Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky
Polévka, hlavní jídlo a pití za necelé dvě stovky u Karlova mostu? Není to nereálné, i v turisty nabitém místě se můžete chutně a výhodně najíst.
Už potřetí jsme se vydali na cestu za výhodným obědovým meníčkem do centra Prahy. A mezi davy turistů jsme narazili na jedno speciální místo přímo u Karlova mostu. Hned vedle vyhlášeného Klubu Lávka a Restaurace Mlýnec se v prvním patře domu Klubu techniků nachází příjemná jídelna.
Tamní obědové menu se skládá z polévky a hlavního jídla a stojí 180 korun. A láká na něj už cedule u vstupu. Desítky kolemjdoucích turistů ji ale míjí bez povšimnutí. Vlastně naštěstí. Hned za dveřmi budovy, v níž sídlí Klub techniků (dříve Československá vědeckotechnická společnost), totiž plyne čas pomaleji.
Návrat do časů minulých na Novotného lávce
Poloprázdným a tichým foyer míříme ke schodům do prvního patra, kam nás posílá cedule. Na konci chodby je příjemná jídelna, chceme-li táckárna. Stoly jsou zaplněné, máme ale štěstí a sedáme si na místo s krásným výhledem na panorama Pražského hradu a Karlova mostu.
Ač je tu plno strávníků, moc dlouho nečekáme.
Všechny pulty jsou obsazené. Není divu - v Masně Kozí vaří dobře a za skvělou cenu. Hlavní jídlo stojí kolem 160 korun.
Bufet v Kozí ulici: Na dršťkovku za 48 korun tam chodí cizinci i manažeři
Enjoy
„Denně uděláme kolem dvou set obědů,“ vypráví místní paní kuchařka a připravuje u toho čerstvý salát. Většinou pro místní zaměstnance. „Lidi zvenku k nám moc nechodí,“ dodává s tím, že by to chtěla změnit. I proto, aby mohli přibrat posily.
Platit se dá hotově i kartou. A kromě obědů, které se podávají do 13. hodiny, sem lze zaskočit i na snídani.
My si k obědu dali guláš s těstovinami. Kolínka to sice nebyla, ale i vrtule nás přenesly v čase zpět do školních let. I když klasické školní „UHO“ (univerzální hnědá omáčka - pozn. red.) to rozhodně nebylo. Guláš byl mnohem chutnější. A bonusem byl samozřejmě již zmíněný skvělý výhled.
V Jídelně Světozor kousek od Václaváku je kolem poledního plno. Není divu. Tříchodové menu tam nabízí za 149 korun.
Reportáž: Ani McDonald´s ani Popeyes. Na Václaváku se dá najíst rychleji a levněji
Enjoy
ZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Myslet na budoucnost. To je hlavní téma zimního vydání magazínu Newstream CLUB. Hvězdou magazínu je Rony Plesl, který v rozhovoru poodkrývá velké plány pro další roky, které chce strávit v novém ateliéru za Prahou. Dále si můžete přečíst rozhovor s miliardářem a investorem Michalem Zahradníčkem, který před rokem otevřel fond Life BioCEEd a hledá skryté poklady ve vědeckých laboratořích.
Se svými vizemi budoucnosti se podělí i další výrazné figury českého veřejného dění včetně technologického evangelisty Petra Máry nebo ekonoma a filozofaTomáše Sedláčka.
O zachování hodnot, tradic a budování odkazu hovoří Štěpán Laichter, který opravuje rodový dům na pražských Vinohradech od architekta Kotěry.
Čeští a slovenští dolaroví milionáři prožívají dobré časy. A to nikoli jen kvůli úspěchům v podnikání, ale také díky situaci na trzích, ukazuje nejnovější vydání Wealth Reportu, který ve spolupráci s agenturou Perfect Crowd připravila J&T Banka. Výnosy z akcií se vůbec poprvé staly hlavním zdrojem příjmů, když překonaly i výnosy z podnikání. A co je neméně podstatné: většina respondentů očekává, že dobře bude i nadále, třeba kvůli investicím do private equity. Kam dále tuzemští milionáři investují? I to zjistíte v novém vydání magazínu Newstream CLUB.
Desáté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo magazínu se můžete těšit opět na jaře.