Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Bondův Aston Martin, kostýmy, hodinky. Christie´s chystá výroční aukci pro charitu

Aston Martin Jamese Bonda z filmu Není čas zemřít z roku 2021
Christie´s, s laskavým svolením
Dušan Kütner

Skalní a také movití příznivci příběhů Jamese Bonda si mohou k letošnímu nadcházejícímu 60. výročí premiéry prvního filmu Dr. No pořídit suvenýr. V on-line aukci bude Christie´s dražit šedesátku předmětů, které se pojí s filmy o agentovi 007 a jejich tvůrci. Nejdražším předmětem sbírky, jejíž celková nabídková cena činí několik milionů liber, je jeden z osmi kultovních vozů Aston Martin použitých při natáčení zatím posledního, loňského filmu Není čas zemřít.

Reklama

Aukce se budou konat ve dvou formách. První je online a potrvá od 15. září do 28. září. Ve stejném termínu se v londýnských galeriích Christie´s koná předprodejní výstava, na které bude možné si dané artefakty prohlédnout. 28. září pak celá výroční bondovská akce vyvrcholí živou dražbou v Londýně. „Výtěžek z živých a online aukcí bude věnován 45 charitativním organizacím,“ uvedla Christie´s na svých webových stránkách

Land Rover Defender Bond Edition

Do aukce míří bondovský Land Rover Defender

V pondělí 20. prosince se v Autosalonu Dajbych v pražském Motole bude dražit Land Rover Defender Bond Edition. Limitovaná série off-roadu vyrobená u příležitosti uvedení nejnovějšího dílu filmové série o agentu 007 Jejího Veličenstva Jamesi Bondovi čítá 300 kusů.

Přečíst článek

Celkem 60 položek pokrývá všech dosavadních 25 bondovek, největší pozornost je ale věnována té poslední, loňské Není čas zemřít. Mezi draženými předměty je několik automobilů, speciální obleky agenta Jejího Veličenstva, hodinky, fotoaparát Leica, filmové plakáty či podepsané hudební partitury a filmové klapky použité při natáčení. Šest z nabízených položek pak reprezentuje každého ze šesti herců, kteří Bonda ztvárnili – Seana Conneryho, George Lazenbyho, Rogera Moora, Timothyho Daltona, Pierce Brosnana a Daniela Craiga.

Podívejte se, co je ve výroční bondovské aukci Christie´s k prodeji:

Hlavním bodem prodeje je ikonický stříbrný Aston Martin DB5 (na snímku) – jediný kaskadérský vůz z Není čas zemřít, který byl uvolněn k veřejnému prodeji. Právě jeho dražba bude vrcholem živé aukce v Londýně 28. září. Automobil je jedním z pouhých osmi vyrobených speciálně pro dosud poslední bondovku. Značka Aston Martin je ovšem spjata s franšízou Jamese Bonda přes padesát let a dosud se objevila ve třinácti filmech.

Jako důkaz, že nyní prodávaný vůz byl použit pro natáčení, slouží imitace poškození na boku auta. Kaskadérské auto DB5 je vybaveno moderním 3,2litrovým řadovým zážehovým motorem spolu s manuální šestistupňovou převodovkou, díly karoserie jsou z uhlíkových vláken.

Paul Allen, spoluzakladatel Microsoftu

Aukce sbírky spoluzakladatele Microsoftu Paula Allena zřejmě prolomí rekordy

Sbírka uměleckých děl zesnulého spoluzakladatele společnosti Microsoft Paula Allena půjde v listopadu v New Yorku do dražby. Aukční síň Christie’s očekává více než miliardu dolarů (asi 24,7 miliardy korun), což by byl absolutní rekord, uvedla agentura AFP s odvoláním na aukční síň.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme