Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Výhled z jídelny je přesně takový
Newstream/Petra Jansová
Petra Nehasilová

Polévka, hlavní jídlo a pití za necelé dvě stovky u Karlova mostu? Není to nereálné, i v turisty nabitém místě se můžete chutně a výhodně najíst.

Už potřetí jsme se vydali na cestu za výhodným obědovým meníčkem do centra Prahy. A mezi davy turistů jsme narazili na jedno speciální místo přímo u Karlova mostu. Hned vedle vyhlášeného Klubu Lávka a Restaurace Mlýnec se v prvním patře domu Klubu techniků nachází příjemná jídelna.

Tamní obědové menu se skládá z polévky a hlavního jídla a stojí 180 korun. A láká na něj už cedule u vstupu. Desítky kolemjdoucích turistů ji ale míjí bez povšimnutí. Vlastně naštěstí. Hned za dveřmi budovy, v níž sídlí Klub techniků (dříve Československá vědeckotechnická společnost), totiž plyne čas pomaleji.

Návrat do časů minulých na Novotného lávce

Poloprázdným a tichým foyer míříme ke schodům do prvního patra, kam nás posílá cedule. Na konci chodby je příjemná jídelna, chceme-li táckárna. Stoly jsou zaplněné, máme ale štěstí a sedáme si na místo s krásným výhledem na panorama Pražského hradu a Karlova mostu.

Ač je tu plno strávníků, moc dlouho nečekáme.

Polévka za 48 korun, hlavní jídlo za 160. Kde? V Kozí ulici.

Bufet v Kozí ulici: Na dršťkovku za 48 korun tam chodí cizinci i manažeři

Všechny pulty jsou obsazené. Není divu - v Masně Kozí vaří dobře a za skvělou cenu. Hlavní jídlo stojí kolem 160 korun.

Přečíst článek

„Denně uděláme kolem dvou set obědů,“ vypráví místní paní kuchařka a připravuje u toho čerstvý salát. Většinou pro místní zaměstnance. „Lidi zvenku k nám moc nechodí,“ dodává s tím, že by to chtěla změnit. I proto, aby mohli přibrat posily. 

Platit se dá hotově i kartou. A kromě obědů, které se podávají do 13. hodiny, sem lze zaskočit i na snídani

My si k obědu dali guláš s těstovinami. Kolínka to sice nebyla, ale i vrtule nás přenesly v čase zpět do školních let. I když klasické školní „UHO“ (univerzální hnědá omáčka - pozn. red.) to rozhodně nebylo. Guláš byl mnohem chutnější. A bonusem byl samozřejmě již zmíněný skvělý výhled

Tříchodové menu na Václaváku? Není problém, stačí skočit do táckárny.

Reportáž: Ani McDonald´s ani Popeyes. Na Václaváku se dá najíst rychleji a levněji

V Jídelně Světozor kousek od Václaváku je kolem poledního plno. Není divu. Tříchodové menu tam nabízí za 149 korun.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Jídelna na Výtoni

Jsou jídla na tácu jen levná? Není to tak, jídelny konkurují i kvalitou

Přečíst článek
Další z našich návštěv v "táckárně".

Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři

Přečíst článek
Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
Doporučujeme