostu. Hned vedle vyhlášeného Klubu Lávka a Restaurace Mlýnec se v prvním patře domu Klubu techniků nachází příjemná jídelna.

Tamní obědové menu se skládá z polévky a hlavního jídla a stojí 180 korun. A láká na něj už cedule u vstupu. Desítky kolemjdoucích turistů ji ale míjí bez povšimnutí. Vlastně naštěstí. Hned za dveřmi budovy, v níž sídlí Klub techniků (dříve Československá vědeckotechnická společnost), totiž plyne čas pomaleji.

Návrat do časů minulých na Novotného lávce

Poloprázdným a tichým foyer míříme ke schodům do prvního patra, kam nás posílá cedule. Na konci chodby je příjemná jídelna, chceme-li táckárna. Stoly jsou zaplněné, máme ale štěstí a sedáme si na místo s krásným výhledem na panorama Pražského hradu a Karlova mostu.

Ač je tu plno strávníků, moc dlouho nečekáme.

Polévka za 48 korun, hlavní jídlo za 160. Kde? V Kozí ulici.

Bufet v Kozí ulici: Na dršťkovku za 48 korun tam chodí cizinci i manažeři

Všechny pulty jsou obsazené. Není divu - v Masně Kozí vaří dobře a za skvělou cenu. Hlavní jídlo stojí kolem 160 korun.

Přečíst článek

„Denně uděláme kolem dvou set obědů,“ vypráví místní paní kuchařka a připravuje u toho čerstvý salát. Většinou pro místní zaměstnance. „Lidi zvenku k nám moc nechodí,“ dodává s tím, že by to chtěla změnit. I proto, aby mohli přibrat posily. 

Platit se dá hotově i kartou. A kromě obědů, které se podávají do 13. hodiny, sem lze zaskočit i na snídani

My si k obědu dali guláš s těstovinami. Kolínka to sice nebyla, ale i vrtule nás přenesly v čase zpět do školních let. I když klasické školní „UHO“ (univerzální hnědá omáčka - pozn. red.) to rozhodně nebylo. Guláš byl mnohem chutnější. A bonusem byl samozřejmě již zmíněný skvělý výhled

Tříchodové menu na Václaváku? Není problém, stačí skočit do táckárny.

Reportáž: Ani McDonald´s ani Popeyes. Na Václaváku se dá najíst rychleji a levněji

V Jídelně Světozor kousek od Václaváku je kolem poledního plno. Není divu. Tříchodové menu tam nabízí za 149 korun.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Přečíst článek
Tříchodové menu na Václaváku? Není problém, stačí skočit do táckárny.

Reportáž: Ani McDonald´s ani Popeyes. Na Václaváku se dá najíst rychleji a levněji

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme