Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Do aukce míří bondovský Land Rover Defender

Land Rover Defender Bond Edition
Autosalon Dajbych
 nst
nst

V pondělí 20. prosince se v Autosalonu Dajbych v pražském Motole bude dražit Land Rover Defender Bond Edition. Limitovaná série off-roadu vyrobená u příležitosti uvedení nejnovějšího dílu filmové série o agentu 007 Jejího Veličenstva Jamesi Bondovi čítá 300 kusů.

Reklama

Vyvolávací cena bondovského Defenderu je 3 688 928 korun a zájemce o účast v aukci musí složit jistinu ve výši 77 tisíc. „Očekáváme, že se cena v průběhu aukce vyšplhá podstatně výš. Jeden exemplář, který byl k dispozici v sousední zemi, se vydražil v přepočtu za více než 4,5 milionu korun,“ uvádí Tomáš Petrů, marketingový manažer Autosalonu Dajbych.

Předpokládá, že bondovské prvky výbavy mohou mít investiční hodnotu – jako označení Defender 007 na zádi, na lištách prahů a také v kuželu světla, který nasvěcuje plochu přede dveřmi. I multimediální systém vozidla se při spuštění prezentuje speciální bondovskou animací

Pořadatelé aukce chtějí část výtěžku směřovat do Vojenského fondu solidarity vedeného brigádní generálkou Lenkou Šmerdovou. „Značka LR Defender je od svého vzniku spojena i s vojáky. Naše firma se významně podílí na projektech speciálních vozidel pro elitní složky české armády. Proto jsme se rozhodli fond solidarity podpořit,“ vysvětluje Petrů.

Pokladnička s Mickey Mousem ze 30. let 20. století byla v prosinci 2021 vydražena na aukci v britské síni David Duggleby za 5800 liber.

Stará pokladnička s Mickey Mousem po dědovi vynesla tisíce liber

Přede dvěma lety Richard Swain z Matlocku v anglickém Derbyshire zdědil po svém dědovi mimo jiné i plechovou pokladničku s Mickey Mousem, kterou jeho předek opatroval šest desítek let až do své smrti. Až mu jednou příbuzní ve Spojených státech řekli, že viděli podobnou kasičku, která se prodala za 15 tisíc dolarů. A tak neváhal a dal ji do aukce. A na dražbě v aukční síni David Duggleby ve Scarborough jejímu majiteli vynesla 5800 liber (asi 173 tisíc korun).

Přečíst článek

Bond Edition je limitovaná edice vrcholného modelu řady Land Rover Defender V8. Motor o výkonu 525 koní dává vozu zrychlení z 0 na 100 kilometrů za hodinu za 5,2 sekundy.

„Land Rover Defender V8 Bond Edition je exkluzivní verze nejvýkonnějšího sériového Defenderu, který byl kdy vyroben, inspirovaná auty z filmu bondovské série No Time To Die. Potkávají se tak dvě velké britské značky, a navíc je tento model oslavou 38 let trvajícího spojení značky Land Rover s postavou Jamese Bonda,“ řekl Finbar McFall, brand director automobilky Land Rover.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962 se prodalo za astronomických 42 milionů liber

Nejdražší Ferrari všech dob. Model ze šedesátých let se prodal za astronomickou částku

Přečíst článek
Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

FOTOGALERIE: Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme