Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

aukce - informace o tématu

Módní návrhář Karl Lagerfeld

Pařížský byt Karla Lagerfelda má nového majitele. Ten zaplatil dvojnásobek vyvolávací ceny

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun), tedy téměř dvojnásobek vyvolávací ceny, napsal list Le Parisien. Futuristické luxusní sídlo někdejšího uměleckého ředitele značky Chanel má výhled na Seinu a muzeum Louvre. Kdo si jej ale jako nový majitel vychutná, organizátor aukce nezveřejnil.

Přečíst článek
Socha Boy od Matouše Háši se představuje v londýnské aukční síni Phillips

Ohromný úspěch. Mladý český sochař Matouš Háša vystavuje v Londýně po boku Mariny Abramović a dalších legend

Přečíst článek
Rekreační areál v Rabyni jde opět do dražby

A znovu do aukce. Rekreační areál v Rabyni, který patřil Smetkovi, opět hledá nového majitele

Přečíst článek
Britský zpěvák Elton John

Elton John se za miliony dolarů zbavuje své sbírky umění, jsou v ní i Sudkovy fotografie

Britský zpěvák Elton John se rozhodl rozprodat veškeré vybavení svého bytu v americké Atlantě, kterého se zbavil loni, a do dražby tak míří jeho úctyhodná umělecká sbírka, pódiové kostýmy nebo klavír.

Přečíst článek
Seriál Sex ve městě

Slavná sukně ze seriálu Sex ve městě jde do aukce. Cena míří do statisíců

Do dražby jde bílá tylová sukně, v níž hlavní hrdinka seriálu Sex ve městě v titulkové sekvenci běží ulicemi New Yorku. Jeden z nejznámějších modelů, který protagonistce Carrie Bradshawové v podání herečky Sarah Jessicy Parkerové připravila kostýmní návrhářka Patricia Fieldová, se může prodat až za 12 tisíc dolarů (zhruba 270 tisíc korun), odhaduje aukční síň Julien’s.

Přečíst článek

AKTUALIZOVÁNO: Štyrského obraz Trauma zrození aukci v Paříži kupce nenašel

Surrealistický obraz českého malíře Jindřicha Štyrského Trauma zrození nenašel při středeční aukci v Paříži svého kupce. Aukční síň Sotheby´s odhadovala cenu díla na 3,5 až pět milionů eur. Zájemci však nabídli méně a dražba byla nakonec podle údajů na webových stránkách síně ukončena bez prodeje.

Přečíst článek
Signature whisky, ilustrační obrázek

Slabá ekonomika snižuje zájem o luxus. Ceny investičních whisky se propadly nejníže za dekádu

Hodnota lahví se vzácnou whisky prodaných v aukci zaznamenala nejprudší pokles za posledních deset let, s výjimkou období pandemie. To naznačuje, že klesající poptávka po luxusním zboží se rozšiřuje i na třídu aktiv, která byla dříve považována za útočiště před nestabilními trhy.

Přečíst článek
dresy Lionela Messiho

Messiho dresy jdou do aukce. Mohly by se prodat až za 10 milionů dolarů

Aukční síň Sotheby’s připravuje dražbu setu šesti dresů, které na loňském mistrovství světa ve fotbale v Qataru patřily fotbalové legendě Lionelu Messimu. V sadě je i jeden, který hvězda oblékla do finálového zápasu. Odborníci předpokládají, že by se tato memorabilie mohla stát nejcennějším kusem nejen blížící se aukce, ale také vůbec nejcennějším sportovním dresem (dresy) v historii aukcí s předpokládanou cenou převyšující 10 milionů dolarů.

Přečíst článek
Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962 se prodalo za astronomických 42 milionů liber

Nejdražší Ferrari všech dob. Model ze šedesátých let se prodal za astronomickou částku

Aukce v New Yorku přinesla rekordní prodej vozu Ferrari za neuvěřitelných 51,7 milionů dolarů, tedy téměř 1,2 miliardy korun. Vzácný kus, Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962, měl za posledních 38 let jen jednoho majitele.

Přečíst článek
Picassův obraz se v New Yorku vydražil za rekordní sumu letošního roku

Picassův obraz Žena s hodinkami se vydražil za 3,2 miliardy, jde o letošní rekord

Jedno z mistrovských děl Pabla Picassa, obraz Žena s hodinkami (Femme à la montre) se na aukci v New Yorku vydražil za 139,3 milionu dolarů, tedy asi 3,2 miliardy korun. Tato suma představuje nejvyšší částku dosaženou v letošních aukcích uměleckých děl na celém světě a druhou nejvyšší částku, za kterou se kdy prodalo dílo tohoto španělského malíře, který zemřel před půl stoletím.

Přečíst článek
Ředitel filatelistického Clubu de Monte-Carlo Olivier Stocker na výstavě v Praze

Když sběratel začne prodávat své známky, je to pro něj malá smrt, říká jeden z nejlepších filatelistů světa Olivier Stocker

Největší unikáty českých filatelistických sbírek se v tomto týdnu ukazují na výstavě Poklady světové filatelie II. v pražském Obecním domě. Výstavu pořádá Prestige Philately Club Prague, jehož členy jsou nejváženější tuzemští filatelisté. Na výstavě pak jsou k vidění i některé známky hostujících členů prestižního Clubu de Monte-Carlo. Jeho ředitel a CEO aukční síně Spink Olivier Stocker se zúčastnil zahájení pražské výstavy. „Svět filatelie se v posledních letech výrazně proměnil. Vedle internetu jej mění také movití sběratelé z dálného Východu,“ prozradil newstreamu hlavní trendy ve filatelii muž, který platí za jednoho z nejlepších sběratelů známek na světě.

Přečíst článek
Monetův obraz z jeho série „Lekníny“ by se mohl v aukci prodat za 65 milionů dolarů

Unikátní obraz od Moneta by se v aukci mohl prodat za 65 milionů dolarů

Obraz slavného francouzského malíře Clauda Moneta z jeho série nazvané „Lekníny“, v rámci které umělec vytvořil přibližně 250 olejomaleb, by se mohl v listopadu v rámci aukce prodat za 65 milionů dolarů, tedy zhruba 1,5 miliardy korun.

Přečíst článek
Range Rover po královně Alžbětě II. jde do aukce

FOTOGALERIE: Range Rover po královně Alžbětě II. jde do aukce

Britská aukční síň Iconic Auctioneers v listopadu zájemcům nabídne automobil Range Rover s královskou minulostí. Zkušený sběratel se totiž dovtípil, že by auto mohlo patřit zesnulé britské panovnici Alžbětě II. a jeho instinkt se potvrdil, když objevil záběry z roku 2005 z jezdecké přehlídky ve Windsoru, na nichž je královna za volantem vozidla. Napsal o tom list The Telegraph.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čínská technologická společnost Huawei Technologies loni zaznamenala největší 📈 růst za poslední čtyři roky. Čistý zisk meziročně zvýšila o 144,5 procenta na 87 miliard jüanů (282,5 miliardy korun). Firma se zotavuje z amerických sankcí, dařilo se hlavně spotřebitelskému segmentu a vyšší byl i příjem z nových činností, jako jsou komponenty pro chytrá auta, uvedla dnes firma.
Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme