Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elvis ožije. Na světové turné vyrazí jeho hologram

Elvis ožije. Na světové turné vyrazí jeho hologram
Profimedia
 ČTK

Rokenrolová legenda Elvis Presley se na konci roku 2024 vrátí na londýnské jeviště v podobě hologramu v pohlcující show vytvořené s pomocí umělé inteligence. Napsala to agentura AFP s odkazem na pořadatele.

Reklama

V představení s názvem Elvis Evolution předvede „zpěvák“ na pódiu své největší hity jako Suspicious Minds, Jailhouse Rock a Hound Dog v podobě avatara vytvořeného na základě tisíců koncertních videí a snímků natočených v soukromí lidmi blízkými memphiskému hudebníkovi. Pomocí umělé inteligence z nich byla vytvořena „neuvěřitelně autentická verze Elvise“, uvedl Andrew McGuinness, generální ředitel společnosti Layered Reality, která za projektem stojí.

Britská společnost podepsala „mnohamilionovou smlouvu“ se společností Authentic Brands Group, která spravuje práva na pozůstalost zesnulého rokenrolového krále, aby získala přístup k těmto archivům a uspořádala představení po celém světě.

První představení se uskuteční v listopadu 2024 v britské metropoli, další jsou zatím plánována v Las Vegas, Berlíně a Tokiu.

Ještě před Elvisem připravila společnost Pophouse Entertainment v Londýně show švédské diskotékové skupiny ABBA, v níž kvarteto představovali digitální avataři.

Odkaz Elvise, který byl na vrcholu své slávy mezi 50. a 70. lety minulého století, je stále živý. Desítky let po jeho smrti se světová rokenrolová ikona, které by letos bylo 89 let, stala námětem životopisného filmu s názvem Elvis od režiséra Baze Luhrmanna, který vyšel v roce 2022. V některých zemích v kinech právě běží film Priscilla o Elvisově stejnojmenné manželce, který natočila Sofia Copollová.

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

V pátek čeká hudební svět dost možná největší událost roku. Britští The Rolling Stones totiž po osmnácti letech vydávají album s originální tvorbou nazvané „Hackney Diamonds“. Ačkoli frontman Mick Jagger nedávno oslavil osmdesátku a kytaristu Keitha Richardse čeká životní jubileum za pár týdnů, stále dokáže skupina zaujmout miliony lidí po celém světě.

Přečíst článek

Taylor Swift v kině pohoří žánrové rekordy

Taylor Swift v kině rozmetá žánrové rekordy

Americká popová hvězda Taylor Swiftová v noci na dnešek před publikem fanoušků a celebrit představila film o svém aktuálním globálním turné, který se pravděpodobně stane nejvýdělečnějším hudebním filmem všech dob. Snímek nazvaný Taylor Swift: The Eras Tour podle distributora během prvního víkendu vydělá kolem 150 milionů dolarů (skoro 3,5 miliardy korun). Dnes vstupuje do severoamerických kin, od pátku se bude promítat i v Česku.

Přečíst článek

Sam Altman

Vyhodí ho dveřmi, vrátí se oknem. Sam Altman je symbolem umělé inteligence i doby

Kdybychom byli magazín Time, tak na obálku jako tvář roku 2023 dáme Sama Altmana. Osmatřicetiletého vizionáře, který nedokončil vysokou školu, ale představil globálnímu publiku umělou inteligenci. A dokázal kolem sebe udělat také pořádný rozruch.

Přečíst článek

Martin Tolar v Praze

Martin Tolar má lék na Alzheimera. Když si jdete za svým, Amerika vám pomůže, říká nejúspěšnější Čech současnosti

Studoval v Česku, ale nejvyššího vzdělání dosáhl v Americe. Bez byznysové školy v Michiganu bych nikdy nevybudoval Alzheon, říká lékař Martin Tolar, který je ze všech lidí na světě nejblíž funkčnímu a bezpečnému léku na Alzheimerovu nemoc. V závodě o tento lék byly největší farmaceutické firmy světa, včetně Pfizeru, kde Tolar léta pracoval. „Největší překvapení bylo, že jsme v tom závodě najednou zůstali téměř sami,“ dodává. Jak těžké bylo prosadit se v Americe? Jak chce léčit Alzheimera? A jak chce pomáhat Česku v pozitivním rozvoji? Odpovídá jeden z nejúspěšnějších Čechů současnosti.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 6. května v Nashvillu.

Koncerty Taylor Swift vyvolaly oživení americké ekonomiky, v Seattlu i zemětřesení

Přečíst článek
První model walkmanu představila společnost Sony 1. července 1979.

FOTOGALERIE: Walkman slaví 44 let. V dětství dnešních padesátníků jej chtěl každý

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme