Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

dražba - informace o tématu

Španělské muzeum vystaví obraz, jehož autorem se ukázal být Caravaggio

Španělské muzeum vystaví obraz, jehož autorem se ukázal být Caravaggio

Madridské muzeum Prado vystaví obraz, jehož autorství odborná expertiza připsala italskému mistru Caravaggiovi. V dubnu 2022 španělské úřady zastavily dražbu díla, za jehož autora byl do té doby pokládán neznámý žák španělského malíře ze 17. století Josého de Ribery. Učinily tak po upozornění madridského muzea, že by se mohlo jednat o dílo Caravaggia.

Přečíst článek
Jeden z draků pod stropem hotelové haly

Draci z Lasvitu jsou v dražbě za zlomek ceny. Kasino na tichomořském ostrově Saipan zkrachovalo

Přečíst článek
Kauza Štiřín. Dražba barokní památky má být podle starosty Kamenice „cinknutá“

Kauza Štiřín. Dražba barokní památky má být podle starosty Kamenice „cinknutá“

„Všechno nasvědčuje tomu, že tento majetek nevyčíslitelné hodnoty (barokní zámek Štiřín - pozn. red.) je dlouhodobě připravován pro konkrétního kupce. Ruský kapitál má s naším krajem bohaté zkušenosti, když přes britskou a kyperskou společnost budoval blízky luxusní golfový areál Prague Oaks,“ říká k dražbě státního majetku starosta Kamenice Pavel Čermák.

Přečíst článek
Rekreační areál v Rabyni jde do dražby. Budovy jsou v dezolátním stavu.

Další aukce zrušena. Areál v Rabyni po odsouzeném šéfu H-Systemu Smetkovi nikdo nechce

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) zrušil elektronickou aukci na největší část rekreačního areálu v Rabyni na Benešovsku, který dříve patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi. Nikdo nesložil kauci, uvedla mluvčí úřadu Michaela Tesařová. Podobně byly zrušeny i dřívější aukce na jiné části areálu po Smetkovi.

Přečíst článek
Freddie Mercury

Celá pozůstalost Freddieho Mercuryho se v aukci vydražila za miliardu

Pozůstalost legendárního britského rockového zpěváka Freddieho Mercuryho se v několikadenní aukci vydražila za celkem 40 milionů liber (přes 1,1 miliardy korun). Během šesti samostatných aukcí se prodalo všech 1406 položek a téměř za všechny byla zaplacena vyšší než maximální odhadní cena. Podle agentury DPA to dnes oznámila londýnská aukční síň Sotheby's.

Přečíst článek
Vrcholem podzimní aukční sezóny bude Picassův obraz Žena s hodinkami. V aukci Sotheby´s by mohl vynést až 120 milionů dolarů (asi 2,7 miliardy korun).

Vrcholem podzimní aukční sezóny bude Picassův obraz Žena s hodinkami. Za téměř tři miliardy

Aktuálním vrcholem podzimní globální aukční sezóny se stane dražba obrazu Pabla Picassa z roku 1932 s názvem Žena s hodinkami. V aukci síně Sotheby´s by podle odhadů mohla vynést až 120 milionů dolarů (asi 2,74 miliardy korun), čímž by se obraz stal druhým nejdražším proslulého malíře prodaným v aukcích, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Mercuryho piano za padesát milionů. O pozůstalost lídra Queen se strhl aukční boj

Mercuryho piano za padesát milionů. O pozůstalost lídra Queen se strhl aukční boj

Více než padesát předmětů z pozůstalosti slavného excentrického zpěváka skupiny Queen Freddieho Mercuryho našlo na aukci v Sotheby’s v Londýně nové majitele. Zájem byl obrovský a většina položek se prodala výrazně dráž, než činil aukční odhad.

Přečíst článek
Prokletý Palác Broadway. I pátý pokus o prodej vyšel nazmar

Prokletý, nechtěný Palác Broadway. I pátý pokus o prodej vyšel nazmar

Jedna z největších funkcionalistických staveb v lukrativním centru Prahy stále nemůže najít nového majitele. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových jej v minulosti marně nabízel jiným státním institucím, dnes zkrachovala i další, v pořadí pátá aukce během dvou let pro soukromé investory.

Přečíst článek
Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

FOTOGALERIE: Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

Model 911 Club Coupe, prezentovaný společností Gooding & Co., je jedním z pouhých 13 vozů vyrobených v roce 2012 jako pocta k 60. výročí založení klubů Porsche. Cena v aukci mohla vyšplhat i na 375 tisíc liber (přes 10 milionů korun), očekává prodávající společnost.

Přečíst článek
Obraz malířky Toyen Puis, plus tard (Potom, později) z roku 1950 se v květnu na aukci v Praze prodal za 37,44 milionu korun včetně aukční přirážky. Jde o nejdražší dílo malířky z jejího poválečného období.

Čeští sběratelé utratili do června za umění tři čtvrtě miliardy. Nejvíce za Toyen a Fillu

Na aukcích výtvarného umění utratili sběratelé v prvním pololetí letošního roku 766 milionů korun. Je to o 16 procent méně než ve stejném období loni. Neznamená to ale podle odborníků propad trhu s uměním, obrat nejvíce ovlivnily tři nejdražší obrazy, které se letos prodaly za výrazně nižší částky než loni.

Přečíst článek
Obraz rakouského malíře Gustava Klimta Dáma s vějířem se stal nejdražším obrazem prodaným v evropské aukci, nový majitel za něj zaplatí 85,3 milionu liber (2,35 miliardy Kč). Portrét z roku 1918 byl hlavním lákadlem dnešní dražby aukční síně Sotheby's, která ho nabídla s vyvolávací cenou 58 milionů liber. Po dramatickém souboji zájemců ale dosáhl kladívkové ceny 74 milionů liber. Do konečné ceny se promítla ještě aukční přirážka.

Klimtův obraz Dáma s vějířem překonal evropský aukční rekord. Nejen v malbě, ale v umění vůbec

Obraz rakouského malíře Gustava Klimta Dáma s vějířem se stal nejdražším obrazem prodaným v evropské aukci, nový majitel za něj zaplatí 85,3 milionu liber (2,35 miliardy korun). Portrét z roku 1918 byl hlavním lákadlem dnešní dražby aukční síně Sotheby's, která ho nabídla s vyvolávací cenou 58 milionů liber. Po dramatickém souboji zájemců ale dosáhl kladívkové ceny 74 milionů liber. Do konečné ceny se promítla ještě aukční přirážka.

Přečíst článek
Čtyřkorunová zelená poštovní známka s černým převráceným přetiskem Pošta Československá 1919 se dnes v Bratislavě vydražila za 1,9 milionu korun. Vyplývá to z webu aukčního domu Petr Flaška. S aukční přirážkou za ni kupec zaplatil 2,25 milionu korun, řekl ČTK za aukční dům Tomáš Hejda. Podle dostupných informací jde o třetí nejvyšší cenu za československou známku v aukcích.

Čtyřkorunová známka z počátků první republiky se vydražila za dva miliony. Je třetí nejdražší

Čtyřkorunová zelená poštovní známka s černým převráceným přetiskem Pošta Československá 1919 se dnes v Bratislavě vydražila za 1,9 milionu korun. Vyplývá to z webu aukčního domu Petr Flaška. S aukční přirážkou za ni kupec zaplatil 2,25 milionu korun, řekl za aukční dům Tomáš Hejda. Podle dostupných informací jde o třetí nejvyšší cenu za československou známku v aukcích.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme